Μετά από σχεδόν 6 μήνες που εκδότες ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και Σαμαρικοί κρατούσαν την ΕΣΗΕΑ χωρίς διοίκηση για να παραδώσουν τον ΕΔΟΕΑΠ στους φίλους τους στις ιδιωτικές Ασφαλιστικές , συγκροτήθηκε σε Σώμα, το νέο διοικητικό συμβούλιο.
Η σύνθεση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νικολόπουλος Σταμάτης
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τσαλαπάτης Δημήτρης
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κυρίτσης Χρήστος
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Νανά Νταουντάκη
ΤΑΜΙΑΣ: Κοτταρίδης Δημήτρης
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Φιλιππάκης Γιώργος
ΜΕΛΗ: Οι υπόλοιποι της Μαρίας
Στην πρωτη συνεδρίαση του Δ.Σ., που ορίσθηκε αντιμετωπίστηκαν κατά προτεραιότητα:
-1) Το θέμα των ανέργων (VOUCHER), που αναίτια εκκρεμεί, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα από την άνοιξη του 2015 και πάντως τρεις μήνες πριν τις εκλογές.
-2) Το βοήθημα Χριστουγέννων για εκατοντάδες ανέργους συναδέλφους-μέλη και
-3) τα επείγοντα εργασιακά θέματα.
Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που εκδόθηκε τονίζεται:
Το σχέδιο ακυβερνησίας στην ΕΣΗΕΑ, που επεξεργάστηκαν και έθεσαν σε εφαρμογή εργοδοτικά κέντρα, μαζί με τους εκπροσώπους τους, από τις εκλογές του Ιουνίου, έπεσε στο κενό.
Στη σημερινή συνεδρίαση συγκροτήθηκε σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σε αντιπροσωπευτική κατεύθυνση με τη συμμετοχή εκπροσώπων έξι συνδικαλιστικών παρατάξεων.
Με αίσθημα ευθύνης η διοίκηση της Ένωσης, απαντά με τον τρόπο αυτό στις επιδιώξεις της διαπλοκής, που θέλει τον Κλάδο σε ομηρία με ρεσιτάλ εργοδοτικής αυθαιρεσίας, η οποία διαρκεί τουλάχιστον μια πενταετία με αποτέλεσμα χιλιάδες απολύσεις, καθεστώς ατομικών συμβάσεων, κατάργηση συλλογικών κατακτήσεων, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.
Αναρτήσεις στο διαδίκτυο αμέσως μετά τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. αποκαλύπτουν ότι ορισμένοι πρόθυμοι μεθοδευμένα επιχειρούν την απαξίωση της Ένωσης, όταν μάλιστα υπάρχουν σε εκκρεμότητα κλήσεις σε απολογία από τους οικονομικούς Εισαγγελείς για εκδότες και καναλάρχες.
Το Δ.Σ. επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι προτεραιότητες του Κλάδου αφορούν επίσης την άμεση αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις εφημερίδες, στα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, στα Δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, κ.λπ.), με ανυποχώρητη στάση στις θεσμικές κατακτήσεις των εργαζομένων, που υπερασπίζονται το δημόσιο αγαθό της υπεύθυνης ενημέρωσης.
Πολιτικές, που αντιστρατεύονται τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα κοινωνικά δικαιώματα, τους πόρους και την αυτονομία των δημοσιογραφικών Ταμείων, αποτελούν για τον Κλάδο αιτία πολέμου.
Το Δ.Σ. με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, δύο, τριών και έξι μηνών, που οφείλονται σε όσους ακόμα εργάζονται.
Την καταβολή των εισφορών στα δημοσιογραφικά Ταμεία, τη διασφάλιση της εργοδοτικής εισφοράς (Αγγελιόσημο), και την ενεργοποίηση ελέγχου όσων οφείλουν εργοδοτικές εισφορές σε ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
3 σχόλια:
ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟ Τ.Χ.Σ.
Η ελεεινή κομπίνα των τραπεζιτών είχε στόχο πρώτα από όλα να λεηλατήσει τα λεφτά που είχε βάλει το ελληνικό κράτος μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το γνωστό πλέον Τ.Χ.Σ. Με τις κομπίνες που προαναφέρθηκαν τα κατάφεραν άριστα.
