18/4/20

Μεγάλη Παρασκευή Αποκαθήλωση Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πευκακίων

"Προτιμώ να πεθάνω από γρίπη παρά να έχω εσάς" 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Ειδωλολατρεία
Το Άγιο Φως δεν έχει ανάγκη από τιμές αρχηγού κράτους, αλλά αντίθετα από βαθιά ταπεινότητα, σεβασμό, πνευματικότητα.
Στην Αγία Γραφή δεν υπάρχει λέξη για λατρεία εικόνων, «ιερών» αντικειμένων.

Αντίθετα, μία από τις δέκα εντολές (που όλοι αποστηθίσαμε στο σχολείο) λέει: «ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον ουδέ παντός ομοίωμα».
Ο Ιησούς πουθενά στην διδασκαλία του δεν μίλησε για εικόνες.
Οι άνθρωποι ποθούν είδωλα με μαγικές ιδιότητες. Να κάνουν θαύματα, να σώζουν και να γιατρεύουν.
Η πολιτεία υποδέχεται τα είδωλα με τιμές αρχηγού κράτους, για να κολακέψει και να ευχαριστήσει τις μάζες.
Οι πραγματικοί Χριστιανοί που προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τον Χριστιανισμό στην αρχική του μορφή, πολέμησαν την δεισιδαιμονία, τον σκοταδισμό και την ειδωλολατρία ηττήθηκαν.
Αντίχριστοι δεν είναι οι έντιμοι αλλόθρησκοι, άθρησκοι, ή άθεοι, αλλά εκείνοι που διαστρέφουν την διδασκαλία του Χριστού.
Η Χριστιανική θρησκεία κινδυνεύει. Όχι από τους εχθρούς και αντιπάλους (αυτοί φαίνονται από μακριά), αλλά από αυτούς που την παραμορφώνουν, διαστρεβλώνουν, εκμεταλλεύονται και κερδοσκοπούν.
Κινδυνεύει από τους φανατικούς, τους αφελείς και τους χριστεμπόρους.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά, εν πολλοίς, αυτά που λέτε. Αλλά μέσα σε αυτούς από τους οποίους κινδυνεύει ο Χριστιανισμος, δεν βάζετε την Στοά. Και από την Στοά κινδυνεύουμε αλλά δεν το λέτε και αυτό σημαίνει ότι μάλλον είσθε τρόφιμος της! Και στην Στοά υπάρχει ειδωλολατρεια, ξέρετε. Ή ίσως καλύτερα θα έπρεπε να πούμε.... "συμβολολατρεια"! Συμφωνείτε; Αλλά, για να επιστρέψουμε στα "πεζά", τα καθημερινά, μπορείτε να πείτε στους πολιτικαντηδες απατεώνες να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και τους άλλους φορους; Σας παρακαλούμε ΘΕΡΜΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ και χωρίς υποκρισία!

Ν/Α είπε...

Αντίχριστε ανώνυμε 18 /11:00, φαίνεσαι από αυτά που γράφεις, πως είσαι αιρετικός, αντίχριστος και διώκτης της Αγίας Εκκλησίας Τού Χριστού.

Τις Άγιες Εικόνες ή προσκύνηση είναι επί την τιμή του προσώπου που αποδίδεται, όπως οι φωτογραφίες των αγαπημένων προσώπων στην εποχή μας. Κοιτώντας φωτογραφία δεν έχεις την αίσθηση πως τιμάς το χαρτί, ούτε το ξύλο της εικόνας για να αποφαίνεσαι περί είδωλολατρείας.
Όσο για το ανόητο επιχείρημα περί της αναφοράς σε Αγία Γραφή, θα πρέπει να ξέρεις πως η Αγία Γραφή είναι η Διαθήκη εξ αίματος Τού Σωτήρος Χριστού, είναι οι πυλώνες που χτίστηκε πάνω το οικοδόμημα της Αγίας Εκκλησίας. Από εκεί καί πέρα, μέσα στο πέρασμα των αιώνων το Πανάγιο Πνεύμα, αναχαίτισε τις αιρέσεις τού διαβόλου σαν την δική σου, με τις Αγιες Οικουμενικές Σύνοδοι, για την περαιτέρω ολοκλήρωση του οικοδομήματος. Το Πανάγιο Πνεύμα δεν σταμάτησε να γράφει το Ευαγγέλιο, όπως δεν σταμάτησε να αναδεικνύει Αγίους μέσα στούς αιώνες.

Ανώνυμος είπε...

@Σάβ Απρ 18, 03:11:00 μ.μ.
Ο τρόπος σκέψης σας διακρίνω πως ανήκει σε κάποιο μη Ελληνορθόδοξο δόγμα.
Θέματα όπως εικόνες-είδωλα έχουν λυθεί προ πολλού στην ορθοδοξία.
Αν έχετε την καλοσύνη, μπορείτε να κατονομάσετε το δόγμα σας;

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...