20/4/20

Μια δημοσιογραφική επέτειος

20 Απριλίου 1923. Ο Γιούλιους Στράιχερ έθεσε σε κυκλοφορία την εφημερίδα-σταθμό της γερμανικής δημοσιογραφίας που έσπασε το οβρέικο μονοπώλιο της ενημέρωσης .
Η εφημερίδα του Στράιχερ , "Der Stürmer" , (σε ελεύθερη απόδοση ο επιτιθέμενος), στόχευε στον μέσο εργαζόμενο, που δεν ήταν τεμπέλης, και που δεν μπορούσε να διαθέσει πολύ χρόνο για να διαβάσει μια πολυσέλιδη (εβραίικη) εφημερίδα. 
Για αυτό ήταν μόνο τετρασέλιδη, τα άρθρα ήταν μικρά , με σύντομες προτάσεις, και απλό λεξιλόγιο. Σημαντικό ρόλο είχαν οι σκιτσογράφοι.
Η εφημερίδα "Der Stürmer" , που γρήγορα έγινε περιζήτητη, είχε μικρό κόστος και τα έβγαζε πέρα με πολύ λίγες διαφημίσεις.

Μετά τον πόλεμο, στο πλαίσιο της εκστρατείας "μίσους" που εξαπολύθηκε, συνελήφθη στην κωμόπολη της Αυστρίας Βάιντρινγκ από τον Εβραίο ταγματάρχη Χένρι Πλιτ στις 23 Μαϊου 1945.
Παραπέμφθηκε να δικαστεί στη Δίκη της Νυρεμβέργης, με την κατηγορία του αντισημιτισμού.
Η υπεράσπισή του τόνισε ότι ο Στράιχερ δεν ήταν ούτε μέλος της Κυβέρνησης, ούτε υπήρξε τμήμα της γερμανικής πολεμικής προσπάθειας και ούτε αναμίχθηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ωστόσο κρίθηκε ένοχος, για τα γραπτά του. Η απόφαση ανέφερε: «...επί μια εικοσιπενταετία με γραπτά, λόγους και κηρύγματα μίσους εναντίον των Εβραίων, ήταν ευρέως γνωστός ως ο υπ' αριθμόν ένα διώκτης των Εβραίων. Με τα άρθρα και τους λόγους του, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα, μόλυνε τη γερμανική σκέψη με τον ιό του αντισημιτισμού ...»
Ο Στράιχερ εκτελέστηκε από το "Κράτος Δικαίου",  στις 16 Οκτωβρίου 1946.

2 σχόλια:

KostasL είπε...

Σήμερα, γνωρίζουμε ότι αντισημίτης είναι αυτός που μισούν, συνήθως, οι Εβραίοι.

Το συγκεκριμένο ίσως τον μισούσαν πιο πολύ από όλους τους κατηγορούμενους της δίκης παρωδία της Νυρεμβέργης.

Είχε και τον πιο βασανιστικό θάνατο από όσους καταδικάστηκαν σε θάνατο κι εκτελέστηκαν, αφού από "λάθος", βασανίστηκε στην αγχόνη, υπομένοντας έναν μεγαλύτερης διάρκειας στραγγαλισμό αντί για έναν γρηγορότερο απαγχονισμό.

Το έγκλημά του, ήταν ότι διεξήγαγε επί 25 χρόνια, μέσω μιας εφημερίδος που του άνηκε, μια εκστρατεία μίσους εναντίον των Εβραίων. Πλην όμως έλεγε και μεγάλες αλήθειες και η αγανάκτησή του ήταν εν μέρει δικαιολογημένη θα λέγαμε.

Μιλούσε εναντίον αυτών που έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή εκστρατεία μίσους τα τελευταία σχεδόν 100 χρόνια, μέσω των εφημερίδων, των τηλεοπτικών σταθμών, των κινηματογραφικών στούντιο, των εκδοτικών οίκων, των διαδικτυακών ολιγοπωλίων-μονοπωλίων τύπου Google-Facebook, των Παγκοσμίων (κι "εθνικών") οργανισμών, των κυβερνήσεων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κάθε βαθμίδος,... κλπ. κλπ. Πλην όμως η εκστρατεία τους αποτελεί σε μεγάλο βαθμό καθαρή προπαγάνδα που εξυπηρετεί σχέδια που στρέφονται εναντίον όλων μας. Όχι μόνο εναντίον των Ναζί...σκιάχτρων της καθεστωτικής Ιστορίας.

Ας ακούσουμε λοιπόν και τις δυο πλευρές, ας δούμε τις αποδείξεις και τα ντοκουμέντα που έρχονται διαρκώς στο φως...και σαν έντιμοι κι ευφυείς άνθρωποι που ψάχνουν την Αλήθεια, ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Ας καταλήξουμε στην Αλήθεια διότι χωρίς αυτή...το καντηλάκι της Ανθρωπότητας απλά θα σβήσει...χωρίς ελπίδα να ανάψει ποτέ ξανά...

Ανώνυμος είπε...

His birthday is today, 4/20/20

The world acknowledges its debt to Him and his generals, for defending Europe against the massed invasion of Europe by the gigantic Judeo-Bolshevik forces of the Soviet Union.

History will justify Him, soon.






Giouftos Without Hellenic Keyboard. (Was stolen apo allous giouftous)

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....