6/7/15

Αφ’ υψηλού

Ουάσιγκτον και Μόσχα συνιστούν στη Μέρκελ συμβιβασμό

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και των ΗΠΑ η επίλυση της ελληνικής κρίσης και κάλεσε την Ελλάδα και την Ευρώπη να βρουν άμεσα μια συμβιβαστική λύση για την ελληνική κρίση χρέους, με στόχο να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Φυσικά αν οι αμερικανοί πρέσβεις έπαιρναν ένα τηλεφωνάκι κάτι Λιθουανούς, κάτι Εσθονούς και κάτι Σλοβάκους κλπ, ο Σακάτης θα έμενε μόνος του. Αλλά η Ουάσιγκτον το βλέπει αφ’ υψηλού.
   Με απόσταση το βλέπει και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, που εύχεται , εκ μέρους τυ Πούτιν , να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό ο απαραίτητος συμβιβασμός με τους δανειστές και να ληφθούν οι αποφάσεις που θα συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική σταθερότητα της Ελλάδας». Μπορεί «ιστορικοί δεσμοί να συνδέουν τη Ρωσία με την Ελλάδα και να υπάρχει μια πολύ στενή σχέση και συνεργασία», ( με τον Λαφαζάνη), αλλά η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και «αποτελεί μέρος των αποφάσεων σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας».
Ο Βλαδίμηρος πάντως, ως μειοψηφών μέτοχος πήρε σήμερα τηλέφωνο την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, την Κριστίν και της ζήτησε εξηγήσεις για την ελληνική κρίση και συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν να αναζητούν μια ικανοποιητική λύση για την ελληνική κρίση» , όπως ανακοίνωσε ο Πεσκώφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

25 Απριλίου 1945. Από τον Ελβα στο Άγιο Φραγκίσκο

25 Απριλίου 1945 . Στο Τοργκάου στον Έλβα, συναντήθηκαν τα αμερικανικά και τα σοβιετικά στρατεύματα  .  Ο γερμανικός στρατός αποσύρθηκε από ...