20/4/19

Η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και η τουρκική απειλή

Οι αγράμματοι και οι ρουφιάνοι που προσποιούνται τους δημοσιογράφους και οι ΤΚ9 πωλητικοί που τους συντηρούν, βάζουν ένα « προκλητικός» μπροστά από κάθε δήλωση Τούρκου και καθάρισαν.

 Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ζήτησε και πάλι χιλιοστή φορά τα τελευταία 44 χρόνια την αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου, επικαλούμενος τη συνθήκη της Λωζάννης και τη Συνθήκη Παραχώρησης των Δωδεκανήσων. 

Καταρχήν η Λήμνος και Μυτιλήνη με τη σύμβαση του 1936, στο Μοντρέ για τα Στενά, δεν περιλαμβάνονται σε κανένα καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. 

Στη Χίο, τη Σάμο, και την Ικαρία δεν μπορεί να σταθμεύουν αεροπλάνα και δεν μπορεί να βρίσκονται βαρέα όπλα, αλλά μπορεί να συγκροτούνται μονάδες εθνοφυλακής από τον εντόπιο πληθυσμό με ελαφρύ οπλισμό. 

Τα Δωδεκάνησα θα πρέπει να είναι πλήρως αποστρατιωτικοποημένα και αυτό επιβλήθηκε το 1946 από τη Σοβιετική Ένωση. 

Στα νησιά, έχουν ληφθεί μέτρα αυτοάμυνας, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, λόγω της Τουρκικής απειλής. 

Οπότε , για να επανέλθουν τα Δωδεκάνησα στο καθεστώς του 1946, θα πρέπι να πάψει η τουρκική απειλή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η βασικότερη ρητορική των δημοκρατιών στην Ελλάδα ήταν ότι δεν τίθεται θέμα για Έλληνες εκτός Ελλάδος, ότι δεν διεκδικούμε τίποτα και ότι οι τούρκοι είναι οι παντοδύναμοι που θα μας λυώσουν και για κάποιο λόγο έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν ό,τι θέλουν. Αυτές είναι και οι "νουνεχείς" θέσεις του Λεβέντη μαζί με τον "Εβρωπεηκό προσανατολισμό" που πολλοί μου έχουν πει ότι θα ψηφίσουν μιας και η ΧΑ είναι "ακραία". Δηλαδή το εκλογικό σώμα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μην στεναχωρήσει τους προδότες με την αγανάκτησή του, Λεβέντη για μην τρομάξει το τόξο από τον εθνικισμό.