6/11/22

Η 6η Νοεμβρίου στην Ιστορία

Η 6η Νοεμβρίου είναι η 310η ημέρα του Γρηγοριανού ημερολογίου. Απομένουν 55 ημέρες ως το τέλος του έτους.

355.Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κωνστάντιος Β´ έχρισε Καίσαρα τον εξάδελφό του Ιουλιανό. 

963.Ο Αυτοκράτορας  Όθων Α, εισήλθε θριαμβευτικά στη Ρώμη ενώ ο πάπας Ιωάννης ΙΒ΄ δραπέτευσε στην Καμπανία.

1136. Ο Γερμανός Αυτοκράτορας Λοθάριος Γ απαγόρευσε τις πωλήσεις των φέουδων.

1153. Η Συμφωνία Γουόλινγκφορντ όπου συναντήθηκαν ο στρατός του γιου  της αυτοκράτειρας Ματθίλδης με τον στρατό του Στέφανου της Αγγλίας. Ο  Στέφανος πρότεινε διαπραγματεύσεις για ειρήνη συμφώνησε να αναγνωρίσει τον Ερρίκο ως διάδοχο του στον θρόνο με αντάλλαγμα την ειρήνη παρακάμπτοντας τον δεύτερο γιο του Γουλιέλμο του Μπλουά, ο Στέφανος πέθανε το επόμενο έτος.

1524. O  βασιλιάς Φραγκίσκος Α ́ της Γαλλίας εξαπέλυσε επίθεση για την κατάληψη εξ εφόοδυ της Πολιορκημένης Παβία που την υπεράσπιζαν 9000 μισθοφόροι του Καρόλου Ε.

1612. Έγινε η επίσημη είσοδος στο Κρεμλίνο της Μόσχας του ηγέτη της πρώτης πολιτοφυλακής, και επικεφαλής της κυβέρνησης Ζέμσκι Πρίγκιπα  Ντμίτρι Τιμοφέεβιτς Τρούμπετσκοϊ. Μαζί του οι πρίγκιπες Ντμίτρι Ποζάρσκι και  Κούζμα Μίνιν.

1617.Υπογράφηκε η  Συνθήκη της Μαδρίτης, με την οποία έληξε ο πόλεμος του Φριούλι μεταξύ της Βενετίας και των Αψβούργων, στον οποίο έκανε το ντεμπούτο του ως μισθοφόρος ο Βαλενστάιν.

1632. Κατά τον τριακονταετή πόλεμο, τραυματίστηκε θανάσιμα ο Σουηδός βασιλιάς Γουσταύος Αδόλφος ΙΙ, (ο Λέων του Βορρά), στη μάχη της Λίτζεν , όπου νίκησε το στρατό των καθολικών του στρατηγού Βάλλενστάιν. 


1657. Ο βασιλιάς της Πολωνίας και του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας Ιωάννης Β΄ Καζιμίρ Βάσα και ο  Μεγάλος Εκλέκτορας του Βρανδεμβούργου και δούκας της Πρωσίας, Φρειδερίκος Β΄ Γουλιέλμος υπέγραψαν τη συνθήκη του Μπρόμπεργκ. 

1659. Μέγας σεισμός στην Καλαβρία. 2000 νεκροί. 

1772. Κατά τη διάρκεια του ρωσο-τουρκικό πόλεμο του 1768-1774 στις 26 Οκτωβρίου /6 Νοεμβρίου άρχισε η ναυμαχία του Πατραϊκού, που κράτησε τρείς ημέρες ανάμεσα στην ρωσική μοίρα υπό τον Μιχαήλ Τιμοφέγιεβιτς Κονιάγεφ και τον οθωμανικό στόλο της Αδριατικής που είχε βάση στο Ούλτσινιε του Μαυροβουνίου και αποτελείτο από 9 Φρεγάτες και 16 Σεμπέκια. Η ρωσική μοίρα είχε δυο πλοία της Γραμμής και δυο Φρεγάτες, βύθισε και τις 9 τουρκικές φρεγάτες και τα 10 από τα 16 Σεμπέκια.


