26/3/24

Τα θύματα της Τρομοκρατικής επίθεσης στην Μόσχα επισήμως είναι 139 και οι γιατροί συνεχίζουν να αγωνίζονται για να σώσουν τη ζωή εννέα τραυματιών, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού

 

Προς το παρόν, ο ακριβής αριθμός των θυμάτων που μπορεί να έχουν μείνει κάτω από τα ερείπια είναι άγνωστος.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν να αποσυναρμολογούν τα ερείπια και οι ερευνητές παίρνουν συνεντεύξεις από μάρτυρες. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παρείχε ο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας «λείψανα» «ουσιαστικά δεν βρίσκονται πλέον» αλλά βρίσκονται  - «δόντια». 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύχθηκε στο επίκεντρο της πυρκαγιάς, ορισμένα από τα λείψανα εξαερώθηκαν. Από τους νεκρούς έχουν αναγνωριστεί και ταυτοποιηθεί 121. Άλλες 18 σωροί παραμένουν για αναγνώριση. Υπάρχουν πληροφορίες και για άλλους 4 αγνοούμενους με βάση τα «δόντια» που ανακτήθηκαν από τους διασώστες.

 Το κανάλι Baza Telegram αναφέρει ότι τα λείψανα αρκετών δεκάδων θυμάτωνμπορεί να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

 Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, του Υπουργείου Υγείας 92 τραυματίες  παραμένουν στα νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών.

Η κατάσταση 22 θυμάτων, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, αξιολογείται ως σοβαρή. 43 είναι μέτριας σοβαρότητας και για τους άλλους 27 σχεδιάζεται να τους δώσουν εξιτήριο τις επόμενες ημέρες. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μουράσκο  63 ασθενείς, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, έχουν πάρει μέχρι τώρα εξιτήρια , ενώ 205 θύματα μετά τις πρώτες βοήθειες έλαβαν εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Το σύνολο των τραυματιών δηλαδή ήταν 360 και οι νεκροί είναι 139.  

Επικεφαλής της FSB Αλεξαντερ Μπόρτνικοφ ,δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο «χορηγός» της τρομοκρατικής επίθεσης στο «Κρόκους Σίτυ Σωλ», στο Κρασνογκόρσκ της Μόσχας, «δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί »

Δεν υπάρχουν σχόλια: