21/11/22

Σαν σήμερα, ,οι «δανειολήπτες», οι «ταλαρίσιοι» Αγγλόφιλοι, δολοφόνησαν τον Φιλογενέστατο και Αληθινό Πατριώτη Πάνο Κολοκοτρώνη

Βούλγαρους μισθοφόρους είχαν οι «δανειολήπτες», οι «ταλαρίσιοι» , Κουντουρώτηδες και Μαυροκορδάτοι το 1824-25.                                                             Βούλγαρους σφάχτες είχε στο ορδί του στην Πελοπόννησο και το 1944 ο Πουστοθανάσης

Στις 21 Νοεμβρίου 1824 με το Ιουλιανό ,οι «δανειολήπτες», οι «ταλαρίσιοι» δολοφόνησαν τον Φιλογενέστατο και Αληθινό Πατριώτη Πάνο Κολοκοτρώνη.

Στις 21 Νοεμβρίου/3 Δεκεμβρίου , δολοφονήθηκε κοντά στο χωριό Μπεσίρι, της Αρκαδίας, από Βούλγαρους μισθοφόρους των αγγλόφιλων «Κυβερνητικών», ο Πάνος Κολοκοτρώνης. 

Επικεφαλής τον δολοφόνων ήταν κάποιος Κότζιος, Βούλγαρος. 

 Το κρανίο του Πάνου Κολοκοτρώνη, που το απέκοψαν οι δολοφόνοι φυλάσσεται στο Μουσείο της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας , στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, διάτρητο από τις σφαίρες. 

Ο Πάνος , ήταν ο πρωτότοκος του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και είχε παντρευτεί την κόρη της Μπουμπουλίνας. 

 Όπως έγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας Θεόδωρος Ρηγόπουλος γύρω στις 4 το απόγευμα τους περικύκλωσαν 25 Βούλγαροι, που ανήκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις του Κουντουρώτη και του Μαυροκορδάτου, και εκτέλεσαν τον Πάνο. 

 Οι Βούλγαροι απέκοψαν το κεφάλι και λαφυραγώγησαν τη σορό του Κολοκοτρώνη και του αφαίρεσαν ακόμη και τα εσώρουχά και εγκατέλειψαν το ακέφαλο νεκρό σώμα γυμνό. 

 Ο Πάνος Κολοκοτρώνης ενταφιάστηκε την επομένη στο γειτονικό χωριό Σύλιμνα, όπου βρισκόταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται και σήμερα, με τους πληρωμένους. Γιατί οπως έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Χάρης : το χρήμα είναι Θεός. Και αυτόν τον Θεό, λίγοι τον μίσησαν. Τον άλλον μισούν λυσσαλέα. Αυτόν που τον σταύρωσαν γιατί τους λέει να απαρνηθούν το χρήμα...

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

"Ταλαρίσιοι" οι κουραδάδες που λάμβαναν σιτηρέσιο και ρόγα από την κυβέρνηση των προδοτοκοτζαμπασήδων για να σταυλίζονται και να κοπρίζουν στην περιοχή του Ισθμού ως ...μελλοντική ενίσχυση του στρατεύματος του φιλογενούς Γεωργίου Καραϊσκάκη το οποίο ήταν το μόνο που είχε μείνει να αγωνίζεται στην δεύτερη φάση του Μεγάλου Σηκωμού του 1821. Όταν αυτοί οι κώλοι έφτασαν που να μην έφταναν ποτέ, χάλασε αμέσως το κλίμα στο στρατοπεδο κι εφεξής όλο προβλήματα ανέκυπταν εκεί. Ταλαρίσιους τους αποκαλούσε ο Μεγάλος Καραϊσκάκης απτο τάλαρο -τάληρο που τσέπωναν οι τοιούτοι αγονιστές από τους προδότες ψαλιδόκωλους κυβερνητικους πρώκτορες .

Η 20η Απριλίου στην Ιστορία

H 20η Απριλίου είναι η 111η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Υπολείπονται 255 ημέρες μέχρι τη λήξη του έτους.   491 ....