Το Τ.Χ.Σ. είχε την πλειοψηφία των μετοχών στις τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Πιο συγκεκριμένα είχε το 66,93% των μετοχών στην Τράπεζα Πειραιώς, είχε το 66,4% στην Αλφα Μπανκ και το 57,24% στην Εθνική Τράπεζα. Στη Γιούρομπανκ το μερίδιο του Τ.Χ.Σ. ήταν μειοψηικό καθώς ανερχόταν στο 35,41%.
Μετά τη σκανδαλώδη ανακεφαλαιοποίηση το Τ.Χ.Σ. είχε χάσει και από τις τέσσερις τράπεζες την πλειοψηφία! Στην Τράπεζα Πειραιώς το ποσοστό του έπεσε από το 67% στο... 26%, στην Αλφα Μπανκ από το 66% στο... 11%. Στην Εθνική έπεσε από το 57% στο 35% ενώ στη Γιούρομπανκ κυριολεκτικά εκμηδενίστηκε, καθώς από το 35% έπεσε στο... 2,7%.
Πέρυσι το καλοκαίρι, το 2014, αν το Τ.Χ.Σ. πουλούσε τις μετοχές που κατείχε το Δημόσιο θα είχε εισπράξει 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Τώρα μετά την ανακεφαλαιοποίηση και το οικονομικό έγκλημα κατά του ελληνικού κράτος το δημόσιο της χώρας μας δεν πιάνει ούτε... μισό δισεκατομμύριο! Από 20 δισεκατομμύρια ευρώ, ούτε μισό!
Είδατε πώς τα κατάφεραν οι τραπεζίτες; Πήραν ξανά οι ιδιώτες τις ελληνικές τράπεζες στα χέρια τους με ασήμαντα ποσά μέσω του ξεπουλήματός τους σε εξευτελιστική τιμή.
Εκβίαζαν φυσικά την κυβέρνηση Τσίπρα ότι αν δεν ανακεφαλαιοποιηθούν με τόσο ευνοϊκούς όρους θα φάνε τις... καταθέσεις όλων των δύστυχων Ελλήνων που τους έχουν εμπιστευθεί τα λεφτά τους. Δεν ήθελε φυσικά και πολύ για να υποκύψει ο Τσίπρας.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
Μέσα στο κλίμα αυτό συνεχίζεται η απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζες. Κάποτε, προ εξαετίας, οι τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων είχαν φτάσει τα 252 δισεκατομμύρια ευρώ. Από τότε που άρχισε όμως η πολιτική των μνημονίων, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες κατέρρευσαν για δύο λόγους.
Ο πρώτος λόγος ήταν ότι καθώς η ανεργία σχεδόν τετραπλασιάστηκε, περνώντας από το 7,8% το 2008 στο 26,5% το 2014, ο κόσμος ήταν υποχρεωμένος να επιβιώνει ξοδεύοντας από τις καταθέσεις του ή «τσοντάροντας» από τις καταθέσεις για να πληρώνει τους φόρους του ή για να επιβιώσει χωρίς να πεινάσει σαν την Κατοχή.
Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι ο κοσμάκης διαισθάνθηκε πως οι ελληνικές τράπεζες δεν θα δίσταζαν καθόλου να του φάνε τις καταθέσεις, αν τους δινόταν η ευκαιρία, οπότε πολλοί διοχέτευσαν τις καταθέσεις τους είτε στο εξωτερικό είτε σε κρυψώνες εκτός τραπεζικού συστήματος. Ετσι κι αλλιώς λιγότερες είναι οι πιθανότητες να κλέψουν τα λεφτά από τις κρυψώνες οι κλέφτες ή οι ληστές παρά να τα κλέψουν οι τραπεζίτες. Είναι η νοοτροπία που κυριάρχησε στην Ελλάδα, ιδίως μετά τη ληστεία των καταθέσεων της Κύπρου το 2013. Εδώ που τα λέμε δεν έχει κι άδικο ο κόσμος που δεν εμπιστεύεται καθόλου μα καθόλου τους τραπεζίτες. Χειρότεροι άρπαγες δεν υπάρχουν!
Η κατάρρευση κάθε εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα δεν άργησε να προκαλέσει ολέθρια αποτελέσματα.
Υπό το πρίσμα αυτό οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες μειώνονται συνεχώς. Πάνω από 130 δισεκατομμύρια ευρώ - οι μισές δηλαδή καταθέσεις - έχουν πια φύγει από τις ελληνικές τράπεζες. Τον Οκτώβριο του 2015 δεν είχαν πια απομείνει παρά 121 δισεκατομμύρια καταθέσεις, με 30 δισεκατομμύρια να έχουν κάνει φτερά μόνο μέσα στο 2015.
