13/11/22

Ο Αγών για την Μακεδονία

        

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''το ονομα ''βλαχος'' προερχεται απο την εποχην της κατοχης της αιγυπτου απο των μακεδονων....οι πτολεμαιοι χρησιμοποιησαν εντοπιους χωρικους[FELAH κατα την εντοπιαν διαλεκτον] ως οροφυλακας....εκτοτε οι οροφυλακες εν αιγυπτω απεκαλουντο felah [ως και σημερον ακομη συμβαινει εις την βορεια αφρικην]....την ονομασιαν αυτην την μετεδωσαν οι μακεδονες εν συνεχεια εις τους ρωμαιους οι οποιοι ουτω ωνομασαν και τους επιστρατευμενους εν ευρωπη μη ρωμαιους στρατιωτας ως οροφυλακας...εις την ελληνικην το felah μετετραπη σε βλαχ και βλαχος......εις αλλα μερη της ευρωπη η felah μετεταπη εις walach[κεντρικη ευρωπη] wallon[γαλλια,βελγιο] wales,welsch[αγγλιαν]............στα παλια ''χωραφια'' βρισκονται συνηθως τα καινουργια πραγματα.

Ανώνυμος είπε...

''το ονομα ''βλαχος'' προερχεται απο την εποχην της κατοχης της αιγυπτου απο των μακεδονων....οι πτολεμαιοι χρησιμοποιησαν εντοπιους χωρικους[FELAH κατα την εντοπιαν διαλεκτον] ως οροφυλακας....εκτοτε οι οροφυλακες εν αιγυπτω απεκαλουντο felah [ως και σημερον ακομη συμβαινει εις την βορεια αφρικην]....την ονομασιαν αυτην την μετεδωσαν οι μακεδονες εν συνεχεια εις τους ρωμαιους οι οποιοι ουτω ωνομασαν και τους επιστρατευμενους εν ευρωπη μη ρωμαιους στρατιωτας ως οροφυλακας...εις την ελληνικην το felah μετετραπη σε βλαχ και βλαχος......εις αλλα μερη της ευρωπης η felah μετετραπη εις walach[κεντρικη ευρωπη] wallon[γαλλια,βελγιο] wales,welsch[αγγλιαν]............στα παλια ''χωραφια'' βρισκονται συνηθως τα καινουργια πραγματα.

102 χρόνια από την Μικρασιατική προδοσία και την Εθνική Καταστροφή. Ο Γουναρης δήλωνε ότι δεν θα εγκαταλείψει την Μικρά Ασία , ενώ οι Γουναρικοί Βουλευτές τον εγκατέλειπαν, και η δύναμη του στην Βουλή ειχε μειωθεί σε 155.

  Η κυβέρνση Γούναρη είχε ακόμα  17 ημέρες ζωής. Οι Έλληνες στην Σμύρνη και την Μικρά Ασία είχαν ακόμα 140 ημέρες ζωής Τα "εκτός των τε...