12/12/20

Κομμουνιστής Σημαίνει Άτιμος, Ψεύτης και Κλέφτης, και οι Κομμουνιστές έχουν πάντα δίκιο, όταν ιστορούν τι πράξεις τους.

Ένας ηλίθιος βαλτός μας θύμισε ότι «οι αγγλικές λίρες δεν πήγαιναν μόνο στον ΕΛΑΣ, αλλά πήγαιναν και στον ΕΔΕΣ».
 Σύμφωνα με τα έγγραφα, των βρετανικών υπηρεσιών, την περίοδο 1942-1944 ρίχτηκαν με  αλεξίπτωτο , συσκευασμένες σε βαρελάκια από αλουμίνιο, περίπου 1.300.000 χρυσές λίρες. Από αυτές 250-300.000 έπεσαν στις περιοχές του ΕΔΕΣ και το 1.000.000,  στην «Ελεύθερη Ελλάδα» του ΚΚΕ. Περίπου άλλες 700.000 έφθασαν με τα υποβρύχια, είτε στη μυστική βάση της SOE στην Αντίπαρο, είτε στην Αττική. 
Για τις «παραδόσεις», υπάρχουν όλες οι γραφειοκρατικές αποδείξεις στους ανάλογους φακέλους της SOE. Υπάρχουν και τα «τοπογραφικά» για τις περιοχές των ρίψεων, και οι ημερομηνίες και τα σήματα προς το Κάιρο  των συνδέσμων της SOE με τις επιβεβαιώσεις παραλαβής.

 Οι χρηματαποστολές αφήνουν ανιχνεύσιμα γραφειοκρατικά ίχνη.

Για να αντιληφθούμε την σημασία της υπέρμετρης χρηματικής «βοήθειας» της Ιντέλιτζενς  Σέρβις προς το ΚΚΕ πρέπει να τη συγκρίνουμε με άλλα οικονομικά μεγέθη  εκείνης της εποχής.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, υπολόγισε το 1947, με βάση τις κατοχικές ισοτιμίες της χρυσής λίρας , το ανεξόφλητο  υπόλοιπο των δανείων προς τις γερμανικές αρχές Κατοχής στο ποσό των  3.670.610 χρυσών λιρών Αγγλίας.

Δηλαδή, το ΚΚΕ ενισχύθηκε  σχεδόν με το 1/2 του ποσού που δανείστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος, για την συντήρηση του ο γερμανικός στρατός.

Με βάση αυτόν τον υπολογισμό , εφόσον το υπόλοιπο των δανείων προς τους γερμανούς είναι σε σημερινές τιμές 54 δις ευρώ,(χωρίς τους τόκους), η οικονομική βοήθεια της SOE προς το ΚΚΕ ξεπερνούσε  σε αγοραστική δύναμη τα 20 δις σημερινά ευρώ.

Δυστυχώς, οι εντεταλμένοι «ιστορικοί ερευνητές», σαν τους Μαζάουερ και  Μαργαρίτη  & Co, δεν «έτυχε» να μελετήσουν αυτούς τους φακέλους, διασώζοντας έτσι  τις διαδόσεις για τον «ηρωικό αγώνα» και την «αυταπάρνηση»των κομμουνιστών.

Κάπως έτσι, οι «λοβοτομημένοι», έχουν μείνει με την εντύπωση ότι  ο άγγλοι έδιναν λίρες  μόνο στην Χ και στον Ζέρβα, ενώ οι κομμουνιστές αδιαφορούσαν για τον χρυσό, και αγωνιζόντουσαν για την  «πλήρη απελευθέρωση, ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Πατρίδας», σε αντίθεση με τις άλλες «μισθοφορικές» εθνικές αντιστασιακές οργανώσεις».

Αλλά, ενώ ο  Ζέρβας πλήρωνε  για ό,τι έπαιρνε από του χωρικούς και τους εμπόρους για τους αντάρτες του ΕΔΕΣ , οι λίρες του ΕΑΜ δεν φαίνονταν πουθενά. Το ΚΚΕ/ΕΑΜ/ΕΛΑΣ έκανε επιτάξεις και λεηλασίες, και για τους «αντιδραστικούς» χωρικούς επιστρατεύονταν τα  βασανιστήρια, οι βιασμοί και οι εκτελέσεις.