1792. Η Μάχη της Ζεμάπ κοντά Μονς στο Βέλγιο .Ο γαλλικός επαναστατικός στρατός, αποτελούμενος από 40.000 εθελοντές που διοικούνταν από τον «Γιρονδίνο» στρατηγό Ντιμουριέ νίκησε 15000 «επαγγελματίες» του Αυστριακού Στρατού κάτω από τις διαταγές του Δούκα Αλβέρτου του Σάξ - Τεσέν.  
Ως αποτέλεσμα, η Γαλλία κατέλαβε την Αυστριακή Ολλανδία.

1796. Πέθανε η Αικατερίνη η Μεγάλη, Αυτοκράτειρα της Ρωσίας.

1806. Οι Γάλλοι υπό τον στρατηγό Ζαν-Μπατίστ Ντρουέ, κατέλαβαν και λεηλάτησαν την ουδέτερη Λύμπεκ, την οποία είχαν καταλάβει οι Πρώσοι μια μέρα πριν.

1824. Ο Ομέρ Βρυώνης διέλυσε  το στρατόπεδο της Αμφιλοχίας.

1846. Η Αυστρία προσάρτησε την Ελεύθερη πόλη της Κρακοβίας, κατά παράβαση της Συνθήκης της Βιέννης.

1886.
 Διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Βουλγαρίας με τη Ρωσία.

1892. Στην Ιταλία έγιναν γενικές εκλογές για τη 18η Βουλή   του Βασιλείου της Ιταλίας

1901. Στα συνεχιζόμενα επεισόδια στην Αθήνα για το «εθνικών διατάσεων» θέμα της μετάφρασης του Ευαγγελίου διαδηλωτές επιχείρησαν να παραβιάσουν την πύλη της Βουλής για να ζητήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης Γεωργίου Θεοτόκη, και άλλοι θέλησαν να καταλάβουν το κτίριο της Αρχιεπισκοπής «διὰ νὰ φρονηματίσουν» τον Αρχιεπίσκοπο. Η Χωροφυλακή, «ἐδοκίμασε ἐπὶ κεφαλῶν (των διαδηλωτών) ἄμετρον βίαν».

1903. Άρχισαν τα  επεισόδια για την παράσταση της  «Ορέστειας» του Αισχύλου στο Βασιλικό Θέατρο Αθηνών στη δημοτική. Τα γεγονότα που έμειναν στην ιστορία ως «Ορεστειακά».

1912. Μετά τη μάχη στο Οστροβο- Γρανίστοβο η 4η Μεραρχία προελαύνοντας προς Φλώρινα και Αμύνταιο, απελευθέρωσε στις 6/19 Νοεμβρίου 1912 , τα χωριά Κέλλη , Αγίο Αθανάσιο, των Ξανθογείων, Ζέρβη, Γραμματικό και Μπάνιτσα (Βεύη).

1914. Οι Αυστριακοί κατέλαβαν το Βελιγράδι.

1917. Μετά από πέντε μήνες μαχών έληξε η τρίτη μάχη της Υπρ στο Βέλγιο όπου σκοτώθηκαν 240.000 στρατιώτες αλλά η πρώτη γραμμή μετακινήθηκε λιγότερο από 10 χιλιόμετρα. Λίγο πιο πέρα από την Υπρ, οι καναδικές δυνάμεις κατέλαβαν την Πασεντάλε. Την ίδια ημέρα στην Αγία Πετρούπολη το παλαιό ημερολόγιο έδειχνε 25 Οκτωβρίου, και εκδηλώθηκε το πραξικόπημα των Μπολσεβίκων και η επίθεση στα χειμερινά ανάκτορα.

