6/1/13

Το διάγγελμα του Άσαντ.

-Πολεμάμε τους Εχθρούς του Έθνους και όχι την αντιπολίτευση.
-Δεν είναι επανάστατες.Eίναι  εχθροί του λαού, και εχθροί του Θεού.Πρόκειται για μια συμμορία εγκληματιών, τρομοκρατών, που πιστεύουν στα ιδανικά της Αλ Κάιντα.
-Ασαφής η πρωτοβουλία της Γενεύης.Όχι στο σχέδιο Μπραχίμι.
-Προσφέρει αμνηστία-Νέο Σύνταγμα, και δημοψήφισμα.


O Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσσαντ ,πριν από λίγο, στο διάγγελμα του προς το λαό της Συρίας , απάντησε στις διεθνείς πρωτοβουλίες για τη «Συριακή κρίση» και τόνισε ότι ,οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Συρία δεν είναι εμφύλιος πόλεμος, και δεν είναι σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση αλλά πόλεμος του Συριακού Έθνους με τους Εχθρούς του.Το πρώτο στάδιο μίας πολιτικής λύσης θα απαιτούσε οι γειτονικές δυνάμεις να σταματήσουν επεμβαίνουν στη Συρία και να χρηματοδοτούν και να εξοπλίζουν τους εχθρούς της, να τερματιστούν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις και να ελέγχονται τα σύνορα, είπε στο διάγγελμά του ο Ασσαντ.
Ο Άσσαντ, αλλάζει έτσι τη βάση των διαπραγματεύσεων. Μιλάει για ξένη εισβολή και βάζει απέναντι του, τους Εχθρούς, την Σαουδική Αραβία την Τουρκία και το Κατάρ.(Τουλάχιστον), και δήλωσε εγγυητής των εξελίξεων, προσπαθώντας να αναλάβει τον ρόλο του κεντρικού πρωταγωνιστή.
Ο πρόεδρος της Συρίας, προειδοποίησε ότι υπάρχει μια «ατζέντα διαμελισμού της Συρίας» και τόνισε: «Θα υπερασπιστούμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας», ενώ υπογράμμισε : «Το έθνος μας περιλαμβάνει όλους και όλοι πρέπει να το προστατέψουμε», και επαίνεσε τους πολίτες στα (κουρδικά) χωριά που προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο των μισθοφόρων μαχητών από την Τουρκία, προσθέτοντας ότι, «το έθνος είναι για εκείνους που το προστατεύουν».
Ο πρόεδρος Άσσαντ ισχυροποιημένος από τις εξελίξεις στο πεδίο των μαχών είπε, ότι η κυβέρνησή του θα απλώνει πάντα το χέρι της για διάλογο με την αντιπολίτευση και τα πολιτικά κόμματα αλλά δεν πρόκειται να ανοίξει διάλογο με τις μαριονέτες της Δύσης, ούτε με τους «ξένους προστάτες τους», και ανακοίνωσε ότι «η κυβέρνηση θα καλέσει στο εγγύς μέλλον την αντιπολίτευση και τα πολιτικά κόμματα για ένα ολοκληρωμένο εθνικό διάλογο ,με εκείνους που δεν έχουν προδώσει τη Συρία» και στη συνέχεια τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Ο Άσσαντ γνωρίζοντας τις αντιθέσεις εντός του λεγομένου «Syrian National Council» και του «Syrian National Coalition» που δημιουργήθηκε στη Ντόχα τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει και δεν συνομιλεί με την ηγεσία που επέβαλαν στην αντιπολίτευση οι διεθνείς χορηγοί.
«Η Συρία θέλει την ειρήνη και τη συμφιλίωση», είπε, καλώντας σε ένα «Εθνικό Συνέδριο» για να κλείσουν οι πληγές που άνοιξαν με τον πόλεμο, τονίζοντας ότι ,« οι ένοπλες ομάδες πρέπει να σταματήσουν τις τρομοκρατικές ενέργειες», και υποσχόμενος σε όλους τους Σύριους μαχητές και όσους βρίσκονται στις φυλακές, Γενική Αμνηστία, και οικονομική βοήθεια σε όσους έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους.
Ο πρόεδρος της Συρίας αρνούμενος να συνομιλήσει με τα ανδρείκελα της Δύσης απέρριψε την πρωτοβουλία Μπραχίμι, λέγοντας ότι , «η πρωτοβουλία της Γενεύης για την πολιτική μετάβαση στη Συρία είναι ασαφής» και ότι, «κάθε πρωτοβουλία πρέπει να βασίζεται στο όραμα της Συρίας», ενώ τόνισε ότι «θέλει να προχωρήσει με τη δική του συριακή πολιτική διαδικασία», ανακοινώνοντας «ένα καινούριο Σύνταγμα, το οποίο θα αντικατοπτρίζει περισσότερο τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και της καινούριας πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί για τη Συρία», το οποίο θα πρέπει να υποβληθεί σε δημοψήφισμα και χαρακτήρισε «σαπουνόφουσκες» και επικοινωνιακά κόλπα τα όσα λέγονται «λαϊκή επανάσταση» στη Συρία.
«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να πολεμάμε την τρομοκρατία», είπε. «Αν αυτή είναι επανάσταση, ποιός είναι ο ηγέτης της»; «Και γιατί δεν έχει τη λαϊκή υποστήριξη που θα περίμενε κανείς»; Δεν είναι λοιπόν επανάσταση. Πρόκειται για μια συμμορία εγκληματιών, τρομοκρατών, που πιστεύουν στα ιδανικά της Αλ Κάιντα. «Eίναι οι εχθροί του λαού, και εχθροί του Θεού. Οι πολίτες της Συρίας να είναι βέβαιοι ότι θα τους υπερασπιστούμε απέναντι σε όλους αυτούς, δίνοντας το αίμα και την ψυχή μας», είπε ο Μπασάρ αλ Άσαντ, στο διάγγελμά του, στο οποίο ευχαρίστησε την Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν για τη στήριξη που παρέχουν στη χώρα του..

Δεν υπάρχουν σχόλια: