6/1/17

«Νικητές» και «ηττημένοι» , όλοι στην ψάθα

Μετά την εποποιία της Πίνδου, μετά την «Εθνική Αντίσταση», το «αντάρτικο», τον αγώνα κατά των εαμοβούλγαρων, τους Νέους Παρθενώνες, το σχέδιο Μάρσαλ και την αμερικανική βοήθεια, οι (πασιφιστές) μαυραγορίτες ήσαν οι νικητές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στις αρχές του 1954 το υπουργείο Πρόνοιας, επί κυβέρνησης του «Ελληνικού Συναγερμού», 2.420.535 άτομα, (σε έναν πληθυσμό 7.800.000 περίπου) , είχαν πιστοποιητικό απορίας. Περίπου το 31%.
Από αυτούς, οι 1.793.545 χαρακτηρίζονταν άποροι α` κατηγορίας, επειδή είχαν εισόδημα 3 δολάρια το μήνα. (Μέχρι 120.000 (πληθωρικές) δραχμές .

Εξάλλου, ο αριθμός των φυματικών ασφαλισμένων του ΙΚΑ υπολογιζόταν τότε σε 500.000.
Οι έμμεσοι φόροι, που έπλητταν την κατανάλωση των φτωχών και των μισθωτών, αντιπροσώπευαν το 82% του συνόλου της φορολογίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, καλά Χριστούγεννα, καλή φώτιση.

Απορώ πως πήγε άκλαφτη η ανάρτηση. Αυτά ήταν τα γενοκτονικά αποτελέσματα της ξενοκρατίας.
Πέστα κυρ-Σπύρο να μην νομίζουν τα γίδια ότι οι αγγλο-αμερικάνο-γερμανο-γάλλο-ιταλο-σοβιετικοί είναι φίλοι μας. 500 χιλιάδες φυματικοί!! Απίστευτο. Κάτι ανάλογο σήμερα με αφρικανικές δικτατορίες ή νοτιοαμερικανικά ινδιάνικα κράτη όπου πεθαίνουν από ασιτία ή διάρροια σαν μύγες οι άνθρωποι.
Μου το λέγαν οι γονείς μου. Ο πατέρας μου το 1948 γεννηθείς δεν είχε παπούτσια να φορέσει στην Ν.Ιωνία. Η μάνα μου το 1950 δεν είχε να φάει στο νησί και μετανάστευσε εσωτερικά μικρό παιδί με τις αδερφές της. Μέχρι το 1990 πηγαίναμε στο ΠΙΚΠΑ ! για εμβολιασμούς.
Τρισκατάρατοι ξένοι και προδότες, μας κλέψαν την ζωή μας.

Ανώνυμος είπε...

Εμφύλιος μεν ... χαμένος ο λαός μας δε ... Όσο αισχρό ήταν να παίρνουν οι κομμουνιστές όπλα από Αλβανία και λίρες από το ΚΚ Αγγλίας, άλλο τόσο αισχρό ήταν ο Αμερικανός στρατηγός Βαν Φλιτ να είναι στο Γράμμο και με τα κυάλια να κοιτάει τις δοκιμαστικές ναπάλμ των αμερικανοσιωνιστών και από κάτω οι έλληνες στρατηγοί να χαίρονται για αυτή την βοήθεια ... που ξεπληρώθηκε με αίμα στην Κορέα!