1918. Καταλείφθηκαν τα Δαρδανέλια, από τους Βρετανούς και τους Γάλλους. Στην Πολωνία ανακηρύχθηκε η δεύτερη Δημοκρατία. Ο Σερβικός  Στρατός μπήκε  στο Σεράγεβο, απελευθερώνοντας την πόλη από την αυστροουγγρική μοναρχία.

1920. Βάσει της Συνθήκης του Νεϊγύ η Σερβία κέρδισε το Πίροτ κατέλαβε και τις «δυτικές περιοχές» (Ντιμίτροβγκράντ κλπ) ενώ στην Βουλγαρία κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος.

1923 . Υπερπληθωρισμός στο Βερολίνο .Ένα καρβέλι ψωμί κόστιζε 140 δισεκατομμύρια γερμανικά μάρκα.Άρχισε η εξέγερση της Κρακοβίας στην Πολωνία.

1925. Στη  Σοβιετική Ένωση εκτελέστηκε  ο μυστικός πράκτορας των Βρετανών Σίντνεϊ Ράιλι.

1928. Η Ελλάδα αποδέχθηκε την κυριαρχία της Αλβανίας στη Βόρειο Ήπειρο. Στη Σικελία, μεγάλη έκρηξη της Αίτνας.

1931. Φοιτητική διαδήλωση στην Κνεζ Μιχαήλοβα του Βελιγραδίου κατά των συνταγματικών τροποποιήσεων του Βασιλιά Αλέξανδρου. Η αστυνομία συνέλαβε 13, φοιτητές. Έξι τραυματίστηκαν.

1932. Στις Γερμανικές εκλογές το NSDAP ήρθε πρώτο Κόμμα και εξέλεξε 196 βουλευτές. Έχασε όμως 4% σε σχέση με τις εκλογές του Ιουλίου. Δεύτερο Κόμμα οι Σοσιαλδημοκράτες και τρίτοι οι Κομμουνιστές που πήραν 16%.

1936. H ισπανική κυβέρνηση εγκατέλειψε τη Μαδρίτη και μετέφερε την έδρα της στη Βαλένθια.

1937.Ενταξη της Ιταλίας στο αντι-Κομιντέρν σύμφωνο Γερμανίας –Ιαπωνίας. 1939. Σε ειδική επιχείρηση της Γκεστάπο στην Κρακοβία συνελήφθησαν 183 καθηγητές και εκτοπίστηκαν στα στρατόπεδα Ζαξενχάουζεν και Νταχάου.

1940. Στη Θεσπρωτία οι Ιταλοί αφού διεύρυναν το προγεφύρωμα στο Τσιφλίκι κινήθηκαν προς τα νότια, και κατέλαβαν την Ηγουμενίτσα που είχε εγκαταλείψει ο Λιούμπας, που διέταξε τα τμήματά του να διακόψουν την επαφή με τον εχθρό και να αποσυρθούν σε νέες θέσεις επί της τοποθεσίας όρη Σουλίου – Αχέροντας ποταμός, με αποστολή να απαγορεύσουν τις διαβάσεις προς την Πρέβεζα και τα Ιωάννινα. Για την ενίσχυση της παρα­πάνω νέας τοποθεσίας προωθήθηκε στην Φιλιππιάδα το 39ο Σύνταγμα Ευζώνων της III Μεραρχίας. Ωστόσο οι Ιταλικές δυνάμεις δεν παρενόχλησαν τις συμπτυσσόμενες Ελληνικές δυνάμεις και δεν επιδίωξαν να εκμεταλλευτούν την επιτυχία τους. Αρκέστηκαν μόνο στην προώθηση ενός τμήματος Ιππικού μέχρι το χωριό Μαργαρίτι.

