27/4/19

Άγιο και Μεγάλο Σάββατο: Ο Χριστός κηρύττει στον Άδη τη Ζωή .Ελευθερωνόμαστε από το θάνατο, χάρις στον θάνατο του Σωτήρα.

Το Άγιο και Μεγάλο Σάββατο, οι Ορθόδοξοι προσδοκούμε την Ανάσταση. 
Ο Χριστός που έχει ταφεί την Μεγάλη Παρασκευή κηρύττει στον Άδη τη Ζωή.
 Η ψυχή του Χριστού βρίσκεται στην κόλαση, στο χώρο του θανάτου, όπου κηρύττει την μετάνοια. Ο Θεάνθρωπος ολοκληρώνει το έργο της Θείας Οικονομίας, που είναι η ανάσταση όλων των ανθρώπων, κι αυτών των εν ζωή, αλλά και αυτών που είχαν πεθάνει πριν τον ερχομό του Ιησού στον κόσμο.
 Ο έσχατος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος, νικιέται δια του θανάτου του Χριστού, και όλα κινούνται στην προσδοκία της Ανάστασης, της γνήσιας ελευθερίας. Και επειδή ο Ματθαίος έγραψε ότι «Σεισμός εγένετο μέγας»,
 κατά την διάρκεια της πρώτης Ανάστασης την στιγμή που ο ιερέας ψάλει το «Ανάστα ο Θεός», οι πιστοί κτυπούν , τα στασίδια. 
Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί γιορτάζουμε την Κάθοδο του Κυρίου στον Άδη , «την εις άδου κάθοδον», όπου κήρυξε σε όλους τους νεκρούς.
 Η κάθοδος αυτή στον Άδη ήταν το τελειωτικό χτύπημα κατά του θανάτου. Γι’ αυτό ψέλνουμε : «Ότε κατήλθες πρός τον θάνατον, η ζωή η αθάνατος, τότε τόν άδην ενέκρωσας τη αστραπή της θεότητος». 
Σε λίγο στα Ιεροσόλυμα θα γίνει η Ανάσταση. Δεύτε λάβετε Φως. Άντε, ραντεβού το βράδυ στις Ενορίες μας. 
Καλή Ανάσταση! 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κaνένα σχόλιο εδώ;
Ο Θεάνθρωπος κατάργησε το μνημόνιο που υπέγραψαν ο Αδάμ και η Εύα με τον οξαποδώ.

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...