24/8/22


 

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι η επιβράδυνση του ρυθμού της επίθεσης κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι μια συνειδητή απόφαση λόγω της επιθυμίας να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες αμάχων.

 Στην περιοχή Ζαπορίζιε , δολοφονήθηκε από τους ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκούς με τοποθέτηση βόμβας στο αυτοκίνητο του , ο επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης της Μιχαήλοφσκα Ιβάν Σούσκο.Μια ισχυρή πυρκαγιά ακλούθησε  τον βομβαρδισμό αό τους ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκούς του εμπορικού κέντρου «Γκάλαξυ»  στο Ντονέτσκ. Η Ουγγαρία δεν σχεδιάζει να επιβάλει περιορισμούς στην έκδοση θεωρήσεων για τους Ρώσους πολίτες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντιστράτηγο Ιγκόρ Κονανσέκοφ στο μέτωπο του Ντονέτσκ  η επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων προκάλεσε βαρειες απώλειες σε τρεις ταξιαρχίες των ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκών. Η 56η και  66η Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες  και η 68η  Καταδρομών είχαν περισσότερους  από 600 νεκρούς και τραυματίες. Επιπλέον, περίπου 160 στρατιώτες της 66ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας αυτομόλησαν στις ρωσικές γραμμές.αρνήθηκαν να λάβουν μέρος σε περαιτέρω εχθροπραξίες.

Στην περιοχή του Αρτεμόβσκ πυραυλικές προσβολές κατέστρεψαν περισσότερο από το 50% του προσωπικού του 20ού τάγματος της 93ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Λόγω των υψηλών απωλειών, το τάγμα  εγκατέλειψε τις θέσεις του.

 

Τη Νύχτα, κοντά στο χωριό Λαζόβογιε  στην περιοχή της Χερσώνας, αποδεκατίστηκε το 18ο τάγμα της 35ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκών Ενόπλων Δυνάμεων  όταν προσπαθούσε να διασχίσει κρυφά τον ποταμό Ινγκουλετς. Καταμετρήθηκαν παρισσότερα από 80 πτώματα /Επιπλέον, πύραυλοι υψηλής ακρίβειας από ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν τις θέσεις  της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή της Κωνσταντίνοβκα. Καταστράφηκαν 8 τεθωρακισμένα  και περίπου 80 ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκοί.

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Νορβηγία και η Βρετανία θα προμηθεύσουν δωρεάν στους ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκούς μικρο-drones Black Hornet συνολικής αξίας  9,2 εκατομμυρίων δολαρίων.Αυτό, εκτός από τα drones, θα περιλαμβάνει ανταλλακτικά, έξοδα μεταφοράς και εκπαίδευση χειριστών. Επίσης, οι ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκοί  θα λάβουν το σύστημα προστασίας drone Nightfighter της βρετανικής εταιρείας SteelRock Technologies αξίας περίπου 10,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...