28/2/16

τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί είσαι δημοκράτης,

Απαντώ στο σχόλιο.

Στις σημερινές συνθήκες όποιος γράφει και λέει δημόσια ότι δεν είναι δημοκράτης, και δεν υποστηρίζει τις «αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος», που έχει καταργηθεί προ πολλού, από την Ολιγαρχία και τη Διεθνή Τραπεζική Χούντα, είναι δύο πράγματα.
1. Εντελώς βλάκας
2. Προβοκάτορας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πάλι δεν καταλαβαίνεις τί σου λέω, δημοκρατία σημαίνει πλειοψηφία ή πλειονοψηφία, πιστεύεις ότι αν γίνουν δημοψηφίσματα θα βγεί αποτέλεσμα θετικό για την Ελλάδα; θα βγει να κλείσουν τα σύνορα; θα βγεί να πάμε σε εθνικό νόμισμα; θα βγει να έχουμε ένοπλες δυνάμεις;

ποιες αρχές τής δημοκρατίας έχουν καταργηθεί; πλειοψηφικά λειτουργεί το σύστημα και εσύ ο ίδιος τρίβεις τα μάτια σου με το 84% που θέλει να εφαρμοσθούν σωστά οι μεταρρυθμίσεις;

αυτό το 84% θα αποφασίσει για τα σύνορα και για το αν θα υπάρχει ελληνικό έθνος στο μέλλον;;;

FUCK YOUR DEMOCRACY!!!!

Ανώνυμος είπε...

η Χρυσή Αυγή κρατάει αυτήν την θέση, δηλαδή όπου βρεθούν και όπου σταθούν δηλώνουν δημοκράτες, αναρτήσανε και άρθρο μάλιστα ότι η δημοκρατία κινδυνεύει από την λαθρομετανάστευση.

φυσικά κανείς δημοκράτης δε θα ψηφίσει κακιά Χρυσή Αυγή, η Ελλάδα θα αφανιστεί απλά μέσω εκλογικών διαδικασιών όπου όλοι οι "αντίπαλοι" θα συμφωνούν σε ένα και μόνο πράγμα, όλοι είναι δημοκράτες.

Ανώνυμος είπε...

Από Βικιπαιδεία...
Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού[2][σημ. 1].
Με λίγα λόγια η "Δημοκρατία" δεν είναι σύστημα διακυβέρνησης (αυτό είναι ο Αγγλοσαξωνικός Κοινοβουλευτισμός), αλλά ΕΝΝΟΙΑ...
Είναι το πολίτευμα όπου εκφράζεται, πρωτεύει και ανθεί η πλειοψηφία των Πολιτών!
Δηλαδή, αυτών που πρώτα εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Κοινότητα-Πόλη-Κράτος και συνεπώς απολαμβάνουν τα δικαιώματα που τους παρέχει το σύνολο στο οποίο ανήκουν.
Υπό αυτήν την έννοια, η Αρχαία Σπάρτη των Ομοίων, ήταν ΑΚΡΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, αφού η εξουσία "πήγαζε από, ασκείτο από και υπηρετούσε" το σύνολο των Πολιτών που -πρωτίστως- εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις του απέναντι στην Κοινότητα!
Συνεπώς, η σημερινή κατάσταση, όπου οι κυβερνώντες, όχι μόνο δε ρωτάνε την Κοινότητα των εκπληρούντων τις υποχρεώσεις των, αλλά επιβάλλουν αποφάσεις αντίθετες με τη θέλησή της, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως "Δημοκρατία", αλλά ως κοινοβουλευτικός αυταρχισμός.

Υ.Γ. Αφού αναφέρθηκα στην Αρχαία Σπάρτη, ας αναφερθώ και στην "κορωνίδα" όλων των "δημοκράταρων", την Αρχαία Αθήνα, με τα λόγια του Μ.Καραγάτση...

«Η Αθηναϊκή Δημοκρατία ήταν η δικτατορία πενήντα χιλιάδων ομοτίμων πολιτών επί τριών εκατομμυρίων συμμάχων, μετοίκων και δούλων. Επί πενήντα χρόνια έτυχε οι 25.001 από αυτές τις πενήντα χιλιάδες να είναι άνθρωποι έξυπνοι. Βιολογικό φαινόμενο καταπληκτικό και ανεπανάληπτο στην ιστορία. Από την στιγμή που οι 25.001 έξυπνοι έγιναν 24.999, οι 25.001 ηλίθιοι έφεραν στην αρχή τον Κλέωνα, άνθρωπο στα μέτρα τους ακριβώς, κι η δημοκρατία ξαναβρήκε τον συνεπή εαυτό της»

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...