Ο πρώτος αρχηγός της Βρετανικής Συμμαχικής αποστολής στην Ελλάδα, Έντυ Μάγιερς[1] αποκάλυψε ότι  σε συνεννόηση με τη SOE Καΐρου, αποφασίστηκε να επιχορηγούνται  ο ΕΔΕΣ και ο ΕΛΑΣ ,με  μια χρυσή λίρα το μήνα, για κάθε οργανωμένο μόνιμο αντάρτη, ώστε να μπορούν ν' αγοράζουν σιτάρι για τους αντάρτες και τις οικογένειές τους, και  ότι ενώ ο μεν Ζέρβας έδινε στις οικογένειες των ανταρτών του ένα ορισμένο ποσό χρημάτων, ο ΕΛΑΣ όχι μόνο δεν έδινε χρήματα στους στρατιώτες αλλά  σε ορισμένες περιοχές όπως ο ίδιος αντιλήφθηκε, «ο ΕΛΑΣ παραχωρούσε τις χρυσές του λίρες στο ΕΑΜ και στους Έλληνες από τους οποίους αγόραζε γεννήματα έδινε πιστωτικά σημειώματα».

Οι λίρες επομένως πήγαιναν στο Κόμμα, που έτσι θράφηκε και δυνάμωσε.

Κάθε απλός και λογικός άνθρωπος θα πρέπει να σκεφτεί:

Από ποιανών τα μπατζάκια έτρεχαν οι χρυσές λίρες . Μα φυσικά των Κομμουνιστών. Ποιοι ήταν οι στυλοβάτες της  Μαύρης Αγοράς. Μα φυσικά οι κομμουνιστές. Ποιοι ητνηα οι καλύτεροι πελάτες Γερμανικού Δημοσιογραφικού Χάρτου; Μα φυσικά οι Κομμουνιστές. Πόσα στελέχη του ΚΚΕ πέθαναν από την πείνα στην κατοχή; Μα φυσικά κανένα.

Κάποιους τους ενόχλησε που έγραψα ότι ο Στρατηγός Άϊρευ, ο αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών της Μεγαλειοτάτης  ήταν επικεφαλής του ΚΚΕ.

Μα αφού ο   Στρατηγός Άϊρευ ήταν ο διοικητής του Πλουμπίδη θα ήταν και διοικητής των υφισταμένων του Πλουμπίδη. Άλλωστε η Μεγάλη Βρετάνια ήταν ο Μεγάλος Χορηγός της Επανάστασης.  Η SoE ίδρυσε το ΑΚΕΛ και επανίδρυσε το ΚΚΕ

 

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά οι Κόκκινοι δεν αλλάζουν Οι Κομμουνιστές σε κάθε δυο λέξεις λένε τρία ψέματα. 

Για την επίθεση στα «Παραπήγματα», που έγινε στις 12 Δεκεμβρίου γράφουν:

«Μετά την ολοκληρωτική κατάληψη της Σχολής Ευελπίδων ο ΕΛΑΣ κινητοποιήθηκε κατά των βρετανικών εγκαταστάσεων στα «Παραπήγματα», (το σημερινό Μέγαρο Μουσικής), όπου έδρευε σημαντική στρατιωτική δύναμη, συνεπικουρούμενη από τανκς και πυροβολικό Έπειτα από πολύωρη μάχη, που κράτησε έως τις πρωινές ώρες της επόμενης μέρας, ο ΕΛΑΣ επικράτησε, πιάνοντας 200 περίπου Βρετανούς αιχμαλώτους και αρκετό οπλισμό».

Καταρχήν η Σχολή Ευελπίδων, δεν καταλήφθηκε. Εκκενώθηκε.

 Από όσα γράφουν για τα «Παραπήγματα»,  τι καταλαβαίνει κανείς; Ότι τα έβαλαν με τα άρματα και τα πυροβόλα και νίκησαν και πήραν 200 αιχμαλώτους.

 Λοιπόν οι Βρετανοί που αιφνιδιάστηκαν, δεν είχαν άρματα στα παραπήγματα και ουτε χρησιμοποίησαν πυροβόλα σε μάχη εκ του συστάδην. Οι Βρετανοί είχαν 18 νεκρούς 48 τραυματίες και 108 αιχμαλωτίστηκαν,  εκ των οποίων 2 αξιωματικοί.

 Οι 108 αιχμάλωτοι έγιναν 200.

Ο «μέγας Κομμουνσιτής» ιστορικός Γιώργος Μαργαρίτης έγραψε: «Στη λυσσαλέα σύγκρουση οι Βρετανοί είχαν 150 νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους».

 Ενώ ο αριθμός είναι κοντά στην πραγματικότητα βάζοντας τους νεκρούς πρώτα θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση των 150 νεκρών.

 Τέλος πάντων ο ΕΛΑΣ άφησε πίσω τα πτώματα 30 δικών του και 100 τραυματίες που τους μάζεψαν οι εγγλέζοι. Για την κατάληψη του «στρατοπέδου Πλουμπίδη» στο «Σωτηρία», που έγινε την ίδια ημέρα; οι κομμουνιστές λένε ψευδώς ότι «οι Χίτες βασάνισαν απάνθρωπα τους αρρώστους».

