ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

2/11/22

Οι άδηλοι Πόροι του Ραμα. Εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες που αποκτήθηκαν από το εγκληματική δραστηριότητα μεταφέρονται κάθε χρόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Σκιπερία

ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.                                                                ΟΙ ΣΙΠΤΑΡΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΟΥΛΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΟΚΑ ΚΑΙ ΧΑΣΙΣΙ
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΔΗΛΟΙ ΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 


 

Σύμφωνα με τις επίσημες Βρετανικές πηγές, οι Σίπταροι μαφιόζοι χρησιμοποιούν πολλές διαφορετικές επιχειρήσεις γιατο «ξέπλυμα» των εσόδων τους  , αλλά τα περισσότερα  απλώς στέλνονται στην Σκιπερία για «καθάρισμα»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης πρόσφατα κατασχέθηκαν 300.000 λίρες που βρέθηκαν σε αποσκευές σε αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου στην  πτήση προς τα Τίρανα και σε μια άλλη περίπτωση, οι συνοριοφύλακες βρήκαν 500.000 λίρες κρυμμένες σε ένα φορτηγάκι που θα περνούσε με την Μάγχη.

Τα τελευταία χρόνια, οι Σίπταροι εγκληματίες έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους μεγάλο μέρος του εμπορίου κάνναβης στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις βιετναμέζικες Οικογένειες. Οι περισσότερες από τις εγκληματικές δραστηριότητες που αφορούν φάρμες κάνναβης συγκεντρώνονται στις βορειότερες περιοχές, σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης. Στις εκκαθαρίστηκες επιχειρήσεις η αστυνομία συλλαμβάνει πλέον Σίπταρους ντήλερς ναρκωτικών . Στο νότιο τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου , εγκληματικές ομάδες των Σίπταρων εξακολουθούν να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου κοκαΐνης.

 Εκτός από το εμπόριο κάνναβης που βρίσκεται κυρίως στα χέρια των Σίπταρων εγκληματιών, και η διακίνηση κοκαΐνης ελέγχεται  σε μεγάλο βαθμό την Αλβανική. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπήρξαν πρόσφατα  και αρκετές συλλήψεις Σίπταρων  που κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων. Στους πρώτους   εννέα μήνες του 2022 , τουλάχιστον 12.000 Σίπταροι πολίτες έφτασαν παράνομα στο βρετανικό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: