1/11/22

Η 1η Νοεμβρίου 1940 ήταν η 5η ημέρα του Πολέμου. Τότε εκδηλώθηκε η ιταλική επίθεση στο Καλπάκι.

 

Οι Ιταλο΄για να κάμψουν το ηθικό των Ελλήνων βομβάρδιζαν  την Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κόρινθο αλλά και την Κέρκυρα. Στο μέτωπο.το ιταλικό πυροβολικό βομβάρδιζε συνεχώς τις θέσεις της 8ης Μεραρχίας επί των υψωμάτων Γκραμπάλα, Καλπάκι και Ασσόνισα, με ελάχιστη αποτελεσματικότητα. 
 Οι Ιταλοί έστειλαν και περιπόλους για αναγνώριση. Τρία Μπλένχάϊμ της 32ης Μοίρας Βομβαρδισμού βομβάρδισαν το ιταλικό αεροδρόμιο της Κορυτσάς, και επλήγη η αίθουσα ενημέρωσης. 
 Επτά Ρ24 της 21ης Μοίρας Διώξεως, αντιμετώπισαν ιταλικό σχηματισμό που είχε ως αποστολή το βομβαρδισμό της Θεσσαλονίκης. 
 Στον τομέα της Πίνδου κατά την αντεπίθεση για την ανακατάληψη της Γραμμής «Γύφτισσα – Οξυά», έπεσε μαχόμενος ο 29χρονος διοικητής του 2ου Λόχου του 4ου Συντάγματος Πεζικού , υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος, από την ιταλοκρατούμενη Χάλκη της Δωδεκανήσου. Τη διοίκηση του λόχου ανέλαβε ο έφεδρος ανθυπολοχαγός Ελευθέριος Ντάσκας από τον Πλάτανο Τρικάλων, που και εκείνος ακολούθησε τον Διάκο στη λεωφόρο των ηρώων.

 Ο Παπάγος, δεν εξέδωσε πολεμικό ανακοινωθέν.
Ο Μεταξάς στο ημερολόγιο του σημείωσε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η δανέζικη «Saxo Bank» περιμένει την επανάσταση των φτωχών στις ΗΠΑ που θα φέρει το τέλος του καπιταλισμού.

  Η Saxo Bank της Δανίας προβλέπει το τέλος του καπιταλισμού στις ΗΠΑ και το 2024, ο κόσμος θα πλησιάσει στο τέλος της «παλιάς κανονικότητα...