16/11/22

Το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου 1973 πήγε και η Ηλένια στο Πολυτεχνείο. Λίγο μετα το ΕΚΚΕ με εντολή του Γκας επιτέθηκε στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και άρχισε το Πανηγύρι


Τη νύχτα της 15ης Νοεμβρίου την πέρασα μια χαρά, στο «πρώτο Λαϊκό Υπνωτήριο» στην Αρχιτεκτονική όπου έπαιζαν διάφοροι πιάνο. Θυμάμαι τον  Σπύρο Σαμοϊλη. 
 Η Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, ξεκίνησε με την τα νέα από την Θεσσαλονίκη για την κατάληψη και για τους αγρότες που ερχόντουσαν από τα Μέγαρα .

Μετά, μάθαμε για την επίθεση (του ΕΚΚΕ) στο Αιγάλεω και την κατάληψη της Νομαρχίας.
 Από το Αιγάλεω, το ΕΚΚΕ με «επιταγμένα» Λεωφορεία έφερε κόσμο και έκανε τοι απόγευμα την έφοδο στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, όπου πυροβόλησε ο φρουρός και άρχισε το «μακελειό»
Δύο χρόνια μετά , το ΕΚΚΕ με τον γενικό συντονισμό της ΚΥΠ, επιτέθηκε με αυγά και στην αμερικανική πρεσβεία την 21η Απριλίου 1975
 Τότε κατάλαβα οτι η ΚΥΠ «έβαλε» το ΕΚΚΕ να φέρει τον κόσμο μετά την κατάληψη της ανυπεράσπιστης νομαρχίας στο Αιγάλεω, στην 3η Σεπτεμβρίου για να καταλάβουν το φρουρούμενο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ,με «πορδές».
 Οι ίδιοι είχαν αναπτύξει   και τους ελευθέρους σκοπευτές μαζί με τους φωτογράφους της ΚΥΠ στην ταράτσα του Ακροπόλ. 
Μετά από τόσα χρόνια πιστεύω ότι ο εκδημοκρατισμός είχε δρομολογηθεί. 

Οι εκλογές είχαν προσδιοριστεί για τις 10 Φεβρουαρίου 1974 και σε αυτές θα μετείχε η ΕΔΑ. 
Δεν θα μετείχε το ΚΚΕ και δεν θα επέστρεφαν ο Καραμανλής και ο «Αντρέας». Θα είχαμε όμως μεταπολίτευση Μαρκεζίνη. 
Επομένως το "Πολυτεχνείο" έγινε όχι για να φέρει τη Δημοκρατία, αλλά για να ανατραπεί ο Μαρκεζίνης και να έρθει η νατοϊκή βάρδια του Ιωαννίδη που ευθύνεται για την προδοσία στη Κύπρο. 
Ο κ. Ροζενταλ τα είχε πεί ΟΛΑ.
Να γατί πιστεύω ότι οι διαδηλώσεις της εμποροπανηγύρεως είναι υπέρ των προδοτών και των μυστικών υπηρεσιών.

Μετα μας φλόμωσαν τα δακρυγόνα. 
Όταν άρχισαν να φέρνουν τους τραυματίες μεσα στο Πολυτεχνείο, καθόμουν για να ξεκουραστώ στο αμφιθεατρο της Αρχιτεκτονικής και κάποιος με επιστράτευσε  μου έδωσε ένα περιβραχιόνιο και με έβαλαν σκοπό στο Λαϊκό Ιατρείο στην Αρχιτεκτονική.
 Εκεί έφεραν και τον Κομνηνό, όταν τον χτύπησε ελεύθερος Σκοπευτής .
Από εκεί εφυγα οταν ήρθε τον τανκ μπροστά στην Πόρτα και βγηκαμε ΟΛΟΙ για να βλέπουμε τι γίνεται.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οπότε παραδέχεσαι Χατζάρα, ότι το αφήγημα των χουνταίων περί ανυπάρκτων νεκρών, είναι μούφα. Υπήρχαν, και μάλιστα πολλοί, νεκροί. Τα παιχνίδια εξουσίας που γινόντουσαν στις πλάτες τους, είναι άλλη υπόθεση...

Ανώνυμος είπε...

Νεκροί υπήρχαν ΕΞΩ από τον χώρο του πολυτεχνείου και στους γύρω δρόμους από τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών. Μέσα στο Πολυτεχνείο μπορεί να υπήρχαν σπασμένες πλάτες αλλά όχι νεκροί. Απόδειξη ότι δεν υπάρχει ούτε ένα υπαρκτό όνομα νεκρού (της συγκεκριμένης εποχής όχι ονόματα νεκρών του β' Παγκοσμίου πολέμου που χρησιμοποιούνται από το γελοίο αριστερόστροφο κατεστημένο της αηδούς μεταπωλήτευσης). Το ότι οι καραστημένοι, καρασυστημικοί χουνταίοι λένε ανακρίβειες και χαζομάρες, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ασπαστούμε το ελεεινό δόγμα της αριστεροσύνης

Αγαπη Μονο είπε...

Εγω μια μερα που περπατουσα εξω απ' το πολυτεχνειο μπηκα μεσα και κατουρησα στην κεφαλα του Σβορωνου.
Βλεπεις μεγαλωσα στην Ιταλια και δεν ηξερα για την ηρωϊδα Ηλενια που την φαγανε τα "καθαρματα" οι χουντικοι.
Το μετανοιωσα γιατι εκτος απο κατουρημα επρεπε να χ3σω κιολας!