21/10/23

Το Κράτος Δικαίου καταγγέλει οτι Ρωσία παρεμβαίνει στις εκλογές σε όλο τον κόσμο

 Το Δελτίο των 11 καταγγέλει ότι ο Τσουτσούνης φύτεψε τον Πούστη  για Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τον πράκτορα  Μητσοτάκη για πρωθυπουργό

Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει το δίκτυο κατασκόπων της, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παρέμβει στις εκλογές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ και εστάλη με διπλωματικό ταχυδρομείο σε περίπου 100 χώρες. 
 «Η Ρωσία διεξάγει επιχειρήσεις με στόχο τη μείωση της εμπιστοσύνης του κοινού για την ακεραιότητα των εκλογών», ανέφερε η έκθεση. Ρώσοι παράγοντες προσπάθησαν να υπονομεύσουν την αξιοπιστία των προεδρικών εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ, στις οποίες ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν νίκησε τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη θητεία. 
 Όπως λένε, «είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο».
 «Οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι ανώτεροι Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Κρεμλίνου, υποστηρίζουν αυτού του είδους τις επιχειρήσεις επιρροής και τις θεωρούν αποτελεσματικές», ανέφερε η έκθεση.
 Σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, η Ρωσία διεξήγαγε «συγκεκριμένες προσπάθειες» μεταξύ 2020 και 2022 για να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του πληθυσμού σε τουλάχιστον έντεκα εκλογές σε εννέα δημοκρατικές χώρες,συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. 
 Περίπου 17 άλλες δημοκρατίες στοχοποιούνται από «λιγότερο έντονες» μεθόδους που περιλαμβάνουν τις δραστηριότητες της Ρωσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, πρόσθεσε η έκθεση, η οποία δεν κατονόμασε χώρες. 
 Οι επιχειρήσεις διεξάγονται μέσω «μυστικών ή δημόσιων» μηχανισμών και, για παράδειγμα, δίνεται μια περίπτωση μυστικής παρέμβασης από τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών FSB, με σκοπό τον εκφοβισμό του εκλογικού προσωπικού στην εκστρατεία μιας ευρωπαϊκής χώρας το 2020. Το όνομα της χώρας δεν προσδιορίζεται. 
 Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν αυξήσει τους «ψευδείς ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία» σε πολλές εκλογές στην Ασία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή ή τη Νότια Αμερική μεταξύ 2020 και 2021, ανέφερε η έκθεση.
 Η Μόσχα χρησιμοποίησε επίσης διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ενδιάμεσους ιστότοπους για να εγείρει αμφιβολίες σχετικά με τις εκλογές σε μια χώρα της Νότιας Αμερικής πέρυσι, ανέφερε επίσης η έκθεση, αλλά χωρίς να κατονομάζει τη χώρα. 
 «Η Ρωσία έχει διπλά κέρδη σε αυτές τις επιχειρήσεις: θέλει να προωθήσει την αστάθεια στις δημοκρατικές κοινωνίες και να παρουσιάσει τις δημοκρατικές εκλογές ως δυσλειτουργικές σε σημείο να δώσει παράνομες κυβερνήσεις», εξηγεί η έκθεση, αναγνωρίζοντας τις «ευαισθησίες» των ΗΠΑ σε αυτές τις «απειλές». Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα είχε εντείνει αυτές τις επιχειρήσεις επιρροής αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επιχειρήσεις «παραπληροφόρησης» είχαν επιτύχει κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ το 2020 και κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. «Η Ρωσία κεφαλαιοποιεί αυτό που θεωρεί επιτυχία για το 2020 στις ΗΠΑ και έκτοτε προσπαθεί να επαναλάβει αυτή την εμπειρία σε παγκόσμια κλίμακα. Πιστεύουμε πραγματικά ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ ήταν καταλύτης», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

... πρόσθεσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Γαμω την ανωνυμια και τον αξιωματουχο.
Ειπε δηλαδη ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα......

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...