27/4/20

Έρχεται Αρμαγεδδών. Η Μόργκαν Στάνλεϋ το -10% του ΔΝΤ το πάει στο-13,3%

Πρόβλεψη – σοκ για την ύφεση στην «Τουριστογεννή» Ελληνική Οικονομία από την τράπεζα Μόργκαν Στάνλεϋ . 
Το βασικό σενάριο είναι ότι θα φτάσει φέτος στο 13,3% και υπό αρνητικές συγκυρίες και προϋποθέσεις θα μπορούσε να φθάσει στο -21,3%. 
Το πιο αισιόδοξο σενάριο, αλά Στουρνάρα βλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 6,6%. 
Σε οποιοδήποτε πάντως από τα σενάρια αυτά αποκλείει την επιστροφή στα προ πανδημίας επίπεδα πριν το 2022. 
Η Μόργκαν Στάνλεϋ προβλέπει ανάκαμψης το 2021 στο  4%, αλλά αν τα πράγματα δεν πάνε καλά η ανάπτυξη θα είναι μόλις 1,1%.
 Το δημοσιονομικό έλλειμα θα φτάσει το 8,3% φέτος και θα μειωθεί στο 5,9% το 2021 Η Μόργκαν Στάνλεϋ περιμένει έκρηξη ανεργίας  στο 20,7% για φέτος που  θα υποχωρήσει  το 2021, σε 19,8%. 
Πάντως, το  67,9% των ερωτηθέντων  ηλιθίων τηλεθεατών, (από τους γκαλοπατζηδες), πιστεύουν ότι θα επανέλθουμε «σε κάποια φυσιολογική κανονικότητα» μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σχεδόν το 40% του συνόλου, μάλιστα, πιστεύουν ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα «το επόμενο δίμηνο». 
Η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση βρίσκεται στο 65%, ενώ προς τη σωστή κατεύθυνση κινείται η χώρα σε σχέση με τη διαχείριση του κορωνοϊού απάτησε το 87,5% των ηλιθίων που εμπιστεύονται την τηλεόραση.

ΥΓ. Απορώ. Είναι όλοι τόσο αισιόδοξοι σαν τον Στουρνάρα, ή το ίδιο ηλίθιοι. Και όπως λέι η Αρβελέρ ,ο ΜΠΡΑΒΟΚΟΥΛΙ αυτή τη στιγμή είναι δώρο για την Ελλάδα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβες Σπύρο, ρώτησαν τους τηλεθεατές να πούν το πιό σύντομο ανέκδοτο και είπαν : ανάκαμψη σε τέσσερις μήνες !

Ανώνυμος είπε...

θα βρεξει βατραχια με τον υιο του γκαντεμη!!!