24/5/17

πΓΔΜ-BJRM : Ολίγον έγκυος ο Αγκίμ Ζάεφ

Δεν είναι Γιάννης αλλά Γιαννάκης. Ο αρχηγός της αλβανικής Δημοκρατικής Ένωσης για την Ενσωμάτωση (DUI), Αλί Αχμέτι, σε γραπτή του δήλωση στην αλβανική γλώσσα που μοιράστηκε σήμερα στα αλβανόφωνα «Μέσα» της Μπουγιουρουμού, διευκρίνισε ότι η «πλατφόρμα» των αλβανικών κομμάτων στην πΓΔΜ, «δεν θα εφαρμοστεί εξ ολοκλήρου στο νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης για διάφορους λόγους που είναι πολύ πραγματικοί και ειλικρινείς», και ότι «στο πρόγραμμα της νεας κυβέρνησης θα συμπεριληφθούν τα κύρια σημεία της διακήρυξης των Αλβανικών Κομμάτων».
Στο πρόγραμμα της κυβέρνησης θα υπάρχουν τα πιο σημαντικά θέματα, όπως η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και η οικονομική ανάπτυξη των περιφερειών.
Ο Αχμέτι , ανέφερε ότι όλες οι πτυχές της «πλατφόρμας», «θα είναι στο τραπέζι για δημόσια συζήτηση»,και ότι οι συζητήσεις , «δεν πρέπει να περιβάλλονται από μυστικότητα, επειδή δεν συνιστούν απειλή για τη Μακεδονία».
Σύμφωνα με τον Αχμέτι, η κοινή δήλωση των αλβανικών πολιτικών κομμάτων, (που συμφωνήθηκε στα Τίρανα), «είναι μια προγραμματική δήλωση που περιλαμβάνεται σε όλα τα προγράμματα των πολιτικών κομμάτων των Αλβανών και δεν ότι αποτελεί κίνδυνο. Είναι μια δήλωση για το καλό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, και για την ευημερία της περιοχής». Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η πΓΔΜ θα γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και θα παραμείνει σταθερή, ανέφερε ο Αχμετι .
Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι ότι έρχεται ο γεωγραφικός προσδιορισμός και η καταχώριση της Μακεδονίας στα μπάσταρδα του Τίτο και του Δημητρώφ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελικα όλοι έχουν βλέψεις και απόψεις, εκτός απ' το Ελλάντα. Εμείς είμαστε υπεράνω ! Ούτε Βόρειος Ήπειρος, ούτε Σκόπια, ούτε Ανατ. Θράκη, ούτε Ίμβρος, ούτε Τένεδος. Πάλι καλά, που λέμε και μιά κουβέντα για την Κύπρο.