17/11/22

Ο Πεσκόφ σχολίασε τον βομβαρδισμό των υποδομών της Ουκρανίας


 Ο Χειμώνας δεν θα σώσει τον Ζελένσκι

 

Μόσχα, 17 Νοεμβρίου .

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προσβάλλουν υποδομές που σχετίζονται με το στρατιωτικό δυναμικό του καθεστώτος του Κιέβου.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η απροθυμία των ουκρανικών αρχών να διαπραγματευτούν για να επιλύσουν τα υφιστάμενα προβλήματα έχει  « συνέπειες».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε και ότι «οι ρωσικές αρχές δεν κατανοούν» την πρόταση του  Βλαντίμιρ Ζελένσκι για «δημόσιες διαπραγματεύσεις» και επανέλαβε  ότι η συνέχιση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, « Συνεχίζεται και οι στόχοι θα επιτευχθούν».

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προκάλεσαν σειρά επιθέσεων σε εγκαταστάσεις ενεργειακών υποδομών στο Χάρκοβο, το Κίεβο, το Λβιβ, τη Βίνιτσια, την Οδησσό, το Ντνιπροπετρόφσκ και το Οχάκοφ. Υπήρξαν αναφορές για συστήματα αεράμυνας στις περιοχές Πολτάβα και Τσερκάσι. Ο πρωθυπουργός της ΟυκρανίαςDenis Shmygalδήλωσε ότι επλήγησαν επίσης οι εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου. Η Naftogaz ανακοίνωσε την καταστροφή αρκετών από αυτά.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε καθημερινή ενημέρωση ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας τα χτυπήματα υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν τα εργαστήρια για την παραγωγή καυσίμων και πυραυλοκινητήρων για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ. Στην πόλη Ζαπορίζιε , καταστράφηκαν τα εργαστήρια του συγκροτήματος έρευνας και παραγωγής «Iskra, όπου παρήχθησαν ηλεκτρονικά εξαρτήματα για την επισκευή σταθμών ραντάρ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και πολλαπλών πυραυλικών συστημάτων εκτόξευσης (MLRS). Οι προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να επιτεθούν στις κατευθύνσεις Κουπιάνσκ, Λιμάνσκι, και Νότιο Ντόνετσκ αποκρούστηκαν. Τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν περίπου 180 στρατιώτες νεκρούς, καθώς και μεγάλο αριθμό στρατιωτικού εξοπλισμού. Οι ρωσικές μονάδες πήραν τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινητόδρομου Παβλόβκα-Νικόλσκογιε. Στην Λυσιτάνσκ, λόγω υψηλών απωλειών, οι στρατιώτες της 81ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις εντολές της διοίκησης. Στάλθηκαν άνδρες των ναζιστικών σχηματισμών που εξετέλεσαν 5 πρωταιτίους στρατιώτες για να εκφοβίσουν το προσωπικό της ταξιαρχίας. Η αεροπορία, και το πυροβολικό έπληξαν το Σταθμό διοίκησης και το κέντρο επικοινωνίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή της Χερσώνας, και 74 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 166 περιοχές. Κατατρίφθηκαν και 6 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Αρκετοί οικισμοί στη γραμμή επαφής στην περιοχή της Ζαπορίζιε δέχθηκαν μαζικά πυρά από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων 2 άμαχοι σκοτώθηκαν, και 9 ακόμη τραυματίστηκαν. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της περιοχής ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν 39 φιλορώσους ακτιβιστές στη Χερσώνα κατά τη διάρκεια τιμωρητικών ενεργειών. Άλλα 74 άτομα μεταφέρθηκαν σε άγνωστο προορισμό. 
 Από την αρχή της ημέρας, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν βομβαρδίσει το Ντονέτσκ, καθώς και τους οικισμούς Horlivka, Makiivka, Yasynuvataya. Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων στο Ντονέτσκ, τα κτίρια ενός νηπιαγωγείου, ενός ξενώνα, ενός κέντρου κοινωνικών υπηρεσιών, ενός ινστιτούτου αισθητικής, καθώς και κτιρίων κατοικιών υπέστησαν ζημιές. 

 Ο Ουκρανός υπουργός ΕξωτερικώνΝτμίτρο Κουλέμπα σεσυνομιλία του με τον υπουργόΕξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκενδήλωσε ότι είναι απαραίτητο να επιταχυνθεί η προμήθεια συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία. Ο Κουλέμπα πιστεύει ότι «ήρθε η ώρα» για τη μεταφορά των "Πατριοτ". 

 Το ΝΑΤΟ δεν αναμένει ότι ο χειμώνας θα επιτρέψει στην Ουκρανία να διεξάγει «επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας» στο έδαφος, δήλωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Mircea Joana: «Δεν αναμένουμε μεγάλη επιτυχία τους επόμενους μήνες, καθώς η εποχή του χρόνου δεν επιτρέπει επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας. Την άνοιξη, ίσως δούμε μια πιο δυναμική κατάσταση επί του πεδίου»
Δικαστήριο στην Ολλανδία εξέδωσε ετυμηγορία για την υπόθεση της κατάρριψης του Boeing MH17 το 2014 πάνω από το Ντονμπάς, λέγοντας ότι το επιβατικό πλοίο της γραμμής χτυπήθηκε από πύραυλο Buk που εκτοξεύτηκε από την περιοχή Pervomaisky. Ταυτόχρονα, είναι αδύνατο να διαπιστωθεί ποιος έδωσε την εντολή να ξεκινήσει, αλλά οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Igor Girkin, Sergey Dubinsky, Leonid Kharchenko κρίθηκαν ένοχοι. Το δικαστήριο της Χάγης τους καταδίκασε ερήμην σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να συνδέσει τη χρήση του συστήματος αεράμυνας Buk με τη Ρωσία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά ο Ζούκωφ τώρα θα ταν έξω από το Βερολίνο...

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...