ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

3/11/22

Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς.

 

 Στις 3 Νοεμβρίου 1254, πέθανε στο Νυμφαίο της Ιωνίας, σε ηλικία 61 ετών ο  Ιωάννης Δούκας Βατάτζης ο Ελεήμων, και ενταφιάστηκε με μεγάλες τιμές και λαϊκό πένθος στη Μονή Σωτήρος Χριστού Σωσάνδρων της Μικράς Ασίας, που ο ίδιος είχε κτίσει.
 Έπασχε από επιληψία.

 Ο Αυτοκράτορας και Άγιος Ιωάννης Δούκας Βατάτζης ο Ελεήμων είναι ο θευλούμενος  Μαρμαρωμένος Βασιλιάς  διότι βρέθηκε παντελώς άφθαρτος στον τάφο του στην Μικρασία, τόσο ο ίδιος, όσο και τα βασιλικά του ενδύματα!

 Ο Ιωάννης Γ΄ Δούκας Βατάτζης το 1245 είχε παντρευτεί σε δεύτερο γάμο την Κωνσταντία Χοενστάουφεν κόρη του Φρειδερίκου Β΄ Χοενστάουφεν, βασιλιά της Γερμανίας, η οποία άλλαξε το όνομά της σε Άννα. 

 Το Σκήνωμα του Άγιου Ιωάννη Δούκα Βατάτζη του Ελεήμονα, μεταφέρθηκε από την Μονή Σωσάνδρων όταν πλησίαζαν να την καταλάβουν οι Τούρκοι και έκτοτε, χάθηκαν τα ίχνη του Αγίου άφθαρτου και ολόσωμου λειψάνου, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο, κάπου στην Κωνσταντινούπολη

Την πρώτη βάσιμη και αξιόπιστη μαρτυρία την έχουμε διά στόματος του Γέροντος Εφραίμ της Αμερικής, τέως Καθηγουμένου της Ι. Μ. Φιλοθέου Αγίου Όρους, ο οποίος έχει διηγηθεί ότι…. 
«την πληροφορία για την ύπαρξη του ιερού σκηνώματος του Άγιου Ιωάννη Δούκα Βατάτζη του Ελεήμονα Ιωάννη, την μετέφερε πριν το 1955 στο Άγιον Όρος ο Αρχιερεύς Ιερόθεος ! Αυτός ο Αρχιερέας Ιερόθεος τους είπε πως είχε δει με τα ίδια του τα μάτια τον κοιμώμενο Βασιλέα Ιωάννη»

Επίσης είπε ότι «το δεξί του χέρι είναι στη λαβή του σπαθιού! Το οποίο σπαθί είναι μες στην θήκη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οἱ Πρέσπες τοῦ Αἰγαίου καί 700.000 κατασχέσεις Ἑλληνικῶν σπιτιῶν, εἶναι τά ἑπόμενα στήν λίστα τοῦ Ἀντινατιβιστή Κούλη καί τοῦ διαδόχου του καί ἐκλεκτοῦ τῶν Στοῶν, Δένδια.

Ὁ «Ἡγεμών» ἐδήλωσε: Στίς 21 Μαΐου 2023,  θά ἔχουμε, ΕΚΛΟΓΕΣ! Ὁ «κυρίαρχος» λαός θά κληθεῖ νά ἐκλέξει τούς ἑπόμενους σωτῆρες του. Τά τελευταῖ...