29/11/22

Γεγονότα στο Ντονμπάς μέχρι τις 15:00 της 29ης Νοεμβρίου: Απελευθέρωση της Κουρντιούμοβκα , συντριβή της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στην Τσερβονοποπόβκα


 

Ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Κονασένκοφ κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης δήλωσε ότι στο Ντόνετσκ σήμερα από το πρωί σκοτώθηκαν  περισσότεροι από 100 Ουκρανοί στρατιώτες, ένα τανκ, 5 τεθωρακισμένα οχήματα και 5 αυτοκίνητα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. 
 Ο  ρωσικός στρατός έπληξε τους σταθμούς διοίκησης  των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στους οικισμούς Μπογκογιαβλένκα ,  Τέρνι, Τόρσκογιε ,  Βερχνεκαμένσκογιε, Αντίιβκα, Βόντιανε  , Νοβοσέλκα  και κατεστρεψε αντιαεροπορικά στο Νικολάγεφ.
Οι μαχητές του Σώματος "Βάγκνερ " απελευθέρωσαν τον  οικισμό Κουρντιουμόβκα στα νότια της πόλης Μπαχμούτ,Οι οικισμοί Αντρέεβκα και  Οζαριανοβκα τέθηκαν υπό τον έλεγχο ρωσικών μονάδων. Στο χωριό  Κάτω Λάζοβο  βρέθηκαν απαγορευμένες νάρκες κατά προσωπικού PFM-1 "Petal".
 Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 87 περιπτώσεις τραυματισμών  αμάχων από αυτές τις νάρκες έχουν καταγραφεί .
Σύμφωνα με την περίληψη του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, στο μετωπο του Κράσνι Λίμαν , οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανέκοψαν την προσπάθεια των Ούκων  για  επίθεση κοντά στην Τσερβονοπόβκα του Λουγκάνσκ σκοτώνοντας  περισσότερους από 40 στρατιώτες του εχθρού. 
Επιπλέον, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν το ουκρανικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα "Osa-AKM" κοντά στο χωριό Makiivka στο LPR. 
Οι Πολωνοί μισθοφόροι που πολεμούν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού υφίστανται κολοσσιαίες απώλειες. Η συσσώρευση λεγεωνάριων από τη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταγράφηκε στην περιοχή των οικισμών Kremennaya, Lisichansk, Svatovo και σε άλλες κατευθύνσεις. 
 Στρατιωτικοί της Rosgvardia, μαζί με υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών του LPR και αξιωματικούς στρατιωτικής αντικατασκοπείας, συνέλαβαν 16 συνεργούς των δυνάμεων ασφαλείας του Κιέβου στην περιοχή Αγ. Τριάδος  και σε κοντινούς οικισμούς.
 Ως αποτέλεσμα των επιχειρησιακών μέτρων, κατασχέθηκαν πυροβόλα όπλα, χειροβομβίδες, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου τετρακόπτερων, μέσα φωτοδιόρθωσης της κίνησης των στρατευμάτων, καθώς και ηλεκτρονικά συστήματα μεταφοράς δεδομένων με συντεταγμένες και περιοχές συγκέντρωσης του ρωσικού στρατού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ναζίδες εξαεεεεεέρωσηηηηη