4/12/15

O πόλεμος των Υπηρεσιών -2

Ένας πρώην πράκτορας της CIA ομολογεί. Επενδύσαμε εκατομμύρια δολάρια για να διαλυθεί η Γιουγκοσλαβία

Ο πρώην πράκτορα της CIA, Ρόμπερτ Μπάερ κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Τα μυστικά του Λευκού Οίκου» που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Κεμπέκ του Καναδά έδωσε συνέντευξη σε συνεργάτη του πρακτορείου «ΜΙΑ» της Bjrm O Μπάερ εργαζόταν στη Γιουγκοσλαβία κατά τη διάρκεια της περιόδου 1991-94 ως συντονιστής κλιμακίου της CIA, και έχει επίσης δραστηριοποιηθεί στη Μέση Ανατολή. Για τις αποκαλύψεις του έχει συλληφθεί και φυλακιστεί αρκετές φορές Ακολουθεί η συνέντευξη.

Πού και πότε ήταν η πρώτη σας επιχείρηση στη Γιουγκοσλαβία;

Έφτασα με ελικόπτερο με τρεις άλλους πράκτορες. Προσγειώθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1991, στο Σεράγεβο. Η δουλειά μας ήταν να παρακολουθούμε τους Σέρβους τρομοκράτες , οι οποίοι αναμενόταν να επιτεθούν Σεράγεβο.

Ποιοι ήταν οι αυτοί οι τρομοκράτες και γιατί έπρεπε να πραγματοποιήσουν αυτές τις επιθέσεις;

Μας έδωσαν φάκελο για μια ομάδα που ονομαζόταν «η Σερβία πάνω απ΄όλα» Στο φάκελο υπήρχαν λεπτομερώς τα σχέδια για μια σειράς βομβιστικών επιθέσεων σε κυβερνητικά κτίρια στο Σεράγεβο για να εκφραστεί η αντίθεση στην προσπάθεια των μουσουλμάνων να εγκαταλείψουν την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Αυτή η ομάδα υπήρχε πράγματι;

Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια ομάδα! Από τα Κεντρικά μας είπαν ψέματα . Η αποστολή μας ήταν να διασπείρουμε τον πανικό μεταξύ των Βόσνιων πολιτικών και να βάλουμε στα κεφάλια τους την ιδέα ότι οι Σέρβοι θα επιτεθούν. Στην αρχή πιστέψαμε την ιστορία, αλλά μετά από λίγο άρχισα να αναρωτιέμαι. Γιατί σπέρνουμε τέτοια υστερία όταν η ομάδα αυτή προφανώς δεν υπήρχε.

Πώς και πότε το έληξε η αποστολής σας αυτή;

Για μένα τελείωσε μετά από δύο εβδομάδες, όταν τοποθετήθηκα σε μια νέα θέση εργασίας στη Σλοβενία. Η επιχείρηση διήρκεσε ένα μήνα και είχε την κωδική ονομασία όνομα «Ιστινα», δηλαδή "αλήθεια", αν και δεν είχε καμιά σχέση με αυτήν!

  Γιατί σας ‘έστειλαν στη Σλοβενία;

Με ενημέρωσαν ότι η Σλοβενία ήταν έτοιμη να κηρύξει την ανεξαρτησία. Μου δόθηκαν χρήματα, μερικά εκατομμύρια δολάρια, για τη χρηματοδότηση διαφόρων ΜΚΟ, Κομμάτων της αντιπολίτευσης και των διαφόρων πολιτικών που καλλιεργούσαν το μίσος.

Τι σκεφτόσαστε τότε για την προπαγάνδα της CIA;

Φυσικά, κανείς τότε δεν απέρριπτε μια αποστολή της CIA, και ειδικά διότι ήμασταν όλοι είμαστε νευρικοί και επιρρεπής στην παράνοια! Πολλοί πράκτορες της CIA και ανώτεροι αξιωματικοί όμως απομακρύνθηκαν επειδή αρνήθηκαν να διεξάγουν προπαγάνδα εναντίον των Σέρβων στη Γιουγκοσλαβία. Προσωπικά ήμουν σοκαρισμένος από την έκταση των ψεμάτων που κυκλοφορούσαν οι υπηρεσίες μας και οι πολιτικοί μας! Πολλοί πράκτορες της CIA διεύθυναν την προπαγάνδα χωρίς να έχουν επίγνωση του τι κάνουν. Όλοι γνώριζαν μόνο ένα μέρος της ιστορίας και δεν ειχαν την πλήρη εικόνα που την γνώριζαν μόνο οι πολιτικοί.

Έτσι, η προπαγάνδα γινόταν εναντίον των Σέρβων;

Και Ναι και ΟΧΙ. Ο στόχος της προπαγάνδας ήταν να σπρώξουμε τις δημοκρατίες να φύγουν από την Γιουγκοσλαβία. Έπρεπε να δημιουργήσουμε έναν αποδιοπομπαίο τράγο ο οποίος θα πρέπει να κατηγορηθεί για τα πάντα. Κάποιος ο οποίος θα ήταν υπεύθυνος για τον πόλεμο και τη βία. Σερβία επιλέχθηκε επειδή κατά κάποιο τρόπο αυτή είναι ο διάδοχος της Γιουγκοσλαβίας.