1941. Οι ΗΠΑ δάνεισαν στη Σοβιετική Ένωση το πρώτο εκατομμύριο δολάρια. Ο Πρόεδρος Ρούζβελτ μιλώντας στην Διεθνή Οργάνωση Εργασίας διακήρυξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν αρχίσει τον σχεδιασμό της μεταπολεμικής εποχής «για να επιτευχθούν μόνιμες θεραπείες και για να συμβάλει στη δημιουργία μιας καλύτερης ζωής». «Η επίτευξη των στόχων αυτών δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, Θα χρειαστεί η πλήρης συνεργασία όλων των εθνών στον οικονομικό τομέα ». «Στις διεθνές και τις εθνικές υποθέσεις, η οικονομική πολιτική δεν μπορεί πλέον να είναι αυτοσκοπός. Είναι απλώς ένα μέσο για την επίτευξη κοινωνικών στόχων». «Δεν πρέπει να υπάρχει θέση στο μεταπολεμικό κόσμο για ειδικα προνόμια είτε για άτομα είτε για έθνη». Οι σοβιετικοί γιόρταζαν την «Οκτωβριανή Επανάσταση» με το νέο, στις 7 Νοεμβρίου και ο Ιωσήφ Στάλιν την παραμονή της παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία έκανε το δεύτερο ραδιοφωνικό του διάγγελμα στα 27 χρόνια που ήταν γραμματέας λέγοντας ότι «παρόλο που 350.000 δικοί μας στρατιώτες σκοτώθηκαν από τις γερμανικές επιθέσεις μέχρι στιγμής, οι Γερμανοί έχασαν 4.500.000 στρατιώτες» και ότι η σοβιετική νίκη είναι κοντά.

1942. Η υποχωρούσα  από το Ελ Αλαμέιν ιταλική μεραρχία Αλεξιπτωτιστών «Φόλγκορε», λόγω εξάντλησης των πυρομαχικών της παραδόθηκε στην 44 βρετανική Μεραρχία Πεζικού του στρατηγού Χιουζ.


1943. Ο Κόκκινος Στρατός ανακατέλαβε το Κίεβο. Αγγλικά και αμερικανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τη Φιλιππούπολη.

1944. Στο Κάιρο δολοφονήθηκε από την σιωνιστική συμμορία «Λεχί» ο υπουργός αποικιών της Μεγάλης Βρετανίας ο λόρδος Γουόλτερ Έντουαρντ Γκίνες Μόυν.Στο Χάνφορντ των Η.Π.Α. παρήχθη για πρώτη φορά πλουτώνιο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην βόμβα που έριξαν στο Ναγκασάκι. Στην Ουγγαρία το καθεστώς του Σάλαζι απομάκρυνε από τη Βουδαπέστη τους εβραίους, και εκτελέστηκε η εβραία ποιήτρια Χάνα Σένες.


1956.
 
Στην Κύπρο κοντά στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας σκοτώθηκε από βόμβα της ΕΟΚΑ, ο βοηθός διοικητής Πλατρών Ουίλιαμσον.  Με διαταγή του διοικητή της πόλης έκλεισε το σχολείο.Το Ρεπουμπλικανικό δίδυμο Αϊζενχάουερ-Νίξον κέρδισαν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του Κογκρέσου.Οι Αγγλογάλλοι δέχτηκαν την απόδαση του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρόστο Σουέζ.

1957. Ο  Φιλίξ Γκαγιάρντ έγινε Πρωθυπουργός της Γαλλίας


1962.
 Ο Γεώργιος Παπανδρέου έδωσε στην δημοσιότητα επιστολή αξιωματικού του Στρατού για την νοθεία στις εκλογές του 1961.Η Σαουδική Αραβία κατάργησε τη δουλεία. Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε το ψήφισμα 1761 που καταδίκαζε τις ρατσιστικές πολιτικές του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής και καλούσε όλα τα μέλη του ΟΗΕ να διακόψουν τις διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις τους με τη Νότια Αφρική.

