20/10/21

Σεβερνοματσεντόνιγια :Η ώρα των Συμμαχιών του δεύτερου γύρου που θα κρίνουν και το πολιτικό μέλλον του Ζάεφ και του Συνασπισμού του

 

Ο ηγέτης του ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ (VMRO-DPMNE) Χριστιάν Μίτσκοσκι ζήτησε σε συνέντευξη Τύπου «μια ενωμένη αντιπολίτευση» στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. 
Ο Μίτσκοσκι , κάλεσε όλα τα κόμματα , λέγοντας ότι απλώνει το χέρι στα «αριστερά, στο κέντρο και στη δεξιά» για να ενώσει του Τιμίους που θα ανατρέψουν αυτό που αποκάλεσε «εγκληματική διακυβέρνηση». 
 Η πρόσκληση του Μίτσκοσκι ήταν η άμεση απάντηση στον αρχηγό του κόμματος της Αριστεράς που δήλωσε μετα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την Κενρικη φορευτική Επίτροπή ότι «αναμένει τηλεφώνημα κλήση από το VMRO-DPMNE για την ανατροπή της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ». 
 Ο (δεξιός) Μίτσκοσκι, είπε ότι η πρόσκληση ισχύει απολύτως για το κόμμα τους δημάρχους και τους Συμβούλους του Απάσιεφ για την πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια, αλλά τόνισε ότι «το κάλεσμα ισχύει και για άλλα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνόντα συνασπισμό . 
 Ο Μίτσκοσκι είπε ότι οι τοπικές εκλογές έδειξαν πως, «υπάρχει σοβαρή αντικυβερνητική διάθεση και δυσαρέσκεια με την κυβέρνηση». 
«Ο κοινός μας στόχος με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι η αλλαγή της κυβέρνησης και νέο μέλλον για τη Μακεδονία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζητώ μια ενωμένη αντιπολίτευση. Μαζί στο στόχο ενός καλύτερου και νέου μέλλοντος. Κάθε μία από τις διαφορές μας στην αντιπολίτευση είναι μικρότερη από τον κοινό στόχο να ανατρέψουμε αυτήν την κυβέρνηση για να προχωρήσει η Μακεδονία με όλους τους ανθρώπους», είπε. 

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE πρόσθεσε ότι τώρα το κόμμα είναι κοντά στο σχηματισμό πλειοψηφίας στην πόλη των Σκοπίων και τόνισε ότι μετά από τις εκλογές αναμένει να προκύψει η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία. 
Στην αλβανική πολιτική σκηνή υπήρξε τοπική συμφωνία για το Γκόστιβαρ ενάντια στο ΝΤΟΥΙ, ανάμεσα στην «Συμμαχία για τους Αλβανούς» που είναι στην αντιπολίτευση με την «Μπέσα» που είναι μαζί με το ΝΤΟΥΙ στον κυβερνώντα συνασπισμό.
 ‎Ο Ζάεφ θυμήθηκε τα ότι ήταν πιονιέρος στη Ένωση Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών και κάλεσε την «εργατιά» και τον «λαό» να ενωθεί για να κερδίσει το δεύτερο γύρο. Η πρόσκληση απευθύνεται στους «αριστερούς» οπαδούς του Απάσιεφ που δεν βλέπεουν με καλό μάτι την σύμπραξη με τους «δεξιούς» και στους οικολόγους στα Σκόπια που πήραν σχεδόν 4%. Μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο είπε: «Η SDSM κάνει λάθη, αλλά μαθαίνει και βελτιώνεται .Σήμερα είναι σαφές ότι οι αλλαγές που κάναμε δεν είναι αρκετές, ότι πρέπει να γίνουν πολύ πιο γρήγορα και καλύτερα και ότι ο αγώνας μας δεν έχει τελειώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...