13/2/20

Επιτέλους θα αναπαυθεί στην γενέτειρα του τις Σέρρες η ψυχή του ήρωα ταγματάρχη Καταδρομών Γεωργίου Κατσάνη που έπεσε μαχόμενος στον Άγιο Ιλαρίωνα

Ο Διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομών Τχης Γεώργιος Κατσάνης πέρασε την πύλη των Αθανάτων την Κυριακή, 21η Ιουλίου 1974 στις 9 το πρωί ενώ ηγείτο επίθεσης στις θέσεις των Τούρκων στον Άγιο Ιλαρίωνα. 
Τα οστά του Γεώργιου Κατσάνη, εντοπίστηκαν την περίοδο 2017, σε ομαδικό τάφο, μαζί με τα οστά επτά άλλων πεσόντων, στην περιοχή Αγίου Ιλαρίωνα- Πέλλα-Πάϊς μέσα από το πρόγραμμα της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων. Σήμερα παραδόθηκαν στην Κύπρο στους οικείους του κατά τη διάρκεια τελετής στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο.
Το πρωί ψάλθηκε τρισάγιο, χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγόριου, με το πλήθος που είχε προσέλθει από νωρίς στην εκκλησία για να τιμήσει τη μνήμη του πεσόντα, να φωνάζει «Αθάνατος». 
Έξω από την εκκλησία είχε παραταχθεί άγημα από τις Δυνάμεις Καταδρομών, ενώ το μικρό φέρετρο κάλυπταν οι σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου. Παρούσες στην τελετή ήταν οι δύο θυγατέρες του Κατσάνη, Αγγελική και Ευανθία, ενώ την Κυβέρνηση της Κύπρου εκπροσώπησε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης. Παρών και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Αλκιβιάδης Στεφανής.
 Συνοδευόμενο από καταδρομείς και υπό τους πένθιμους ήχους της μπάντας, το φέρετρο με τα οστά του Κατσάνη εξήλθε ακολούθως του ναού και παραλήφθηκε από την ΕΛΔΥΚ, ώστε να μεταφερθεί με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 στην Ελλάδα. 
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, στη γενέτειρά του, το Σιδηρόκαστρο Σερρών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανδρών Επιφανών πάσα γη τάφος.

ΠΑΟΚ Σεπόλια

Απόψε: Τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κρασνοχορέβκα στηνΛΔ Ντόνετσκ

Οι Στρατιωτικοί ανταποκριτές μετέδωσαν ότι   ρωσικός στρατός διέσπασε τις γραμμές   άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταξύ του  ...