Μπορείτε να ονομάσετε πολιτικούς στην πρώην Γιουγκοσλαβία που είχαν χρηματοδοτηθεί από τη CIA;

Φυσικά. Στίπε Μέσιτς, Φράνιο Τούτζμαν, Αλία Ιζετμπέγκοβιτς. Χρήματα δόθηκαν σε μέλη της κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας, σε στρατηγούς, δημοσιογράφους και σε σύμβουλους . Στην αρχή χρήματα δέχθηκε και ο Ράντοβαν Κάρατζιτς αλλά σταμάτησε να δέχεται βοήθεια όταν κατάλαβε ότι θα θυσιαστεί και θα κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Βοσνία.

Είπατε ότι τα μέσα ενημέρωσης βρισκόντουσαν υπό έλεγχο .Πώς ακριβώς έγινε αυτό;

Είναι ήδη γνωστό πιστεύω, ότι πράκτορες της CIA ήσαν υπεύθυνοι για τη συγγραφή των ειδήσεων που μετέδιδε η τηλεόραση και που πρόβαλαν οι εφημερίδες. Τα ρεπορτάζ τα παραλάμβαναν οι επικεφαλής από δικούς μας ανθρώπους. Όλοι είχαν την ίδια αποστολή: Να διαδώσουν το μίσος μέσω της τηλεόρασης.

Τι μπορείτε να μας πείτε για τη Σρεμπρένιτσα,

Ναί! Το 1992 ήμουν στη Βοσνία και πάλι, αλλά αυτή τη φορά για να εκπαιδεύσω τις στρατιωτικές μονάδες των μουσουλμάνων . Η Σρεμπρένιτσα είναι μια διογκωμένη ιστορία και δυστυχώς πολλοί άνθρωποι χειραγωγούνται. Ο αριθμός των θυμάτων είναι ο ίδιος με τον αριθμό των Σέρβων και των άλλων που σκοτώθηκαν στη Σρεμπρένιτσα, αλλά είναι πολιτικό μάρκετινγκ. Το αφεντικό μου, ο οποίος ήταν πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ, τόνισε επανειλημμένα ότι κάποιου είδους απάτη θα μείνει στην Βοσνία. Ένα μήνα πριν από την υποτιθέμενη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα, μου είπε ότι η πόλη θα ήταν πρώτη είδηση σε όλο τον κόσμο και μας διέταξε να ενημερώσουμε τα μέσα ενημέρωσης. Όταν τον ρώτησα γιατί, είπε, θα δούμε. Ο βοσνιακός στρατός πήρε εντολή να επιτεθεί στα σπίτια των Σέρβων και στους πολίτες. Την ίδια στιγμή, οι Σέρβοι επιτέθηκαν από την άλλη πλευρά. Μάλλον κάποιος είχε πληρώσει !

Τότε ποιος είναι ένοχος για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα;

Για τη Σρεμπρένιτσα θα πρέπει να κατηγορηθούν οι Βόσνιοι, οι Σέρβοι και οι Αμερικανοί ! Αλλά στην πραγματικότητα φορτώσαμε τα πάντα στους Σέρβους. Πολλά από τα θύματα που ξεθάβονται ήταν Σέρβοι. Πριν από μερικά χρόνια ένας φίλος μου, πρώην πράκτορας της CIA που τώρα δουλεύει στο ΔΝΤ, μου είπε ότι η Σρεμπρένιτσα ήταν προϊόν συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των μουσουλμάνων πολιτικών. Η Σρεμπρένιτσα θυσιάστηκε για να δώσουν στην Αμερική μια δικαιολογία για να επιτεθούν στους Σέρβους για τα δήθεν εγκλήματα τους.

Τελικά γιατί νομίζετε ότι Γιουγκοσλαβία κατέρρευσε;

Είναι πολύ σαφές, ότι Εκείνοι που υποκίνησαν τον πόλεμο και απαγόρευσαν τους όρους της ειρήνης κατέχουν τώρα τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους ορυκτούς πόρους και τα συναφή! Απλώς σας υποδούλωσαν, και ο λαός σας δουλεύει για ένα ξεροκόμματο ενώ τα προϊόντα πηγαίνουν προς τη Γερμανία και την Αμερική ... Αυτοί είναι οι νικητές!
Τελικά θα πρέπει να αγοράσετε και να εισάγετε ό, τι έχετε δημιουργήσει οι ίδιοι, και δεδομένου ότι δεν έχετε τα χρήματα, θα πρέπει να δανειστείτε. Αυτή είναι η όλη ιστορία με το σύνολο των Βαλκανίων!

Στο Κοσσυφοπέδιο δεν πήγες ως πράκτορας της CIA, αλλά βλέπεις ρόλο της Αμερικής;

Φυσικά! Το Κοσσυφοπέδιο κατελήφθη για δύο λόγους. Πρώτο λόγω των ορυκτών και των φυσικών πόρων του , και, δεύτερον, επειδή το Κοσσυφοπέδιο είναι μια στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ! Στην καρδιά της Ευρώπης .Είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ, ΣΠΥΡΟ, ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ!

ΠΑΟΚ ΣΕΠΟΛΙΑ

dimiki είπε...

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ ΒΛΕΠΕ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΑΣ ΤΟΝ ΧΑΡΟΥΜΕ.

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...