5/11/22

ΓΑΛΛΙΑ: Ο 27ΧΡΟΝΟς ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΛΕ ΠΕΝ



 

Τζόρνταν Μπαρντέλα, νέος πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού 

Ο ευρωβουλευτής Τζόρνταν Μπαρντέλα, ο οποίος ήταν και ο υπηρεσιακός πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού (RN) τον τελευταίο χρόνο, εξελέγη επικεφαλής του κόμματος, κερδίζοντας τον δημάρχο του Περπινιάν Λουί Αλιό, που ηταν ο αντίπαλλος του .  Κέρδισε το 84,84% των ψήφων, έναντι 15,16% για τον Λουί Αλιό. 
Ο Εθνικός Συναγερμός πραγματοποίησε το 18ο συνέδριό του για να διορίσει τον νέο πρόεδρό του για να διαδεχθεί τη Μαρίν Λεπέν, που  παραμένει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συναγερμού  τστην Εθνοσυνέλευση.
Ο  27χρονος ευρωβουλευτής γεννημένος στον Σηκουάνα-Σεν Ντενί είναι ο πρώτος που δεν ειναι « Λεπέν»  στην ηγεσία του πρώην Εθνικού Μετώπου που δημιουργήθηκε το 1972 από τον Ζαν-Μαρί Λεπέν. 

"Το Εθνικό Μέτωπο έγινε ο Εθνικός Συναγερμός που έφερε το γαλλικό εθνικό κίνημα πλήρως στον 21ο αιώνα. Είναι πλέον σε θέση να προσφέρει στη χώρα ένα , βιώσιμο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα», είπε η Λε Πεν  που " θα παραμείνει πολύ ενεργή στην πολιτική ζωή για να είναι «εκεί που θα τη χρειαστεί η χώρα και η εθνική υπόθεση». 
 Ένας από τους στόχους της Προεδρίας  του Τζόρνταν Μπαρντέλα θα είναι να συνεχίσει να ενισχύει  το κόμμα σε αγροτικές και περιαστικές περιοχές και να συνοδεύσει τη Μαρίν Λεπέν στη γαλλική προεδρία το 2027. 
 «Έχουμε φτάσει σε μια ωριμότητα που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ, γεγονός που μας δίνει την πεποίθηση ότι θα διαδεχθούμε τον Εμανουέλ Μακρόν. Δεν πρέπει απλώς να προετοιμαστούμε για την ενσάρκωση της αντιπολίτευσης, αλλά για την άσκηση της εξουσίας σε πέντε χρόνια», δήλωσε ο Μπαρντέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...