16/12/15

H Πατρίδα και το Εθνικό Συμφέρον

Ορισμένες Παρατηρήσεις.

-Το βασικό ερώτημα για όλα όσα έγιναν το 1940 και μετά είναι το αν ο Βασιλιάς εξέφραζε το ¨Έθνος και τα συμφέροντά του.

-Το Εθνικό Συμφέρον τότε, επέβαλε την πολιτική της αυστηρής ουδετερότητας που ακλουθούσε ο Μεταξάς. Επομένως μετά την απόκρουση της Ιταλικής Επίθεσης έπρεπε να επανέλθουμε με διπλωματικά μέσα στο καθεστώς της ουδετερότητας. Το Καθεστώς αυτό ακολούθησε και η Τουρκία που υπέγραψε σύμφωνο μη επίθεσης με τον Άξονα.

- Η συμπαράταξη με την Αγγλία δεν ήταν προς όφελος του Έθνους. Προκάλεσε την τριπλή Κατοχή.

-Η Εθνική Αντίσταση δεν έγινε με βάση Εθνικό Σχέδιο πολιτικής Άμυνας, όπως το «Τίγρης». Οι «Εθνικόφρονες» Παπάγος και Cia δεν είχαν κανένας σχέδιο αντάρτικου. Ούτε δημιούργησαν κρύπτες όπλων και πυρομαχικών.

- Ο Βασιλιάς ήταν ο πυλώνας της αγγλικής Κατοχής. Η Αγγλοκρατία δημιούργησε το ΚΚΕ, τον ΕΛΑΣ, την ΟΠΛΑ κλπ. Άρα ο Βασιλιάς , οι μοναρχοφασίστες, και οι κομμουνιστές βρισκόντουσαν στο ίδιο «στρατόπεδο». 

-  Η λεγόμενη ΕΑΜική «Εθνική Αντίσταση», δημιουργήθηκε για τους Σκοπούς και τις επιδιώξεις της Αγγλίας και μόνο και δεν ωφέλησε σε τίποτα τον ελληνικό λαό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπάρμπα Σπύρο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το τί βρήκα (ξανά) σε κάποιο βιβλίο.
Νομίζω ότι αγγίζει τον πυρήνα της σκέψεως πολλών που περιδιαβαίνουν την ιστοσελίδα.
Ο συγγραφέας λέγεται F. William Engdahl και το πόνημά του: Century of War: Anglo-American Oil Politics and the New World Order. Περιγράφει αρκετά συνοπτικά, αλλά χωρίς κρίσιμα στοιχεία να λείπουν, την ανάδυση της ντπ απο το 1840 πάνω-κάτω και μετά.

Η αγγλική αυτοκρατορία από το 1870 παρέπεε σε διαρκή κρίση. Ο Βίσμαρκ απαγόρευσε τις σπεκουλαδόρικες τακτικές με cds κλπ τερτίπια των άγγλων τραπεζιτών, εκτοξεύοντας την γερμανία στην πρωτοκαθεδρία της γηραιάς ηπείρου. Οι άγγλοι εξωθούν την κατάσταση στα άκρα με κατάληξη τον ά ππ,.., και φτάνουμε σε δημοκρατία βαϊμάρης.

Οι άγγλοι προκαλούν τεχνητή ασφυξία στο κράτος, ρουφώντας με το μπουρί τα λεφτά τους σε χρέη, αποζημιώσεις, δάνεια με τα γνωστά και σε μας τραγικά αποτελέσματα, υπερπληθωρισμός, φτώχεια, δυστυχία, ανεργία, ξένη κατοχή κλπ.

Το γερμανικό κράτος είχε αναπτύξει έναν "εθισμό" σε τακτικές εύκολου (τοκογλυφικού) δανεισμού από αγγλικά κεφάλαια. Ξαφνικά η κάνουλα στερεύει, με το βολικότατο κραχ του 1929...τυχαίο;δεν νομίζω.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ έρχεται ο εϊντολφ. Οι κεφαλές βολιδοσκοπούνται και δίνουν πράσινο φως.1933 στην καγκελαρία και η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ. Πήραν προφυλάξεις να μην είναι εξόφθαλμη η άμεση υποστήριξη της αγγλοαμερικανικής τραπεζιτικής σέκτας στο νεοσύστατο καθεστώς.

Παρελαύνουν όλα τα "καλά" παιδιά της γνωστής παρέας. Το κτηνάκι αρχίζει να εκτρέφεται για να καταλάβει τους πόρους του θείου γιόσεφ και φυσικά να σφάξει ορθοδόξους πληθυσμούς.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ, για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την ιστορική γνώση ως όπλο για την απελευθέρωση.

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...