26/10/23

Δύο σεισμοί μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σήμερα κοντά στην Κρήτη .Ο Ολλανδός ερευνητής, Φρανκ Χούγκερμπετς, ανακοίνωσε το ενδεχόμενο ενός σεισμού άνω των 7 Ρίχτερ Δυτικά της Κρήτης με την επόμενη Πανσέληνο

 

Δύο σεισμοί μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκαν σήμερα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των  νησιών της Κρήτης και της Κάσου .

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο , ο πρώτος σεισμός καταγράφηκε στις 10:18 π.μ. δυτικά-νοτιοδυτικά του νησιού της Κάσου και ο δεύτερος στις 10:24 π.μ. στο ίδιο σημείο. Οι δύο σεισμοί είχαν βάθος 6 χιλιόμετρα και απόσταση 1 χλμ. Λίγο αργότερα, ένας άλλος τρίτος σεισμός μεγέθους 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στην ίδια περιοχή,.

Ο Ολλανδός ερευνητής, Φρανκ Χούγκερμπετς , ο οποίος προβλέπει τους σεισμούς με βάση τις κινήσεις των πλανητών και είχε «προβλέψει» τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία τον Φεβρουάριο του 2023, προέβλεψε μεγάλο σεισμό στα άκρα του ελληνικού τόξου και συγκεκριμένα από τα νοτιοδυτικά της Κρήτης μέχρι και ανοιχτά της Κύπρου.

Ο Ολλανδός κάνει και αναφορά στον μεγάλο σεισμό που είχε γίνει το 365 μ. Χ. νοτιοδυτικά της Κρήτης με μέγεθος 8,6 Ρίχτερ θέλοντας να τονίσει τη σεισμική δυναμική του ρήγματος, και εξηγεί ότι ο σεισμός νοτιοδυτικά της Κρήτης το 365 μ.Χ. έγινε με την ανατολή του ήλιου και  σε συνδυασμό με πανσέληνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: