1/10/20

Τα Εγκλήματα του ΚΚΕ. 1η Οκτωβρίου 1941. Ο Κόκκινος Μολώχ ήπιε το αίμα 91 Ελλήνων από την Κορμίτσα Σερρών.

Μετά την τυχοδιωκτική «Αντιφασιστική Εξέγερση»,  του «μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ» στη Δράμα ,  (στις 28 Σεπτέμβρη του 1941), προς υπεράσπιση της Σοβιετικής Πατρίδας, οι καταδιωκόμενοι Κομμουνιστές προσπάθησαν να καταφύγουν στο Παγγαίο. 

Στις βορειοδυτικές υπώρειες του Παγγαίου σε υψόμετρο 300 μέτρων βρίσκεται  το μοναστήρι της Παναγιάς της Εικοσιφοίνισας, στο οποίο ήθελαν να κρυφτούν οι «Παρτιζάνοι». Κάτω από το Μοναστήρι είναι το χωριό Κορεμίστα.

Οι Βούλγαροι «φασίστες»,  που καταδίωκαν τους Κουκουέδες  αντιφασίστες που πολεμούσαν για την Σοβιετική Πατρίδα τους  πρόλαβαν  Κορεμίστα και οι

Κομμουνιστές μπήκαν στο χωριό γα να κρυφτούν. Το πρωί της 1ης Οκτωβρίου 1941, το βουλγαρικό απόσπασμα που τους καταδίωκε  συγκέντρωσε  τους κατοίκους του χωριού, μπροστά στο  Κοινοτικό Κατάστημα , και διαχώρισε τους άνδρες από τα γυναικόπαιδα. Τότε ένας Κομμουνιστής , έριξε μια  χειροβομβίδα στους βούλγαρους και  στη σύγχυση που προκλήθηκε, οι κομμουνιστές κατόρθωσαν να διαφύγουν. 

Οι Βούλγαροι που συνήλθαν γρήγορα από τον αρχικό αιφνιδιασμό  δολοφόνησαν στην συνέχεια  91 ΑΘΩΟΥΣ  ηλικίας 16 έως 70 ετών. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο τώρα γράφεις φέϊκ νιούς. Εγώ ξέρω οτι οι Αριστεροί θυσιάζονται για την πατρίδα και για τους συνανθρώπους τους. Πάρε παράδειγμα τον επίκαιρο "Φύσσα ζείς", που έκατσε και τον μαχαίρωσε ο δολοφόνος, για το καλό του κινήματος και της ιδεολογίας του(Τιμή και δόξα στο παλληκάρι που θυσιάστηκε, για τα ιερά και όσια του ράπ.). Εσύ μας λες, οτι την κοπάνισαν οι καταδιωκόμενοι και άφησαν τους αθώους να πληρώσουν τον γάμο και την νύφη ; Δεν το πιστεύω ! Μα, μήπως οι αθώοι ήταν φασίστες και τους άξιζε ό,τι έπαθαν; Προφανώς ! Άντε και καλό μας μήνα.

ΝΕΜΕΣΙΣ είπε...

Υπαρχουν πηγές για αυτά που λέτε; Αναφέρομαι και στον σχολιαστή και στον αρθρογράφο.Αν θυσιαζονται ανθρωποι για καθε μορφή ισμου στο πλανητη δεν σημαίνει οτι ειναι και δίκαιη η θυσια τους και υπερ του αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, πήγαινε τώρα στο ταμείο των εβραιων να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ και άσε τις.... πηγές! Και απευθύνομαι και σε σένα αλλά και στον προηγούμενο! Που ασχολείστε με... "λεπτομέρειες" πριν 70-80 χρόνια ενώ ακόμα και σήμερα το τρίπτυχο αλωνίζει! Ποιο είναι το τρίπτυχο; Κουίζ! Βρείτε το!!!

Βουρ στο Νταβλά με τα Κουλούρια

  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΚ9 ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ! ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΛΟΑΤΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΑΤΚΙ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ  ΤΩΝ ΕΚΔΟΤ...