ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

2/11/22

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για την πυρηνικού πολέμου

ΜΟΣΧΑ, 2 Νοεμβρίου /TASS/. Η Μόσχα είναι πεπεισμένη ότι στην τρέχουσα ταραχώδη κατάσταση, η πρώτη προτεραιότητα είναι να αποφευχθεί οποιαδήποτε στρατιωτική σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων. Η γραπρή δήλωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών  τονίζει ότι η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών  ν έχει ιδιαίτερη ευθύνη για την ενίσχυση της διεθνούς ασφάλειας και της στρατηγικής σταθερότητας. 
 «Επαναβεβαιώνουμε πλήρως τη δέσμευσή μας στην κοινή δήλωση των ηγετών των πέντε κρατών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα σχετικά με την πρόληψη του πυρηνικού πολέμου και την πρόληψη μιας κούρσας εξοπλισμών της 3ης Ιανουαρίου 2022. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι στην τρέχουσα δύσκολη και ταραχώδη κατάσταση, η οποία έχει γίνει αποτέλεσμα ανεύθυνων και ξεδιάντροπων ενεργειών που αποσκοπούν στην υπονόμευση της εθνικής μας ασφάλειας, το πρωταρχικό καθήκον είναι να αποτρέψουμε οποιαδήποτε στρατιωτική σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων», αναφέρει το έγγραφο. 
 Η Μόσχα καλεί τις  πυρηνικές Δυνάμεις να εγκαταλείψουν τις επικίνδυνες απόπειρες παραβίασης των ζωτικών συμφερόντων της άλλης, ισορροπώντας στο χείλος της άμεσης ένοπλης σύγκρουσης και ενθαρρύνοντας τις προκλήσεις με τα όπλα μαζικής καταστροφής 
. Η Μόσχα συνεχίζει να υποστηρίζει τη διαμόρφωση μιας επικαιροποιημένης αρχιτεκτονικής διεθνούς ασφάλειας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ένας ακόμα πλήρως ασφαλής πέθανε ξαφνικά. και δεν θα πάει στην Κάλπη

  Θλίψη σκόρπισε στον αυτοδιοικητικό κόσμο της Κέρκυρας αλλά και στους Κερκυραίους η είδηση ότι έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο αντιπεριφερειάρχη...