18/10/23

Ο πολύ διδακτικός απαγχονισμός του Μεγάλου Δασκάλου της Στοάς της Πορτογαλίας στις 18 Οκτωβρίου 1817

Στην Πορτογαλία, στις 18 Οκτωβρίου 1817 εκτελέστηκε δι΄απαγχονισμού, από τη βρετανική στρατιωτική κυβέρνηση του Στρατάρχη Γουίλιαμ Μπέρεσφορντ,         ο Μέγας Δάσκαλος της Στοάς της Πορτογαλίας Γκόμες Φράιρ  ντε Αντράντε , που κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία κατά του στέμματος . 

Μαζί του εκτελέστηκλαν και 11 άλλοι συνωμότες.

Η εκτέλεση από τη Στοά του Λονδίνου του "αδελφού Γκόμες" , είναι ένα «μυστικό», που φωτίζει πολλά , μεταξύ των οποίων και την εκτέλεση στο Ναύπλιο του τέκτονα Γεωργίου Μαυρομιχάλη.

Ο Κριστιάν Ρακόφσκι στην συγκλονιστική επτάωρη κατάθεση του στην Νικαβεντέ στις 26 Ιανουαρίου 1938 απεκάλυψε το «μεγάλο μυστικό», ότι οι μασόνοι ειναι υποχρεωμένοι να πεθάνουν για την «επανάσταση». Η συγκλονιστική περιγραφή, (βλέπε Κόκκινη Συμφωνία), είναι η εξής: 


Ρακόφσκι . «….Οι Μασόνοι, δεν έμαθαν τίποτα από τη γαλλική επανάσταση, στην οποία είχαν έναν κολοσσιαίο επαναστατικό ρόλο. Για την επανάσταση, αναλώθηκαν, οι περισσότεροι μασόνοι, και θα αρχίσω από τον Μέγα Διδάσκαλο, της Στοάς της Ορλεάνης, τον Λουδοβίκο τον 16ο , για να συνεχίσω με τον αφανισμό των Γιρονδίνων , των Εβερτιστών , και των Ιακωβίνων , και αν κάποιοι επέζησαν το όφειλαν στο πραξικόπημα της 18ης Μπρυμαίρ. 

 Γκαμπριέλ. Υποστηρίζετε δηλαδή ότι οι Μασόνοι, ήσαν υποχρεωμένοι να πεθάνουν στα χέρια της επανάστασης για την πραγματοποίηση της οποίας εργάστηκαν. 

 Ρακόφσκι . Έτσι ακριβώς . Αυτή είναι η αλήθεια καλύπτεται από το μέγα μυστικό. Όπως θα ξέρετε, φαντάζομαι, είμαι μασόνος. Θα σας αποκαλύψω αυτό το μέγα μυστικό, το οποίο δεν το αποκαλύπτουν σε κανένα μασόνο, ούτε 25ου , ούτε 33ου , ούτε 93ου βαθμού, ούτε σε οποιοδήποτε ανώτατο επίπεδο. Θέλω να ξέρετε ότι, εγώ δεν το γνωρίζω σαν μασόνος, αλλά σαν ένας που ανήκει σε ΕΚΕΙΝΟΥΣ. 

 Γκαμπριέλ. Και ποιο είναι το μυστικό; 

 Ρακόφσκι. Κάθε μασονική οργάνωση πρέπει να φροντίζει για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για τον τελικό θρίαμβο της ανατροπής. Της επανάστασης . Αυτός είναι ο πραγματικός στόχος της Διεθνούς Μασονίας. Φυσικά αυτό γίνεται με την κάλυψη ορισμένων προσχηματικών επιδιώξεων . Κρύβονται πίσω από το σύνθημα «ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα». Επειδή όμως η επανάσταση, έχει σαν στόχο, την εξαφάνιση της αστικής τάξης, η εξόντωση των πολιτικών της ηγετών, είναι φυσικό επακόλουθο. Το μυστικό επομένως είναι η αυτοκτονία του Ελευθεροτεκτονισμού σαν οργάνωσης, και η φυσική αυτοκτονία κάθε υψηλόβαθμου τέκτονα. Όπως αντιλαμβάνεστε , αυτό το τέλος που προετοιμάζεται για κάθε μασόνο, πρέπει να καλύπτεται με πλήρη μυστικότητα, και με διάφορες ανοησίες για μεταφυσικά μυστικά. Αν σας δοθεί η ευκαιρία, να είστε παρόν σε μια μελλοντική επανάσταση, μη σας ξεφύγει η ηλίθια έκφραση στο πρόσωπο κάποιου μασόνου, τη στιγμή που θα αντιληφθεί, ότι πρέπει να πεθάνει στα χέρια των επαναστατών. Ακούγοντας τις κραυγές του, ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι υπηρεσίες του προς την επανάσταση, μπορεί κανείς να πεθάνει από τα γέλια».

Ακριβώς αυτό που περιέγραψε ο «τροτσκιστής» Ρακόφσκι και που τον αφορούσε προσωπικά, αφού τον έστειλαν να πεθάνει στα χέρια των «Σταλινικών», αφορά ακριβώς και στον Μεγάλο Δάσκαλο της Στοάς της Πορτογαλίας Γκόμες Φράιρ ντε Αντράντε, που εκτελέστηκε με απαγχονισμό στη Λισαβόνα στις 18 Οκτωβρίου 1817. 

Τον συνέλαβε η (επαναστατική) βρετανική στρατιωτική κυβέρνηση του Στρατάρχη Γουίλιαμ Μπέρεσφορντ, και τον δίκασε για εσχάτη προδοσία κατά του Στέμματος . 

Μαζί του εκτελέστηκαν και 11 άλλοι συνωμότες της Στοάς. 

Ο Γκόμες Φράιρ ντε Αντράντε είχε υπηρετήσει στον στρατό της Μεγάλης Αικατερίνης αλλά και στην Μεγάλη Στρατιά του Ναπολέοντα

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, βρε Χατζαρα, όλα αυτά που γράφεις και σε ευχαριστούμε για τις αποκαλύψεις. Αλλά, σύμφωνα με την Λογική (όχι το...2+2=5), τώρα που αποκάλυψες το μυστικό δεν θα έπρεπε να είχε γκρεμιστεί το σύμπαν στην στοά και στην κοινωνία; Εμείς όμως δεν βλέπουμε να κουνιέται φύλλο!! Τί συμβαίνει επομένως;