1963. Ο Γεώργιος Παπανδρέου έλαβε εντολή για το σχηματισμό κυβερνήσεως από το βασιλιά Παύλο. Η Ε.Ρ.Ε. τόνισε  ότι η  ανάθεση εντολής, στον Παπανδρέου εφόσον η Ένωση Κέντρου, χωρίς την υποστήριξη της Ε.Δ.Α., δεν διαθέτει πλειοψηφία στη Βουλή,  θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας.

.
1964. Η κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου, μετά την πασχαλινή αποφυλάκιση 445 πολιτικών κρατουμένων, κατήργησε τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, και το «διαβόητο» Γ' ψήφισμα, «Περί εκτάκτων μέτρων κατά των επιβουλευομένων την δημοσίαν τάξιν και την ακεραιότηταν του κράτους», της 18ης Ιουνίου 1946. Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν νομιμοποιείται το Κ.Κ.Ε. και δεν επιστρέφουν οι πολιτικοί πρόσφυγες. Λίγο έξω από το Βελιγράδι σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο χωριό Σόπιτς, ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Εσωτερικών της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Σερβίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ένωσης  Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών, Σλόμπονταν Πένεζιτς. Ο 46χρονος Πένεζιτς ήταν του στενού περιβάλλοντος του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο και επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας της OZNA για τη  Σερβία. Η επίσημη εκδοχή ήταν ότι το αυτοκίνητο ντεραπάρισε στο βρεγμένο οδόστρωμα και έπεσε σε ένα δέντρο, αλλά η γυναίκα του και ο γιός του επέμεναν ότι δολοφονήθηκε στο πλαίσιο των κομματικών εκκαθαρίσεων.

1965. Η Κούβα και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν τη συμφωνία για να αρχίσει η αερογέφυρα που θα μετέφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες του Κουβανούς που ήθελαν να φύγουν. Μέχρι το 1973, οι Freedom Flights, (Los vuelos de la libertad), μετέφεραν 300.000 Κουβανούς «πρόσφυγες».

1968 .Στο Παρίσι άρχισαν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Βιετνάμ.

1973. ¨Άρχισε στη Χάγη η διήμερη σύνοδος υπουργών του Ν.Α.Τ.Ο. με κύρια θέματα τον πυρηνικό σχεδιασμό και τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.

1975. Ξεκίνησε στο Μαρόκο η «Πράσινη Πορεία» που διέταξε ο  Βασιλιάς Χασάν Β για την προσάρτηση της Δυτικής Σαχάρας. Συμμετείχαν 350.000 Μαροκινοί με σημαίες και το Κοράνι στα χέρια.

1978. Ο σάχης του Ιράν Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί, , διόρισε κυβέρνηση στρατιωτικών και σε διάγγελμα του από την τηλεόραση, παραδέχτηκε λάθη του παρελθόντος και ότι άκουσε τον ήχο της επανάστασης του Έθνους.

1979. Στο Ιράν παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Μπαζαργκάν μετά την υποστήριξη από τον Αγιατολαχ Χομεϊνί της κατάληψης της πρεσβείας των ΗΠΑ από τους φοιτητές.

1983. Γενικές εκλογές στην Τουρκία που τις κέρδισε ο Οζάλ,(ΑΝΑP) που έβγαλε 211 έδρες. Το Λαϊκό Κόμμα είχε 117, το Εθνικιστικό Κόμμα της Δημοκρατίας (MDP) 71 έδρες.

1984.Επανεκλογή του Ρόναλντ Ρέιγκαν στην προεδρία των ΗΠΑ.

1985. Στη συνέχεια του Ιράνγκέιτ, ο αμερικανικός τύπος αποκάλυψε την προσωπική ανάμειξη του Ρέιγκαν. Στην Κολομβία, οι αριστεροί αντάρτες του κινήματος της  19ης Απριλίου, κατέλαβαν το δικαστικό Μεγαρο  στη Μπογκοτά, σκοτώνοντας συνολικά 115 άτομα, 11 εκ των οποίων ήταν δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

1991. Στη Ρωσία, ένα πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λουμπιάνσκαγια  μπορσατά στο Μέγαρο της ΚαΓκεΜπε,  και κατέστρεψαν  το άγαλμα του ιδρυτή της μυστικής κομμουνιστικής  υπηρεσίας Φέλιξ Ντζερζίνσκι, έργο του γλύπτη Γιεβγκένι Βουτσέτιτς, που  εγκαταστάθηκε στο κέντρο της πλατείας το 1958.

