30/3/24

Η ηλίθια Αναλένια δήλωσε ότι «ο Πούτιν δεν θέλει να μιλήσει», και θέλει να σύρει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο. Οι δέκα ρωσικοί όροι βρίσκονται στο Τραπέζι εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο

 «Η παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι τέσσερεις νέες οντότητες έχουν ενταχθεί στη  Ρωσική Ομοσπονδία .

Η γεωπολιτική πραγματικότητα έχει αλλάξει δραματικά από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης.Τα σύνορα τόσο της Ουκρανίας όσο και της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν αλλάξει.

Αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Αυτή είναι μια νέα πραγματικότητα, την οποία, φυσικά, όλοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη», δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη συνέντευξή στο CBS, του Ζελένσκι που είπε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα όταν οι χώρες επιστρέψουν στα σύνορα του 1991», αναφέρει το RIA Novosti.

Η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κλιμακωθεί περαιτέρω, λέγοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θέλει να διαπραγματευτεί.
 «Το καθιστά σαφές πέρα από την εμβέλεια των λογικών επιχειρημάτων και αξιών της ανθρωπότητας. Και σίγουρα δεν θέλει να διαπραγματευτεί», δήλωσε η ηλίθια Μπέρμποκ που είπε είπε ότι «θα υπάρξουν αδιανόητες συνέπειες εάν η Ουκρανία ηττηθεί στον πόλεμο».
 «Η ανθρωπότητα πρέπει να κερδίσει», δήλωσε ο Μπέρμποκ, μιλώντας χωρίς να το καταλαβαίνει για τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. προσθέτοντας ότι η ασφάλεια και η διεθνής τάξη της Ευρώπης θα απειληθούν «εάν η Ρωσία νικήσει την Ουκρανία».
 «Η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι η δική μας εγγύηση ασφάλειας», δήλωσε η Γερμανίδα εκ μέρους των αφεντικών της Σύμφωνα με την Μπέρμποκ , που δεν σκέπτεται το δικαίωμα της Ρωσίας να αισθάνεται ασφαλής, «ο στόχος του Πούτιν είναι να καταστρέψει την ύπαρξη της Ουκρανίας ως ανεξάρτητης, ελεύθερης χώρας και να σύρει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο». 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε τη δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ για «εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο από τον Πούτιν», λέγοντας οτι δεν ειναι βέβαιο οτι η Ανναλένα γνωρίει ότι δεν ήταν οι  ρωσικές βάσεις που περικύκλωναν τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά αντίθετα το επεκτεινόταν ανατολικά κατά μήκος της περιμέτρου της Ρωσίας.
«Αγοράστε στην Ανναλένα έναν χάρτη, ενα βιβλίο Ιστορίας και τσίχλες, ώστε να μην λέει τέτοιες ανοησίες», είπε η διπλωμάτης.

Οι Δέκα όροι της Ρωσίας για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία όπως διατυπώθηκαν από τον Μάρτιο του 2023 είναι οι εξείς: 

-1. Παύση των εχθροπραξιών από την Ουκρανία .Διακοπή των προμηθειών όπλων από τις δυτικές χώρες. Απόσυρση των ξένων μισθοφόρων 

 -2. Διασφάλιση του ουδέτερου και αδέσμευτου καθεστώτος της Ουκρανίας, που δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ . 
- 3. Η Ουκρανία θα είναι απαλλαγμένη από πυρηνικά. 
- 4. Αναγνώριση από την Ουκρανία και τη διεθνή κοινότητα των «νέων εδαφικών πραγματικοτήτων».

- 5. «Αποστρατιωτικοποίηση» και «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.

 6. Προστασία των δικαιωμάτων των ρωσόφωνων πολιτών, της ρωσικής γλώσσας και των εθνικών μειονοτήτων. 

 7. Διασφάλιση της ελεύθερης διασυνοριακής κυκλοφορίας με τη Ρωσία. 

 8. Ακύρωση των αντιρωσικών κυρώσεων από την Ουκρανία και τη Δύση και απόσυρση των αξιώσεων, τερματισμός των διώξεων κατά της Ρωσίας, των φυσικών και νομικών προσώπων της.

 9. Αποκατάσταση του νομικού πλαισίου των σχέσεων της Ουκρανίας με τη Ρωσία και την ΚΑΚ. 

 10. Αποκατάσταση των μη στρατιωτικών υποδομών της Ουκρανίας που καταστράφηκαν μετά το 2014 με χρήματα της Δύσης. 


 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα κάποια Ευδοκία Τσαγκλη επιζήσασα των Τεμπών σήκωσε πανό στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης που έγραφε: "υπερήφανοι Έλληνες δεν τιμούν εθνικούς προδότες". Το έμαθες;