11/3/23

Μικρασιατική Προδοσία. Στις 11 Μαρτίου 1922 ΟΛΟΙ ήξεραν στην Ελλάδα, ότι η απόφαση των «Μεγάλων» για εκκένωση της Μικράς Ασίας από τον Ελληνικό Στρατό εντός εξι μηνών ήταν ήδη ειλημμένη.

 

 Η «τραγωδία» του Βασιλέως που αποφάσιζε  και των Βασιλοφρόνων πωλητικών  ήταν η έλλειψη Εθνικης Ενότητος  για την οποία σήμερα φροντίζει και αγωνιά και ο Ανθύπατος  κ. Τσουτσούνις. 

Οι ξυπόλητοι που φώναζαν το 1920 «Ελιά –Ελιά και Κώτσο Βασιλιά» δεν συμφωνούσαν με την Εκκένωση και ούτε η «Φιλελευθέρα Παράταξη» συνεργαζόταν.

 Οπότε επιλέγη η λύση της "καταστροφής" και «σκηνοθέτησαν» την εκκένωση.... λόγω του «ατυχήματος» στο Μέτωπο με πρωταγωνιστή τον πράκτορα Τρικούπη, και έφυγαν στην ωρα τους από τη Σμύρνη Σεπτέμβριο .


Παρασκευή 11 Μαρτίου 1922 . Περιμένοντας τον Αρχιστράτηγο  Παπούλα στην Αθήνα,Τα μεσάνυχτα ήταν 50 μίλια από τον Πειραιά



 

 101 χρόνια από την λεγόμενη Μικρασιατική Καταστροφή . Στις 11 Μαρτίου 1922. 15ο ημέρες πριν την  Εκκένωση της Μικράς Ασίας από τον Ελληνικό Στρατό, το κύριο άρθρο της "Μακεδονίας " που ηταν με τους Φιλελευθέρους και ζητούσε  ενα νέο Αρκάδι και ενα νέο Μεσολόγγι.

11 Μαρτίου 1922. Η Συζήτηση στην Βουλή για την Ανακωχή και την Εκκένωση της Μικράς Ασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