4/11/22

ΟΥΚΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΙΜΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σκηνη μαχης απο την ταινια Starship Troopers (1997) σε σεναριο του Edward Neumeier και σκηνοθετη τον Paul Verhoeven βασισμενη στο μυθιστορημα του Robert Heinlein.Η ταινια επικριθηκε απο τους political correct κριτικους ως "ναζιστικη", "...απο τις σημαιες και τα συμβολα,οι στολες ακομα και η αρχιτεκτονικη μοιαζουν με τις αντιστοιχες γερμανικες της δεκαετιας του 1930,τα αποσπασματα στρατολογησης και οι ειδησεις ειναι επηρεασμενα απο το Triumph of the Will, μια προπαγανδιστικη ταινια του 1935 που παρηγγειλε ο ιδιος ο Χιτλερ", επισεις την επικρινουν διοτι περιεχει αφθονη " στρατιωτικη βια", "....οι χαρακτηρες δοξαζουν την βια.... η βια και η ωμη δυναμη ειναι η υπερτατη αρχη απο την οποια προερχεται καθε αλλη εξουσια", "... ο καθηγητης Ιστοριας αποδοκιμαζει την δημοκρατια λεγοντας οτι εφερε τον κοσμο μας στο χειλος του χαους και στη συνεχεια εξυμνει την ιστορια, του πως ο στρατος ανελαβε και καθιερωσε την σταθεροτητα του στρατιωτικου νομου και διδασκει τους μαθητες λεγοντας "η ωμη δυναμη εχει επιλυσει περισσοτερα ζητηματα σε ολη την Ιστορια απο οποινδηποτε αλλο παραγοντα....Η αντιθετη αποψη οτι η βια δεν λυνει ποτε τιποτα,ειναι ευσεβης ποθος στην χειροτερη περιπτωση.Οι ανθρωποι που το ξεχνανε αυτο παντα πληρωνουν....πληρωνουν με την ζωη και την ελευθερια τους".
Το φιλισοφικο νοημα της ταινιας ειναι η διαφορα αναμεσα στις εννοιες Citizen και Civilian. Η διαφορα βρισκεται στον τομεα της αστικης αρετης.Ο Citizen αποδεχεται την προσωπικη ευθυνη για την ασφαλεια του πολιτικου σωματος, μελος του οποιου ειναι,υπερασπιζομενος αν χρειαστει,με την ζωη του.Ο Civilian οχι.
Εκτος απο του οτι ειναι ωραια ταινια δρασης με μεγαλο μπατζετ,βεβαια εχω να την δω χρονια (την ειχε προβαλει ιδιωτικο καναλι, θα τους ξεφυγε, δεν θα καταλαβαν το νοημα της αφου δεν φημιζονται και για την εφυϊα τους),οταν εχει τετοια κριτικη αξιζει να την δειτε.

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...