Ουδείς Χίτης υπήρξε στην μάχη της Σωτηρίας.  Και ο στρατός άφησε τους αρρώστους στην ησυχία τους και επέστρεψε στη βάση του. Οι χωροφύλακες συνέλαβαν τους κομμουνιστές που παρίσταναν τους αρρώστους και τους δήθεν νοσοκόμους  , όπως ο «Μπάρμπας».

Σπυρίδων Χατζάρας



[1]  Η Ελληνική Περιπλοκή, οι Βρετανοί στην κατεχόμενη Ελλάδα, σελ 219-220

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπυρο Χρονια Πολλα κι απο μενα και συγνωμη για την καθηστερηση αλλα εχω πεταχτει μεχρι την Αθηνα και βοηθαω μια φτωχια κυρια σε επισκευες και σοβαντισματα του σπιτιου της.



Γιουφτος, ο πολιτεχνιτης

Ανώνυμος είπε...

Γιουφτε, Θανάση Βέγγο, με το συμπάθιο αλλά η λέξη είναι καθ(υ)στέρηση και όχι καθ(η)στέρηση. Και πάλι συγγνώμη, μάλλον θα σου ξέφυγε από βιασύνη.

Ανώνυμος είπε...

Και πάντως είσαι αξιέπαινος αφού βοηθάς φτωχές γυναίκες! Εύγε!!!

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, αφού όπως λες οι λίρες πήγαιναν με το κεφάλι, για να είμαστε αντικειμενικοί ο ΕΛΑΣ είχε περισσότερο κόσμο από τον ΕΔΕΣ. Και οι μεν και οι δε, πιστεύω δικαίως αμείβονταν με αυτό τον τρόπο, γιατί βγήκαν στο αντάρτικο παίζοντας το κεφάλι τους, την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι συνεργάζονταν με τους Γερμανούς εκ του ασφαλούς...

Ανώνυμος είπε...

Στον ανωνυμη Σάβ Δεκ 12, 08:31:00 μ.μ. και Σάβ Δεκ 12, 08:33:00 μ.μ.

Σωστα.
Το ειδα αφου ειχα στειλει το σχολιο.
Τι να πρωτοπρολαβω.
Απο δω οι μαϊμουδες μου απο κει οι φτωχες κυριες με τραβανε σαν λαστιχο. Αλλα δε βαριεσαι, καλη καρδια να υπαρχει....
Εγω ομως ειμαι εΦτυχής που απο δω και στο εξης θα αγοραζω πραματα με....κλικαγουεϊ.
Αντε γιατι παραγιναμε ισοι Γιουφτοι και παρακατιανοι.



Γιουφτος ο φιλευσπλαχνος

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ Γιουφτε για την απάντηση και συγγνώμη για την παρατήρηση. Απλώς επειδή είσαι Πατριώτης και Αγωνιστης πρέπει να γράφεις και σωστά διότι, εκτός των άλλων, βλέπει κι η στοα και μάς κοροϊδεύει. Εύχομαι υγεία Γιουφτε σε εσένα και την οικογένειά σου! Ο παρακατιανος!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλεύσπλαχνε Γιούφτε, εσύ μόνο για κατεδαφίσεις κάνεις, όχι για να βοηθάς φτωχές, νεώριμες και ζουμερές κυρίες στις εργασίες του προνομιούχου 'Δ' οικοπέδου τους.

Όπως ο Καραβάγκος ρεεεεεε!
https://www.youtube.com/watch?v=V8TpoEeSDLw

Ανώνυμος είπε...

Στην στοα βλέπετε και σινεμά;

Ανώνυμος είπε...

Προς Κυρ Δεκ 13, 02:49 π.μ. και 05:35:00 π.μ.

ΠΟΥ ξερεις ρε οτι οι κυριες εκτος απο φτωχες ειναι νεωριμες και ζουμερες;
Τις εχεις δει στα Τι-Βια; να φορανε πρασινα τουνικ;
Και τ' ειναι κεινο το ισοσκελες τριγωνο πουβαλες παλι, μπροστα απ' το "οικοπεδο";



Γιουφτος ο κατασκευαστης

Ανώνυμος είπε...

Και τ' ειναι κεινο το ισοσκελες τριγωνο πουβαλες παλι, μπροστα απ' το "οικοπεδο";

Γιούφτε αυτά είναι απόρρητα και συνθηματικά.
Αυτό μας έλλειπε τώρα να βγάλουμε και τα εν οίκω εν δήμω.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιουφτε εγώ είμαι ο Κυρ Δεκ 13 02:49:00 π.μ. και δεν έχω καμία σχέση με τον Κυρ Δεκ 13 05:35:00 π. μ.! Εγώ είμαι Λαός, Πλεμπα, δεν έχω καμία σχέση με μασονικές ανοησίες.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...