10/12/20

Τα Αλβανοελληνικά σύνορα είναι ο μεγαλύτερος δρόμος μεταφοράς κάνναβης στην Ευρώπη

 

Η Αλβανία και το Κόσσοβο είναι ο χασισοβολώνας της Ευρώπης. Και η εξαγωγή της κάναβης αλλά και της κοκαΐνης  που εισάγεται από τη Λατινική Αμερική για επανεξαγωγή   γίνεται όχι μόνο  δια της θαλάσσης αλλά δια της ξηράς προς την Ελλάδα και το Μαυροβουνιο.

Η Αλβανική χασισοπαραγωγή βρίσκτια υπό την προστασία του πολύ  Βαθεως Κράτους Δικαίου  και για αυτό η Ευρώπη, δεν μπορεί να την περιορίσει παρά τις πολιτικές κυρίως των Ιταλών

 

Το BBC, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου πρόβαλε ρεπορτάζ για την εθνική  (παράνομη) καλλιέργεια  των Αλβανών επί της οποίας στηρίζεται η αλβανική οικονομία  και έστειλε τον ρεπόρτερ από την Αθήνα Κώστα Κουκουμάκα επί τόπου.

Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ με την κάμερα της αλήθειας έφτασε μέχρι το χωριό συνοριακό χωριό  Χαραυγή των Ιωαννίνων και μας είπε ότι  «σύμφωνα με τους Έλληνες συνοριοφύλακες , η κάνναβη  περνάει κυρίως με τα πόδια συσκευασμένη σε  σάκους 40-50 κιλών, από ένοπλους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών που γνωρίζουν καλά το έδαφος και έχουν σχέσεις με εγκληματικές ομάδες στην Ελλάδα.

Ένα κιλό κάνναβης όταν πωλείται χύμα  στην λιανική από την Αλβανία φτάνει τα  1.000 ευρώ , ενώ χονδρική  στην Ιταλία ή την Ελλάδα είναι 2000.

 «Η κάνναβη διακινείται με τα πόδια από Αλβανούς που ζουν σε χωριά στην άλλη πλευρά των συνόρων», δήλωσε στο Μπι-Μπι-Σι  ο Έλληνας αξιωματικός Λάμπρος Τσουμάνης. «Είναι σκληροτράχηλοι, δυνατοί άνθρωποι και ξέρουν όλα τα περάσματα στην παλάμη του χεριού τους. Μπορούν να επιβιώσουν για μέρες στο δάσος», είπε.

Ένας από τους Αλβανούς παραγωγούς κάνναβης στον Αυλώνα δήλωσε στην κάμερα του δαιμόνιου ρεπόρτερ  ότι υπάρχει διαφθορά στις  αλβανικές αρχές καθώς έχουν διαφθαρεί οι αρχηγοί της αστυνομίας από τους εμπόρους των ναρκωτικών.

(Όταν δικαζόταν ο υπουργός Εσωτερικών του Ράμα, ο  Ταχίρι, για εμπόριο ναρκωτικών, ο δαιμόνιος ρεπορτέρ του Μπι-Μπι-Σι   ήταν σε διακοπές, και έτσι βρήκε ένα χασισέμπορο από τον Αυλώνα).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  , από την αρχή του έτους έως τώρα, η ελληνική αστυνομία κατάφερε να κατασχέσει 1,5 τόνους κάνναβης, ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια κατασχέθηκαν περίπου 9 τόνοι.

Στο ρεπορτάζ του Μπι-Μπι-Σι μίλησε και ένας νέος αγρότης  39 ετών,  από τους παραγωγούς κάνναβης στην περιοχή, που πέρασε δύο χρόνια στην Ιταλία, αλλά επέστρεψε για να διευθύνει την επιχείρηση από το σπίτι του. Η παραγωγή κάνναβης και το λαθρεμπόριο στην Ελλάδα έχουν γίνει σημαντικός πόλος έλξης για τους Αλβανούς νέους.

 «Φέτος βρήκαμε ένα καλό κομμάτι γης στα βοσκοτόπια κοντά στην πόλη Τεπελένι, τρεις ώρες με τα πόδια στα βουνά », είπε στην κάμερα, ο δήθεν παράνομος που φύτεψε 50.000 φυτά. «Υπάρχουν τρεις βασικοί κανόνες, κοντά στο νερό, μακριά από την αστυνομία και τα περίεργα μάτια  καθώς υπομονή», είπε.

 Πηγή  των πληροφοριών το  https://www.echedoros-a.gr

 

1 σχόλιο:

Λακης είπε...

Τύφλα να έχει η Σιναλοα....