12/2/16

Η νέα δολοφονία του Καποδίστρια

Υποτίθεται ότι έκαναν εκδήλωση με θέμα «240 Χρόνια Ι. Καποδίστριας. Ο Ελληνας Διπλωμάτης που άλλαξε τον ρου της Ευρωπαϊκής Ιστορίας», στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο , για τον εορτασμό των 240 χρόνων από τη γέννηση του Ι. Καποδίστρια. Οργανωτής ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Και η πρέσβειρα της Σλοβενίας κα Ανίτα Πίπαν,ευρισκόμενη σε διατεταγμένη αποστολή τον πυροβόλησε και πάλι. Ακούστε τι είπε!!!!

«Η οικογένεια Vittori, όταν μετακόμισαν στην Κέρκυρα, άλλαξαν τη θρησκεία τους και από Καθολικοί έγιναν Ορθόδοξοι , εξελληνίστηκαν και άλλαξαν επώνυμο».

Όλη η γεμάτη ψέματα παράγραφος.
  « Οι πρόγονοι του Καποδίστρια προέρχονται από μια οικογένεια ευγενών που ονομαζόταν Vittore, και οι ρίζες τους στο Koper χρονολογούνται από το 1329. Σύμφωνα με το οικογενειακό ιστορικό, ένας κλάδος της οικογένειας Vittore μετανάστευσε στο νησί της Κέρκυρας, το 1337, λόγω των συνεχών συγκρούσεων με μια άλλη εξέχουσα οικογένεια του Koper, τους Verzi. Το αρχείο του Koper κάηκε το 1380, αμέσως μετά την αποχώρηση του κλάδου της οικογενείας Vittore στην Κέρκυρα και έτσι δεν υπάρχουν ιστορικά αρχεία της οικογένειας. Η οικογένεια Vittori στο Koper είχε πολλά κτήματα στην ενδοχώρα, και ήταν γαιοκτήμονες δύο χωριών στην Ίστρια, και συγκεκριμένα του Αγίου Πέτρου και του Krkavče. Τα μέλη της οικογένειας προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην Ενετική Δημοκρατία . Η οικογένεια Vittori, εξαφανίστηκαν το 1855. Όταν οι Vittori μετακόμισαν στην Κέρκυρα, άλλαξαν τη θρησκεία τους και από Καθολικοί έγιναν Ορθόδοξοι και έγινε εξελληνίστηκαν και άλλαξαν επώνυμο».

Και βέβαια οι ανοησίες της προπαγάνδας είναι αυτονόητες. Γιατί οι Vittore της Κέρκυρας δεν είχαν καμιά επαφή με τους Vittore του Κόπερ; Και ποιος στραβός δεν θέλει το φως του. Σε μια επαρχία της Βενετίας όπου οι Καθολικοί ειχαν προνόμια και οι ορθόδοξοι ήσαν διωκόμενοι ποιος θα διάλεγε να γίνει μειονοτικός από Καθολικός; Βλακείες με πατέντα.
Και οι αδελφοί Καποδίστρια πέρασαν στην Κέρκυρα το 1329 τη χρονια που οι Ενετοί κατέγραψαν τους Βιττόρι. Επομένως οι Καποδίστριες δεν ειχαν ποτέ το όνομα Βιττόρι που έλαβαν οσοι έμειναν πίσω και έγιναν καθολικοί. Και επειδή έγιναν καθολικοί οι άλλοι ,οι ορθόδοξοι, τους ….διέγραψαν

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ...
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

όταν κάνεις τέτοιες αναλύσεις σε αρνιά όπως το ελλαδικό εκλογικό σώμα, τότε είναι μοιραίο το αρνί να υποκύψει στην ανθελληνική επιχειρηματολογία.

το γιατί γίνεται αυτό είναι πολύπλευρο, τις τελευταίες δεκαετίες έχει μεγάλη πέραση να κάνεις εκπτώσεις στην ελληνική ιστορία, αυτό ξεκινάει από το ψευδές και ανύπαρκτο "Ελληνες είναι οι μετέχοντες τής ημετέρας παιδείας" τού Ισοκράτους και προχωράει με άλλες πολύχρωμες μαλακίες όπως ότι ο Σολωμός ήταν Εβραίος.

όταν ακούνε θεωρίες τού τύπου ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν αλβανός νιώθουν για έναν απροσδιόριστο λόγο μια χαρά ότι η Ελλάδα είναι μια παιδική χαρά για κάθε πούστη ανώμαλο και αλλοδαπό οπότε όλοι έχουν τις ευκαιρίες τους.

αυτά τα φαινόμενα έχουν κατέβει σε ενστικτώδες επίπεδο οπότε όταν εσύ επιχειρηματολογείς με στοιχεία δεν έχεις επίδραση διότι η προπαγάνδα τού συστήματος χτυπάει στο ένστικτο.

παρατήρησε πόσο ανεκτικές είναι οι γυναίκες στους βιασμούς από λαθροεισβολείς ενώ εξεγείρονται για τα εργασιακά τους δικαιώματα για παράδειγμα.

αυτό σημαίνει ότι πρέπει να "μορφώσουμε Ελληνας" από την αρχή.

Ανώνυμος είπε...

τα απομνημονευματα του κολοκοτρωνη αποδυκνυουν αν ειναι αλβανος η οχι ... φυσικα και οχι...δυστυχως για αυτους υπαρχουν και η αληθεια λαμπει θελουν δε θελουν

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...