10/5/17

Σερβία: Ο Αμερικανός πράκτωρ Γουώκερ που ηταν άνθρωπος των Αλβανών

Με αφορμή τις νέες πρόσφατες δηλώσεις του αμερικανού πρώην επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στο Κοσσυφοπέδιο, του οποίου τον Ανδριάντα έστησαν οι Αλβανοί στη Ράτσκα ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε: «Όλος ο κόσμος μπορεί, έστω και τώρα, να αντιληφθεί με σαφήνεια ότι ο Γουώκερ ήταν λομπίστας της Μεγάλης Αλβανίας και ότι εργάστηκε για να γίνει αυτός ο στόχος πραγματικότητα στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι». Ο Γουώκερ, ο οποίος είχε διατελέσει επικεφαλής της αποστολή επαλήθευσης του ΟΑΣΕ στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, και συνέβαλε αποφασιστικά στο να γίνουν οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί, για τη αναφορά του «για τη σφαγή του Ράτσακ», που έδωσε το έναυσμα για την επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι είχε ως στόχο ,«να ενώσει τους Αλβανούς από την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τη διασπορά».
Ο Βούτσιτς, ανέφερε ότι όλα τα στοιχεία που ο Γουίλιαμ Γουώκερ παρουσίασε για τη σφαγή στο Ράτσακ δεν ήταν παρά ψέματα και  ο Αμερικανός πρώην διπλωμάτης ήταν εντεταλμένος για να παραποιήσει τα στοιχεία και να τα στρέψει κατά του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
«Είμαι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι είναι πλέον σαφές για όλον τον κόσμο, ότι ο Γουώκερ δεν ήταν αμερόληπτος αλλά βοηθούσε την αλβανική πλευρά. Να ενθυμείστε ότι υπάρχει ένα μέτωπο ΕΕ-ΗΠΑ υπέρ της Μεγάλης Αλβανίας», κατέληξε ο Βούτσιτς.

Φρέσκες ειδήσεις από τις βαλκανικες χώρες θα βρειτε εδώ.....
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: