6/1/13

Τηλετυπος: Mega εξαπάτηση -παραπληροφόρηση -ψευτοενημέρωση

Ποιόν να πιστέψεις; Το Mega ή την μητέρα εταιρία;

H εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. στις 3 Ιανουαρίου 2013 ενημέρωσε επίσημα το «επενδυτικό κοινό» ότι «συνήψε κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ το προϊόν του οποίου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας». Μια μέρα μετά από το δελτίο ειδήσεων του Mega στις 4 Ιανουαρίου 2013, μεταδόθηκε άλλη ανακοίνωση που έλεγε: «Η Τηλέτυπος ΑΕ δεν δανείστηκε 98 εκατ. ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα. Το δάνειο (από 5 τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων εισπράχθηκαν μόνον 8,5 εκατ. ευρώ, με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών. Οι τράπεζες μάλιστα για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατ. ευρώ, απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατ. ευρώ, τις οποίες και έλαβαν. Να σημειωθεί πως του δανείου, προηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους 10 εκατ. ευρώ».
Αν εξαιρέσουμε το κλάμα του Μπόμπολα και του Ψυχάρη επειδή τους ζήτησαν εγγυήσεις οι «τοκογλύφοι», που τους υποχρέωσαν να φέρουν και 10 εκ. από τα λεφτουδάκια τους στη Ελβετία, απομένει, μια τεράστια επιχείρηση εξαπάτησης του κοινού που παρακολουθεί τις Mega ειδήσεις.
Η παραπληροφόρηση και η εξαπάτηση του κοινού θα μείνουν ατιμώρητες;

 ΥΓ. Λέμε τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