11/3/24

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Στις 11 Μαρτίου 1922 ΟΛΟΙ γνώριζαν στην Ελλάδα, την ειλημμένη απόφαση των «Μεγάλων» για εκκένωση της Μικράς Ασίας από τον Ελληνικό Στρατό εντός έξι μηνών

 Η «τραγωδία» του τότε Βασιλέως που αποφάσιζε  και των Βασιλοφρόνων πωλητικών που τον υπηρετούσαν  ήταν η έλλειψη Εθνικής Ενότητος  για την οποία σήμερα φροντίζει και αγωνιά και ο "Μπίτς" Ανθύπατος . Ο Μπελέμης ομο- κ. Τσουτσούνις.  
Για τις πολιτικές επιπτώσεις της Εκκένωσης στην Αθήνα, αγωνιούσαν και οι Τάϊμς.

Οι φιλελέδες που υπηρετούσαν την Αγγλία  και ακολούθησαν τις οδηγίες του φίλου μας Λώυδ Τζώρτζ ήθελαν να φορτώσουν στους Βασιλικούς  την διόρθωση των λαθών του Λώυδ Τζώρτζ.

Οι ξυπόλητοι που φώναζαν το 1920 «Ελιά –Ελιά και Κώτσο Βασιλιά» δεν συμφωνούσαν με την Εκκένωση και ούτε η «Φιλελευθέρα Παράταξη» συνεργαζόταν.

 Οπότε. επιλέγη η λύση της "καταστροφής" και «σκηνοθέτησαν» την εκκένωση.... λόγω του «ατυχήματος» στο Μέτωπο με πρωταγωνιστή τον πράκτορα Τρικούπη. 

Ο Ελληνικός Στρατός έφυγαν στην ωρα του από τη Σμύρνη. Εντός έξι μηνών. Τον  Σεπτέμβριο .


Παρασκευή 11 Μαρτίου 1922 . 

Περιμένοντας τον Αρχιστράτηγο  Παπούλα στην Αθήνα.

Τα μεσάνυχτα ήταν 50 μίλια από τον Πειραιά



 

 102 χρόνια από την λεγόμενη Μικρασιατική Καταστροφή .

 Στις 11 Μαρτίου 1922,150 ημέρες πριν την  Εκκένωση                        της Μικράς Ασίας από τον Ελληνικό Στρατό, το κύριο άρθρο της "Μακεδονίας " που ηταν με τους Φιλελευθέρους και ζητούσε                     ενα νέο Αρκάδι και ενα νέο Μεσολόγγι.

11 Μαρτίου 1922. 

Η Συζήτηση στην Βουλή για την Ανακωχή και την Εκκένωση της Μικράς Ασίας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο της "συμμαχικής" διάσκεψης δεν υπάρχει κάπου ολόκληρο; δεν ανακοινώθηκε;

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...