1992. Η Ελλάδα υπέγραψε στη Μαδρίτη τη «Συνθήκη Σένγκεν».

1996. Βυθίστηκε η πυραυλάκατος «Κωστάκος» (P-25), έναντι της παραλίας Αυλάκια της Σάμου, την οποία διαβόλισε το επιβατηγό πλοίο «Σάμαινα».Τέσσερα μέλη του πληρώματος παρασύρθηκαν στον βυθό. Η Κροατία έγινε το 40ο μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

1999. Οι Αυστραλοί σε δημοψήφισμα επέλεξαν να παραμείνουν στην Κοινοπολιτεία.

2001. Στο δικαστήριο της Χάγης ξεκίνησε δίκη εναντίον του στρατηγού του Σερβοβοσνιακού Στρατού  Ντράγκομιρ Μιλόσεβιτς, ο οποίος κατηγορήθηκε ψευδώς  για βομβαρδισμό  στην αγορά Μερκάλε του Σεράγεβο το 1995.

2006
. Συνελήφθη ο καταζητούμενος για διακίνηση παράνομων μεταναστών, Πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, μετά από ένταλμα της Ιντερπόλ. Άρχισε στο Ναϊρόμπι η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την αλλαγή του κλίματος, Τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέοι κανονισμοί ασφαλείας της Ε.Ε. για τα αεροπορικά ταξίδια.
 
2008. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε τα επιτόκια του ευρώ στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών στο 3,25%. Στην Ελλάδα διήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, για το θάνατο των δύο χειριστών του ελικοπτέρου «Απάτσι», που συνετρίβη βορειοδυτικά της Κύμης. Στις αμερικανικές εκλογές το Δημοκρατικό Κόμμα, εξέλεξε 57 Γερουσιαστές και 255 Βουλευτές.
 
2009‎‎ . Οι υπουργοί Εξωτερικών Μαυροβουνίου και Αλβανίας Μίλαν Ρόσεν και Ιλίρ Μέτα υπέγραψαν συμφωνίες στην Ποντγκόριτσα για οριοθέτηση των συνόρων, και κατάργηση των θεωρήσεων . Η συμφωνία για την αποκατάσταση, επισκευή και συντήρηση πυραμίδων και  των άλλων συνοριακών σημάνσεων κατά μήκος των συνόρων Μαυροβουνίου-Αλβανίας ήταν η πρώτη  που υπεγράφη από το Μαυροβούνιο μετά την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας του,  με γειτονική χώρα.‎

2011. Υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια, συναντήθηκαν ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο. Συμφωνήθηκε ο σχηματισμός ενιαίας κυβέρνησης συνεργασίας με στόχο να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Ο Οττο Πέρεζ Μολίνα εκλέχτηκε Πρόεδρος της Γουατεμάλας με ποσοστό 55,2% των ψήφων έναντι 44,8% του αντιπάλου του, του επιχειρηματία Μανουέλ Μπαλντισόν, ο οποίος υποστηρίχθηκε από την Κεντροδεξιά.  

2012 Επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμια ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

2016. Στις Βουλγαρικές προεδρικές εκλογές ο Ρούμεν Ράντεφ και η Τσέτσκα Τσάτσεβα πέρασαν στον σε δεύτερο γύρο που θα γινόταν στις 13 Νοεμβρίου. 

2018. Ενδιάμεσες Αμερικανικές βουλευτικές εκλογές, και εκλογές της Γερουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...