14/5/17

Σαν σήμερα

Η «τυφλή» Ελβετική «δικαιοσύνη» αποφάσισε το 1935, μετα από προσφυγή των ιουδαϊκών οργανώσεων,  ότι τα αυθεντικά και γνήσια «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», ησαν «πλαστά» και προϊόν του «αντισημιτισμού.
Έτσι διαψεύστηκε η πραγματικότητα.
Η ΚΚΕ ΕΠΕ, δέψευσε την πραγματικότητα το 1944, με τηλεγραφήματα προς τον Τσώρτσιλ και τον Ρούσβελτ με τα οποία δήλωσαν πίστη και υποταγή στον Συμμαχικό σκοπό.
Σαν σήμερα, αλλά με το παλιό, στις 27 με το Γρηγοριανό, ξεκινησε ο διωγμός των Ελλήνων από τα παράλια της Ιωνίας, και ο ελληνικός Στρατός μπήκε στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.
Το πλήρες χρονικό της 14ης Μαΐου θα το βρείτε εδώ......

http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2017/05/1097.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΟΤΤΕΡΝΤΑΜ

Το πρωϊ της 14ης Μαϊου ενας Γερμανος επιτελικος αξιωματικος του
ΧΧΧΙΧ Σωματος Στρατου,διήλθε την γεφυρα στο Ροττερνταμ με λευκη σημαια και ζητησε την παραδοση της πολης.Προειδοποιησε οτι εαν δεν συνθηκολογησει θα βομβαρδιστει.Την ωρα που διεξηγοντο οι διαπραγματευσεις για την παραδοση(ενας Ολλανδος αξιωματικος ειχε παει στον γερμανικο σταθμο διοικησεως πανω στη γεφυρα και επεστρεφε με τους γερμανικους ορους),εμφανιστηκαν γερμανικα βομβαρδιστικα και σαρωσαν το κεντρο της πολης.Περιπου 800 νεκροι,σχεδον 10.000 τραυματιες και 78.000 αστεγοι.Ειχε αρχικως αναφερθει και επι μακρον επιστευετο,οτι ειχαν φονευθει 25-30.000 και αυτος ο αριθμος δινοταν στην εκδοση της Βρετανικης Εγκυκλοπαιδιας του 1953.Εν τουτοις,στη Νυρεμβεργη η Ολλανδικη κυβερνηση εδωσε τον αρθμο των 814 φονευθεντων.Ο Γκαιρινγκ και ο Κεσσερλινγκ ρωτηθηκαν στη Νυρεμβεργη σχετικα με τον βομβαρδισμο του Ροττερνταμ.Αμφοτεροι απαντησαν οτι η πολη ηταν νομιμος στοχος διοτι ηταν οχυρωμενη με ισχυρες δυναμεις,αλλα και οτι δεν γνωριζαν για τις διαπραγματευσεις αλλιως θα ακυρωναν τον βομβαρδισμο.
Τελικα δεν εγιναν καταδικες για τον βομβαρδισμο του Ροττερνταμ.

Το απογευμα της 14ης σε εκπομπη του γερμανικου ραδιοφωνου το ειδικο ανακοινωθεν της ΑΔΕΔ:"Υπο την τρομερη εντυπωση των επιθεσεων των γερμανικων βομβαρδιστικων δια βυθισεως και της επικειμενης επιθεσης των γερμανικων αρματων η πολη του Ροττερνταμ συνθηκολογησε και ετσι σωθηκε απο την καταστροφη".

Το ιδιο απογευμα παραδοθηκαν και οι ολλανδικες ενοπλες δυναμεις. Η βασιλισσα Βιλλελμινη και τα μελη της κυβερνησης δραπετευσαν στο Λονδινο υπο δυο βρετανικων αντιτορπιλλικων.Ο αρχηγος των ολλανδικων δυναμεων,στρατηγος Βινκελμαν διεταξε τα στρατευματα του να καταθεσουν τα οπλα και στις 11 π.μ. της επομενης υπεγραψε την επισημη συνθηκολογηση.Ο αγωνας των Ολλανδων ειχε κρατησει 5 μερες.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή οι Ολλανδοί κράτησαν πιό πολύ από την γραμμή Μεταξά!