16/11/22

Η κα Καίτη και το Πολυτεχνείο Ζουν


του Σπύρου Χατζάρα 

 Το 1976, με τον μακαρίτη φίλο μου Βαγγέλη Βλουμίδη γεμίσαμε τους τοίχους στα Εξάρχεια, με το επαναστατικό σύνθημα «η Κα Καίτη ζει», όπως «ζούσαν» «Το πολυτεχνείο», ο «Παναγούλης», ο «Μπελογιάννης » Και άλλοι μακαρίτες.

Τότε, μετά την πρωτομαγιά του 76, οι τοίχοι είχαν γεμίσει με τα συνθήματα, «το πολυτεχνείο Ζει» που το έγραφε το ΚΚΕ, ο «Σιδέρης Ζει», που το έγραφαν οι τροτσκιστές», «ο Παναγούλης Ζεί» που το έγραφαν τίποτα Κεντρώοι, και ακόμα ο «Μπελογιάννης Ζει» και δεν ξέρω ποιοι πεθαμένοι ζούσαν στους τοίχους. 
 Εκείνη την εποχή  δολοφονήθηκε μια «διευθύντρια γραφείου ερευνών» που έβαζε αγγελείες με την επαγγελματική «φίρμα», κα Καίτη, και μας κατέβηκε η ιδέα με τον μακαρίτη τον φίλο μου Βαγγέλη Βλουμίδη, (που τον μαχαίρωσαν κάτι πρεζάκηδες στα Εξάρχεια), και γεμίσαμε τους τοίχους με το επαναστατικό σύνθημα «η Κα Καίτη ζει». 
 Το αποκάλυψα το 2009 , σαν φόρο τιμής στη μνήμη του Βαγγέλη, αλλά και να το συνδέσω με το «Πολυτεχνείο». 
 Η «εξέγερση του Πολυτεχνείου»,  δεν έφερε τη Δημοκρατία .΄Έφερε την τουρκική κατοχή στην Κύπρο,  

 * Στον ατομικό μου "φάκελο" που τον είδα πριν καταστραφεί ,υπήρχε φωτογραφεία μου μέσα από το Πολυτεχνείο, τραβηγμένη από την ταράτσα του Ακροπόλ, καθώς και μια "αντιδικατορική" Εκθεση, που ειχα γράψει στην 6η Γυμνασίου. 

 Σπυρίδων Χατζάρας

3 σχόλια:

KostasL είπε...

Σπύρο, χαίρομαι που συνεχίζεις το καλό έργο, υπηρετώντας την Αλήθεια! Το πολυτεχνείο είναι άλλο ένα ψέμα...άλλη μια ιερή αγελάδα του υποτελούς κράτους μας...Η πλάκα είναι ότι εάν δεν έπεφτε ο Παπαδόπουλος, η Ελλάδα θα ήταν δημοκρατικότερη και πιο ανεξάρτητη, πιθανότατα! Ο μαλάκας ελληνικός λαός δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων...και συνεχίζει να ολισθαίνει μέχρι και σήμερα...δυστυχώς. Λϊγα μας κάνουν και καλά μας κάνουν...αφού η συντριπτική πλειονότητα δε νιώθει, δεν καταλαβαίνει και δε σκέπτεται!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω Χατζάρα ποιοί ήταν στην ταράτσα του Ακροπόλ, πάντως ο Ολλανδοεβραίος φωτοειδησεογράφος Albert Coerant που τράβηξε το περίφημο φιλμ με το τανκ να ρίχνει την πύλη, ήταν μέσα στο Ακροπόλ! Ο ΠτΔ Παπούλιας μάλιστα παρασημοφόρησε τον Coerant, για ποιό λόγο άραγε; Τώρα βέβαια είναι και οι 2 μακαρίτες…

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και καλή βραδιά!
Θα βγάλει Χριστούγεννο το τσίρκο που παριστάνει την κυβέρνηση;

https://edolio5.blogspot.com/2022/11/predator-silk-oil-500-3-predator.html?m=1