24/10/23

Το Καπορέτο, ο Μπαντόλιο, ο Παπάγος η Πίνδος και ο Βραχνός

 

Η επίθεση των Γερμανών Αλπινιστών, στο Καπορέττο το 1917,  υπήρξε διδακτική για τον Μπαντόλιο. Την Αντέγραψε και επιτέθηκε  από την Πίνδο. 

Ο Διαγγελέας Παπάγος όμως, δεν είχε διαβάσει τίποτα για το Καπορέττο, και για αυτό  άφησε την Πίνδο εντελώς αφύλαχτη.

Στις 24 Οκτωβρίου 1917 ,ξεκίνησε από το Κομπαρίντ της σημερινής Σλοβενίας, που οι Ιταλοί το λένε Καπορέττο, η γερμανική επίθεση, που δίδαξε στον Μπαντόλιο, την επίθεση από την Πίνδο.

Ο Μπαντόλιο, αντέγραψε την επιχείρηση των Γερμανών Αλπινιστών , στο Καπορέττο, και έστειλε τους Αλπινιστές της Τζούλια από την Πίνδο. 

Στις 2:00 π.μ. της 24ης Οκτωβρίου 1917, εξαπολύθηκε η επίθεση των Γερμανών και του Αυστροουγγρικού Στρατού στο Καπορέττο, που κατέληξε στην χειρότερη ήττα στην ιστορία του Ιταλικού στρατού

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου που σταθεροποιήθηκε το μέτωπο στον ποταμό Πιάβε  οι απώλειες των Ιταλών ήταν τεράστιες: 13.000 σκοτώθηκαν, 30.000 τραυματίστηκαν και 275.000 πιάστηκαν αιχμάλωτοι. Χάθηκαν 3.152 πυροβόλα, 3.000 πολυβόλα και 1.712 όλμοι..

 Ο Μπαντόλιο, στη μάχη του Καπορέττο, διοικούσε το 27ο Σώμα Στρατού .
 Ο Ρόμελ ήταν Λοχαγός στους Κυνηγούς της Βυρτεμβέργης. 
Τα τάγμα του έπιασε 9000 αιχμαλώτους σε τρεις ημέρες.
 Ο Ιταλικός στρατός μελετούσε την ήττα στο Καπορέττο στην οποία συνέβαλαν τα μέγιστα οι Γερμανοί Αλπινιστές , που πλευροκόπησαν την Ιταλική αμυντική γραμμή διασχίζοντας τους Αλπικούς όγκους, του όρους Ερμάντα, του όρους Ορτιγκάρα, και του όρους Ματαζούρ. 

 Το μάθημα από την καταστροφή του Καπορέττο, το αφομοίωσε ο Μπαντόλιο, που έστειλε τους αλπινιστές της Τζούλια, στην Πίνδο. 

 Ο μπάσταρδος θείος του Γεωργίου Β, δεν είχε πάρει χαμπάρι το Καπορέττο, και είχε αφήσει να φυλάνε την Πίνδο 1000 φαντάροι. 

 Αλλά, ο Μπαντόλιο, δεν έπεσε πάνω στον Παπάγο. 

 Έπεσε πάνω στον Βραχνό, που δεν ακολούθησε τις διαταγές του άκαπνου Διαγγελέα από τα υπόγεια της Μεγάλης Βρετανίας, και έκανε αντεπίθεση για να αποκόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των Ιταλών, και άλλαξε την πορεία του πολέμου. 

 Το ΕΠΟΣ του 40 και της Πίνδου, έχει δυο ΠΑΤΕΡΕΣ. Είναι ο Χαράλαμπος Κατσιμήτρος, και ο Βασίλειο Βραχνός. Πρέπει να τους μακαρίζουμε και να τους δοξάζουμε. Το μάχη του Καπορέττο αποκαλύπτει ΟΛΗ την πλαστογραφία των Προδοτών Κλεφτολουμπινέ για την 28η Οκτωβρίου και τον Διαγγελέα Στρατάρχη 

 ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...