19/10/21

Σεβερνοματσεντόνιγια: Ο Ζάεφ το πήρε το μήνυμα

ΣΚΟΠΙΑ. Με τα επίσημα αποτέλεσμα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με την εκλογική νίκη του Συνασπισμού γύρο από το ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ (VMRO –DPMNE). Δήμαρχοι εξελέγησαν σε 34 δήμους στον πρώτο γύρο. Το VMRO -DPMNE κέρδισε σε 22 δήμους, η SDSM σε 9 .
Η γενική εκτίμηση της αποστολής παρακολούθησης των εκλογών του ODIHR στη Σεβερνοματσεντόνιγια είναι ότι ήταν ειρηνικές, με ανταγωνιστικό πνεύμα, και «με σεβασμό στις θεμελιώδεις ελευθερίες». 

Η SDSM και το VMRO-DPMNE στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν σε 25 δήμους. Συνολικά, η SDSM στο δεύτερο γύρο θα έχει υποψηφίους σε 32 δήμους συν τον Δήμο των Σκοπίων και το VMRO-DPMNE σε 28 δήμους. Οι υποψήφιοι της Συμμαχίας για τους Αλβανούς και της Αλτερνατίβας θα αναμετρηθούν με το DUI σε οκτώ δήμους, ενώ στο Τέτοβο και το Ζέλινο στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν οι υποψήφιοι του DUI και της BESA που είναι μαζί στον συνασπισμό με τον Ζάεφ . 

Στην Μητροπολιτικό Δήμο των Σκοπίων, το «Κάστρο» των Προοδευτικών πρώτη ήταν η ανεξάρτητη υποψήφια Ντανιέλα Αρσόβσκα την οποία υποστήριξε το VMRO –DPMNE που έλαβε 85.657 ψήφους έναντι του κομματικού στελέχους της SDSM Πέτρε Σιλέγκοφ που κέρδισε 77.852 ψήφους. 

Στο «Δράμα» του Κουμάνοβο ο ανεξάρτητος υποψήφιος και νυν δήμαρχος του Κουμάνοβο ο Μαξίμ Ντιμιτριέφσκι που διαγράφηκε από τον Ζάεφ και κατέβηκε μόνος του με τον συνδυασμό «Για το Κουμάνοβο μας», τα κατάφερε και ήρθε πρώτος με 32,79% έναντι του υποψηφίου του Ζάεφ που είχε το «χρίσμα» και έλαβε 32,74% .Ο υποψήφιος του ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ έμεινε εκτός .

 Η SDSM είπε ότι κατάλαβε το μήνυμα από τους πολίτες και ζήτησε «ενότητα των προοδευτικών». Το VMRO-DPMNE δήλωσε ότι ο Συνασπισμός του VMRO-DPMNE θριάμβευσε στις τοπικές εκλογές και ότι «η αλλαγή είναι αναπόφευκτη», το DUI θεωρεί ότι παραμένει η μεγαλύτερη Αλβανική πολιτική δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...