25/4/20

Η Πολιτική Παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ για την υποκρισία των «δεξιών» εθνομηδενιστών και την συνεργασία μαζί τους της παράταξης του ΣΥΡΙΖώνυμου Γκρούβι

«Με τις τρεις πορείες που έγιναν χθες (24/4/2020) στο Κέντρο της Αθήνας, παρά την απαγόρευση, κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων , καταργήθηκαν στην πράξη τα απάνθρωπα μέτρα που επέβαλε η πολιτεία, καταπατώντας τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών. 
Η αστυνομία όχι μόνο δεν συνέλαβε κανέναν αλλά αντίθετα, προβαίνοντας σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, διευκόλυνε τις πορείες κατά τις οποίες συχνά δεν τηρήθηκαν ούτε καν οι αποστάσεις ασφαλείας. Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων (συγκεκριμένα στις 12 π.μ.: 
Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, φοιτητικοί σύλλογοι και δεκάδες ΕΛΜΕ. Στις 1 μ.μ.: Το ΠΑΜΕ. Στις 6 μ.μ. οι αντιρατσιστικές οργανώσεις: Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα», Δίκτυο Αφρικανών στην Ελλάδα, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος) έδωσαν δυναμικό μάθημα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία χωρίς καμία διαμαρτυρία δέχθηκε αρχικά με δημοσίευση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Twitter και στη συνέχεια με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 2867/Υ1 (ΦΕΚ 872/Β/16-3-2020) την ακύρωση της δικής της απόφασης της 16ης Μαρτίου και γενικά την αναίρεση του αυτοδιοίκητου της Εκκλησίας της Ελλάδος που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο με το άρθρο 3. 
Με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν με τις πορείες αυτές, η Πολιτική Παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ καλεί την Κυβέρνηση της χώρας, η οποία επέδειξε πρωτοφανή σκληρότητα ΜΟΝΟ στους Ορθόδοξους Χριστιανούς, να άρει άμεσα όλα τα πρόστιμα που άδικα και πραξικοπηματικά έχουν επιβληθεί στους πολίτες της χώρας!
 Ιδιαιτέρως δε την καλεί να ακυρώσει όλες τις διοικητικές πράξεις επιβολής προστίμων εναντίον σεβαστών Αρχιερέων και Ιερέων που είχαν το σθένος να ανοίξουν τις Εκκλησίες, υπακούοντας στο Νόμο του Θεού αντί του νόμου των ανθρώπων! Δεν είναι δυνατό να ισχύουν δύο μέτρα και σταθμά για τους πολίτες αυτής της χώρας: Αφενός επιβάλλονται πρόστιμα στους πιστούς, που διεκδικούν το δικαίωμά τους στην λατρεία (άρθρο 13 παρ. 2 του Συντάγματος), και σε εκείνους τους Ποιμένες που αγωνίζονται με τη θαρραλέα τους στάση να τους το παρέχουν. Αφετέρου δε διάφορες ενώσεις και πολίτες αφήνονται ελεύθεροι να διοργανώνουν συγκεντρώσεις πολιτικής διαμαρτυρίας και να συμμετέχουν σε αυτές χωρίς καμία ενόχληση από την Αστυνομία. 
Αν τελικά η Πολιτεία επιμένει στην κατάφορα άδικη τακτική επιλεκτικής επιβολής προστίμων, οφείλει η σεπτή Ιεραρχία να πληρώσει από τα χρήματα της Εκκλησίας, χρήματα δωρεών του πιστού λαού, όλα τα πρόστιμα που συνδέονται με την ορθόδοξη λατρεία! Αυτήν της την πράξη ίσως ο λαός του Θεού την δεχτεί ως μια συγγνώμη και γέφυρα μεταξύ τους! 
Αθήνα, 25 Απριλίου 2020»

Δεν υπάρχουν σχόλια: