2/1/17

Η ΕΣΗΕΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ 10 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΑΛΛΑ…

Το Μαρτύριο της σταγόνας στο Ταμείο Επικούρησης - Ασφάλισης των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζόμενων στα Μέσα συνεχίζεται

Παραμονές της Πρωτοχρονιάς 7,5 εκατομμύρια ευρώ μπαίνουν στο ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ. Πρόκειται για λεφτά, που είχε επίτηδες ξεγράψει η πλειοψηφία του ΔΣ του οργανισμού αλλά το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ εξασφάλισε, για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ, από βεβαιωμένες οφειλές αγγελιοσήμου. Μαζί με αυτά που εξασφαλίσθηκαν και μπήκαν στο Ταμείο από τον περασμένο μήνα υπερβαίνουν συνολικά τα 10 εκ ευρώ.
Ήδη προωθείται για δημοσίευση η υπουργική απόφαση σε εφαρμογή της τροπολογίας που ψήφισε η Βουλή.
Δύο εκατομμύρια δίνονται επίσης στα επικουρικά δημοσιογραφικά ταμεία (ΤΕΑΣ, ΕΤΑΣ) της Περιφέρειας (Πάτρα και Θεσσαλία) καθώς και αναλογία στους υπόλοιπους ασφαλισμένους του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί όμως η εκκωφαντική σιωπή της πλειοψηφίας του προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ για την επόμενη μέρα στο ταμείο. 
Προτίμησαν , για να πουλήσουν μούρη, την εύκολη λύση.
Έσπασαν ομόλογα από το αποθεματικό ασφαλείας δήθεν επειδή δε έφταναν τα λεφτά για περίθαλψη μισθούς και συντάξεις ανεξάρτητα σε τι τιμή τα έσπασαν και πόσο θα πληρώσουν οι μέτοχοι κι αυτό το ρεσάλτο.
Και αμέσως την έκαναν για διακοπές.
Το τρίο Καρούτζου Παπαϊωάννου και Σταθάτου δεν κρύβεται απλώς. 
Αποφεύγει τώρα να απαντήσει για τα εξήντα τόσα εκατομμύρια από αγγελιόσημο που οφείλουν στον ΕΔΟΕΑΠ γραφεία ισολογισμών και τα αμείλικτα ερωτήματα που τους θέτουν και για αυτά μέτοχοι-ασφαλισμένοι αλλά και οι διοικήσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων.
Ούτε ασχολήθηκε η παρέα της τ. προέδρου των Σκανδάλων στην ΕΣΗΕΑ, με τα άλλα δέκα εκατομμύρια που είχε δεσμευθεί να δώσει ο Πετρόπουλος στον Οργανισμό.
Εκτός κι αν βολεύει καναλάρχες και επίορκους του ΕΔΟΕΑΠ, το λουκέτο στον οργανισμό για κλείσουν παλιοί λογαριασμοί και κρυφά τεφτέρια.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

"Στην Ελλαδα εισαι ο,τι δηλώσεις"
Γιαννης Τσαρούχης 1910-1989,Ελληνας Ζωγραφος.

Ανώνυμος Σαβ Δεκ 31, 03:19:00 μ.μ
"...Και αν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το λάβαρό τους τα παληκάρια της φακής, ας ψαξουν στο πηγάδι του Εριχθόνιου να το βρουν..."

Η αυτη επιχειρηματολογια δεν στεκεται πουθενα.Ο σχολιαστης στην προσπαθεια του να υπερασπιστει την σκοτεινη αυτη υποθεση,υιοθετει αβίαστα τα λεγομενα του Γλεζου,τα οποια δεν ειναι τεκμηριωμενα,επομενως αναξιοπιστα.Για υποθεσεις τετοιου ειδους,μονο η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ δινει τις λυσεις.Σε οποιαδηποτε αλλη χωρα του πλανητη,το προβλημα θα ειχε λυθει.Εκτος απο την Ελλαδα,για τους ευνοητους λογους...
Στην προκειμενη περιπτωση ειναι εμφανή η αγνοια των πρωτογενων πηγων.Και επειδη δεν μπορει να καλυψει το κενο-καθως δεν διαθετει προσβαση σε συγκεκριμενες πληροφοριες-επιλεγει να απαντησει φερνοντας ως "αποδειξη" τους ισχυρισμους του...Γλεζου! Δηλαδη για να υποστηριξει κατι ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΟ (οτι ο Γλεζος ηταν ο αρπαγας της σημαιας),απανταει με κατι ΕΞΙΣΟΥ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΟ( δεν εχει το αποδεικτικο στοιχειο-σημαια,γιατι την πεταξε στο πηγαδι).
Αυτο, οι καθηγητες μας στο πανεπιστημιο το ονομαζαν
" Καταχρηση της Διαλεκτικης ".
Ποση διαφορα με τον Σπυρο Χατζαρα! Ο συγγραφεας του βιβλιου " Η Επανάσταση των Φιλογενών",στηριζεται στην ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΑ των ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΠΗΓΩΝ.Προφανως θα μοχθησε εως οτου ανακαλυψει το συγκεκριμενο αρχειακο υλικο,το οποιο και παρουσιαζει αυτουσιο.Τα συμπερασματα του οποίου,αποτυπωνονται στο εξαιρετικο αυτο βιβλιο.Επομενως,ο Χατζαρας ειναι ενας εγκυρος Ιστορικος-Ερευνητης,δεν δυναται καποιος να τον αντικρουσει,διοτι κατεχει ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ που δεν εχει υποστει ερμηνεια,σύνοψη,ή αξιολογιση ΑΠΟ ΕΤΕΡΟ ΑΤΟΜΟ/ΟΜΑΔΑ.
Οπότε:ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ,οι δευτερογενεις πηγες πληροφορησης,οι οποιες παρεχουν πληροφοριες για πρωτογενεις πηγες (βιβλιογραφιες,ευρετήρια,επιτομες κτλ.) που εχουν τροποποιηθει,επιλεγεί ή εχουν αποκτησει νεα διαταξη με στοχο να εξυπηρετησουν νεο κοινο ή διαφορετικο σκοπο,ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ.
Ομοιως και οι τριτογενεις πηγες,οι οποιες περιεχουν πληροφοριες απο πρωτογενεις και δευτερογενεις πηγες που εχουν υποστει νεα επεξεργασια και περιλαμβανουν το αποσταγμα αυτων,πχ.εγκυκλοπαίδιες,ανασκοπησεις κτλ.( το τελευταιο ειναι της μοδας στην Ελλαδα,για περισσοτερα παραδειγματα ΔΙΣ/ΓΕΣ).

