11/7/15

ΕΣΗΕΑ: Επιστολή Δ. Τσαλαπάτη

Βολεύει την διαπλοκή η κρίση στην ΕΣΗΕΑ

Σε επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ , το μέλος του ΔΣ Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης επισημαίνει:
Προς τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Οι προθέσεις που ήδη εκδηλώνονται από την πλευρά των εργοδοτών και οι επιδιώξεις τους να κάνουν την κρίση ευκαιρία στην πλάτη των εργαζομένων, σε συνδυασμό με τις οικονομικές εξελίξεις, καθιστούν επιβεβλημένη την άμεση συνεδρίαση και την αναζήτηση διεξόδου, ώστε να εκπροσωπηθεί υπεύθυνα ο κλάδος. 
  Εκτός των άλλων κρίσιμων ζητημάτων που έχουν προκύψει ( αγγελιόσημο, ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κα) τίθεται πλέον και ζήτημα ύπαρξης της ΕΣΗΕΑ αλλά και του ΕΔΟΕΑΠ. Όπως γνωρίζετε υπάρχει και το ζήτημα των αποθεματικών της Ένωσης.
Το προηγούμενο ΔΣ με-κατά πλειοψηφία- απόφαση του στα τέλη Μαίου, τοποθέτησε σε ΝΠΔΔ το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων του, ως μη όφειλε, σε μακροπρόθεσμη προθεσμιακή κατάθεση. Είναι δεδομένη η διαφωνία μας σε αυτό και σε παρεμφερείς χειρισμούς , όπως και οι επανειλημμένες παρεμβάσεις μας από τα τέλη του 2014, για τη συνολική αντιμετώπιση των οικονομικών και διαχειριστικών ζητημάτων.
Εξ άλλου ο διοικητικο-οικονομικός απολογισμός, του προηγούμενου ΔΣ, συνεπώς και η απόφαση αυτή για τις επενδύσεις των αποθεματικών, καταψηφίσθηκαν από την γενική συνέλευση.
Το ίδιο ισχύει και για τις αναλήψεις των αποδόσεων από τις επενδύσεις αυτές με αποτέλεσμα απώλεια τόκων.
Αντιλαμβάνεσθε ότι η κρισιμότητα της κατάστασης που διαμορφώνεται δεν επιδέχεται προσωπικές στρατηγικές μιας δήθεν «πλειοψηφίας των τεσσάρων », που επικαλείται η τέως πρόεδρος.
Επιμένω λοιπόν, στη δήλωση που διατύπωσα στην προηγούμενη συνεδρίαση . Προτείνω την άμεση συγκρότηση, χωρίς άλλη χρονοτριβή με πρόσκληση για άμεση συνεδρίαση από τον επόμενο, κατά σειρά, σε αριθμό ψήφων συνάδελφο.
Διαφορετικά η επιμονή της κας Αντωνιάδου μπορεί να εκληφθεί ως νομιμοποίηση των εργοδοτικών επιδιώξεων και αυθαιρεσιών.
Ένα πρόσθετο ζήτημα ουσίας που ανακύπτει και δεν είναι το μόνο, είναι η ξαφνική απόφαση της Γ Γ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας .
Παρέχει - και μάλιστα αναδρομικά- αιτιολογία στην αναστολή έκδοση εφημερίδων της περιφέρειας, λόγω ανωτέρας βίας, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς δεν προβλέπεται καμία πρόνοια για τους εργαζομένους.
Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν μπορεί να επεκταθεί η αιτιολογία αυτή για τις οικονομικές και πολιτικές εφημερίδες εθνικής εμβέλειας προκειμένου να επέλθουν μονομερείς βλαπτικές μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις και την ασφάλιση;
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες από εκείνους που καθυστερούν.
Επωμίζονται –και προσωπικά- τεράστια ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 29η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 29η Μαρτίου είναι η 89η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατά το   Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 277 μέρες μέχρι το τέλος του έτους.  1430.  Η ά...