3/12/15

O Πόλεμος των μυστικών υπηρεσιών

Ο Ταγίπ κατονόμασε σήμερα ως έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους του πετρελαίου του ισλαμικού κράτους ,τον ιδιοκτήτη της «HESCO engineering», Ζώρζ Χασβανί που είναι Σύρος υπήκοος και κάτοχος ρωσικού διαβατηρίου.
Πριν μερικές βδομάδες , το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στον Χασβανί, ο οποίος μπήκε και στη λίστα κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι λειτουργεί ως μεσάζων για τις αγορές πετρελαίου από το συριακό καθεστώς από το ισλαμικό Κράτος. Ο Ζώρζ Χασβανί είναι άνθρωπος των Ρώσων.
Σπούδασε και παντρεύτηκε στη Ρωσία. Η γυναίκα του είναι Αλαουίτισσα όπως και η οικογένεια Άσαντ. Με τις επαφές που ανέπτυξε στη Μόσχα, ίδρυσε την εταιρεία «HESCO engineering», που έκανε την εξαγωγή ανταλλακτικών για τα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα στη Συρία και για τον ρωσικό εξοπλισμό για τις πετρελαιοπηγές.
Την εταιρεία διευθύνει ο γαμπρός του Γιουσούφ Αρμπάς , ο οποίος ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Συρίας, και ανήκει στην πτέρυγα του Γιουσούφ Φαιζάλ.
Ως υπεργολάβος της ρωσικής Stroytransgaz, κατασκεύασε μια μονάδα επεξεργασίας αερίου στην κεντρική Συρία. Έχει επίσης συμμετάσχει στην κατασκευή αγωγών πετρελαίου στην Αλγερία και το Σουδάν.
Ο Χασβανί έγινε ευρύτερα γνωστός από το ρόλο του στην απελευθέρωση των καλογριών από τη Μαλούλα, που είχε απαγάγει η αλ Κάιντα.(Μέτωπο Νούσρα). Επομένως η προσπάθεια «να βγάλουν στη σέντρα» έναν άνθρωπο των Ρώσων και του Ασαντ είναι σαφής.

  Όμως η μεταφορά του πετρελαίου του ισλαμικού Κράτους γίνεται με εκατοντάδες βυτιοφόρα. Και υπάρχει μια εταιρία με έδρα την Ερμπίλ του Ιράκ, που έχει αγοράσει πολλά βυτιοφόρα και την οποία οι Ρωσοι κατάφεραν να την συνδέσουν με τον γαμπρό του Ερντογάν Berat Albayrak, και πέρασαν τις πληροφορίες στον βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος Ερέν Ερντέμ που έδωσε και συνέντευξη Τύπου.

Το ενδιαφέρον για μας είναι ότι οι δικοί μας «δημοσιογράφοι», εκείνοι ντε  που ήξεραν ότι χρυσαυγίτες προπηλάκισαν τον Κουμουτσάκο, μετέδωσαν τις δηλώσεις του Ερντογάν χωρίς να ασχοληθούν να μάθουν ποιος είναι ο Χασβανί αλλά έκαναν γαργάρα τις αποκαλύψεις του Ερντέμ, (που είναι και σοσιαλδημοκράτης), για τον γαμπρό του Ταγίπ.

Δημοσιογραφία με σεμινάρια της Cia;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://sputniknews.com/politics/20151128/1030925194/erdogan-silent-backers-encourage-attack-su24-oil-nato.html

Ανώνυμος είπε...

Κυρ-Σπύρο ως δημοσιογράφος έχεις πρόσβαση σε άρθρα των wsj ;
Αυτό εδώ ζητά εγγραφή:
http://www.wsj.com/articles/german-companies-race-to-sign-up-migrant-workers-1449067661?tesla=y

German Firms Race to Sign Up Migrant Workers
December 2, 2015 09:47 a.m.

Faced with a shortage of domestic labour, German companies are scrambling to connect almost 1 million immigrants with jobs—but the rich seam of fresh labor is throwing up manifold challenges.

German Companies Race to Sign Up Migrant Workers
Migrants provide a rich seam of talent—but hiring them is far from easy
By Friedrich Geiger
Dec. 2, 2015 9:47 a.m. ET

BERLIN—German companies are scrambling to connect almost 1 million immigrants with jobs—but the rich seam of fresh labor is throwing up manifold challenges.

Κανά ψυχικό κανείς;

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...