Οφειλα να τα πω αυτα,ωστε οι φιλοι του Δελτιου των 11,να γνωριζουν οτι στις υποθεσεις "ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ", "ΠΤΩΣΕΩΣ ΚΟΥΚΚΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ", " ΓΛΕΖΟΣ:ΕΓΩ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ",θα στηριζομαι μονο σε αξιοπιστα αρχεια,τα οποια εχω αξιολογισει ως τετοια-οσο ειναι δυνατον.


Leon

Ανώνυμος είπε...

Leon,
Άμα είσαι φανατικός, ότι στοιχεία και να σου φέρει κανείς, άδικος κόπος... Εσύ έχεις αποδείξει με τα γραπτά σου ότι είσαι εραστής του Γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού. Είμαι σίγουρος ότι αν ήσουνα εκείνη τη νύχτα στην Ακρόπολη, θα του την άναβες του Γλέζου, που τόλμησε να ακουμπήσει το ιερό λάβαρο του 3ου Ράιχ...

Το ότι κάποιοι υπεξαίρεσαν την Γερμανική σημαία είναι γεγονός αναμφισβήτητο, το γράψανε όλες οι εφημερίδες της Αθήνας. Και αν δεν την κατέβασαν ο Γλέζος κι ο Σάντας, ποιός την κατέβασε; Την κολοκυθιά θα παίξουμε;

Αυτοί βγήκαν και πήραν την ευθύνη από το 1945. Αν την κατέβασε κάποιος άλλος, δεν θα μιλούσε τόσα χρόνια;

Ανώνυμος είπε...

Ο Γλεζος ομως δεν φερνει στοιχεια.
Και ο Ανταμσκι ειπε οτι ειχε επαφες με τους Αρειανους.Αλλα ουτε αυτος προσκομισε στοιχεια.Γιαυτο θεωρειται φαιδρος,οπως ο Γλεζος.

Ο Τυπος τοτε,ηταν υπο καθεστως Λογοκρισιας,δημοσιευε ειδησεις μονο με γερμανικη εγκριση.Ας υποθεσουμε οτι ηταν αληθινη πραξη η κλοπη της σημαιας.Οι Γερμανοι,θα την αντικαθιστουσαν σε μια ωρα,κανενας δεν θα το προσεχε,δεν θα το εκαναν βουκινο,θα φυλαγαν τον χωρο αυστηροτερα και θα ερευνουσαν για τους ενοχους με ακρα μυστικοτητα.Ολα θα εγινοντο αθορυβα...
Γιατι ομως το δημοσιοποιησαν και μαλιστα με ΕΜΦΑΤΙΚΟ τροπο;Ηταν τοσο προκλητικη η συνεχη μεταδοση της ειδησης απο το ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ απο τους γερμανους ραδιοφωνο,που ο κοσμος αρχισε να υποψιαζεται πχ.
1.6.1941-Κυριακη
"Στο Ζαππειο το πρωΐ ακουσα να συζητανε δυο αλλοι αγνωστοι μου.Τη σημαία λενε δε την εκλεψε κανεις.Δε μπορουσε να κλαπει μια σημαια που φρουριέται.Το λεν επιτηδες οι Γερμανοι για να δικαιολογισουνε την πεινα που θ'ακολουθησει.Θα την παρουσιασουν δήθεν σαν συνεπεια της προσβολης ενω θα ειναι αναποτρεπτη..."
Ασημακης Πανσεληνος-ΦΥΛΛΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ (1941-1943)

Μια πρωτη γευση...

Παει καθολου το μυαλο σου στους λογους που οι γερμανοι εβγαλαν ανακοινωση οτι "εκλάπη η σημαια";;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν πάει το μυαλό μου καθόλου ρε Leon, για πες μας εσύ που σκέφτεσαι σαν Γερμανός...

Παρεπιμπτόντως, ο Φρέντυ Γερμανός, που δεν ήταν αριστερός και ήταν καλός δημοσιογράφος, πως δεν κατάλαβε τα ψέματα και τη σκηνοθεσία του Γλέζου;

Τέλος και κάτι άλλο, αμφισβητείς την ιστορία των Γλέζου - Σάντα, γιατί δεν έχουν στα χέρια τους τη σημαία. Γιατί, εσύ έχεις κάποια απόδειξη ότι οι Γερμανοί κατασκεύασαν αυτή την ιστορία; Γιατί λοιπόν να πιστέψουμε εσένα, που ούτε καν ζούσες τότε;

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...