συνεχίζεται
ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ!
Οι επιχειρηματίες αποδεικνύονται απαράδεκτοι σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις των επιχειρήσεών τους σε σχέση με τα δάνεια που έχουν πάρει και χρωστούν στις τράπεζες. Τον Οκτώβριο του 2015 οι επιχειρήσεις είχαν καταθέσει στις ελληνικές τράπεζες μόνο 19,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Είχαν όμως... πενταπλάσια (!) δάνεια ύψους 96,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αποδεικνύοντας εμπράκτως πόσο σαθρή είναι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, αφού οι επιχειρήσεις στηρίζονται στα... δανεικά λεφτά.
Τα 121 δισεκατομμύρια των καταθέσεων λοιπόν ήταν 19,8 δισ. καταθέσεις επιχειρήσεων και 101,2 δισεκατομμύρια καταθέσεις νοικοκυριών.
Τα νοικοκυριά χρωστούσαν τον Οκτώβριο στις τράπεζες λιγότερα από τις καταθέσεις τους σε αυτές - για την ακρίβεια 94,9 δισ. ευρώ. Από αυτά τα σχεδόν 95 δισεκατομμύρια, τα 67,9 δισ. ευρώ ήταν οφειλές από χορηγηθέντα στεγαστικά δάνεια από τις τράπεζες και τα 27 δισεκατομμύρια αφορούσαν σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.
Τα νοικοκυριά δηλαδή έχουν τραπεζικά χρέη που ισούνται με το 94% των τραπεζικών τους καταθέσεων και οι επιχειρήσεις έχουν τραπεζικά χρέη που φτάνουν στο... 487% των τραπεζικών τους καταθέσεων! Οι επιχειρήσεις δηλαδή μόνο δανείζονται.
Είναι εξόφθαλμο ότι κάτι δεν πάει καλά με τους Ελληνες επιχειρηματίες και ότι ο κλάδος αυτός βρίθει απατεώνων που στήνουν επιχειρήσεις μόνο με δανεικά...
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Από τους Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους επιχειρείται να καλλιεργηθεί ο μύθος ότι δήθεν οι Ελληνες είναι συστηματικοί κακοπληρωτές άρα απατεώνες.
Ουδέν αναληθέστερον αυτού. Το 2007, το 2008, το 2009 - πριν δηλαδή χτυπήσει η κρίση την πατρίδα μας, όχι μόνο οι νοικοκυραίοι, αλλά ακόμη και οι επιχειρηματίες πλήρωναν κανονικά τα χρέη τους στις τράπεζες, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη μη εξυπηρετούμενωνν δανείων.
Το 2007, για παράδειγμα, μόνο το 3,6% των στεγαστικών δανείων ήταν «κόκκινα». Ακόμη πιο εντυπωσιακό, μόλις το 4,7% των επιχειρηματικών δανείων δεν εξυπηρετείτο. Οσο για τα καταναλωτικά «κόκκινα» ήταν μόνο το 6% αυτής της κατηγορίας των δανείων.
Καθώς όμως εκτινασσόταν η ανεργία και κατέρρεε η ελληνική οικονομία, με την ανεργία από το 8,4% του 2007 να απογειώνεται στο 26,5% το 2014 και τη σωρευτική ύφεση να φτάνει το 2014 το 26% η κατάσταση άλλαξε άρδην.
Το 2014, τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται εκτινάχθηκαν από το 6% στο... 49,5%.
Το ίδιο παρατηρούμε και στα επιχειρηματικά δάνεια. Μιλώντας πάντα για το 2014, βλέπουμε το 4,7% του 2007 να γίνεται πέρυσι 33,5%.
Δεν αμφιβάλλουμε ότι υπάρχουν και απατεώνες που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τις δύσκολες καταστάσεις και ενώ μπορούν, δεν πληρώνουν τα δάνειά τους περιμένοντας και εκμεταλλευόμενοι κάθε ρύθμιση για τους αναξιοπαθούντες, πραγματικά. Αυτούς οι τράπεζες τους υπολογίζουν σε ίσως 10%.
Το υπόλοιπο 90% όμως είναι κυριολεκτικά θύματα της ανελέητης κρίσης και της στάσης των Γερμανών απέναντι στην πατρίδα μας..
http://www.eleftheria.gr/
antizitro.blogspot.gr/2015/09/blog-post_51.html
Δημοσίευση σχολίου