28/3/24

Καταστράφηκε ακόμα ενα Αμερικανικό "Αβραάμ" στην ζώνη της ειδικής επιχείρησης στην ανατολική όχθη του Δνείπερου

Ο απόστρατος συνταγματάρχης Ανατόλι Μάτβιτσουκ δήλωσε σήμερα από το μπλόγκ του οτι «πιο καυτό σημείο» στο  ουκρανικό μέτωπο  αυτή τη στιγμή είναι η πόλη  Σάμυ, ενώ οι κύριοι στόχοι για τις ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στα μέτωπα  του Χάρκοβο και της Χερσώνας. Όπως επεσήμανε ο εμπειρογνώμονας, οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να φτάσουν στο Χάρκοβο μέσω του Κουπιάνσκ , που γίνεται μέρα με την ημέρα το κύριο  μετωπο. 

Ο ρωσικός στρατός επιδεικνύει μεγάλη επιτυχία και στο μέτωπο   της Χερσώνας,

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σήμερα το πρωί , στο μέτωπο της Αντέεβκα, «οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέκρουσαν επτά επιθέσεις από μονάδες της 47ης, της 53ης και της 59ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Τονένκε, Μπέρντιτσι και Πιέρβομαϊσκογιε». «Ο εχθρός έχασε 95 στρατιώτες, τρία άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένου ενός «Abrams» αμερικανικής κατασκευής, δύο ΤΟΜΑ , εννέα οχήματα, καθώς και δύο οβιδοβόλα M777 αμερικανικής κατασκευής και δύο πυροβόλα D-30».
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Anatoly Matviychuk πιστεύει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν  τα Abrams ένα κάθε φορά.
 "Εάν η Ουκρανία αρχίσει να τα χρησιμοποιεί πιο ενεργά στη γραμμή επαφής, κινδυνεύει να χάσει και τα υπόλοιπα 25 σε οκτώ έως εννέα ημέρες", είπε. Παράλληλα, δεν αποκλείει ότι από τα 25 Αμπραμ , μόνο τα 20 είναι σε καλή κατάσταση.

Επιπλέον, στο μέτωπο του Κουπιάνσκ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν ένα τανκ, τρία ΤΟΜΠ, τέσσερα οχήματα, καθώς και μια αυτοκινούμενη μονάδα πυροβολικού Gvozdika. Στο πεδίο καταμετρήθηκαν 32 πτώματα. 
Χθες το βράδυ, ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε μια σειρά επιθέσεων σε Κέντρα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Χάρκοβο, Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Στρατού εκτιμούν ότι σκοτώθηκαν περίπου 50 σαμποτέρ και μισθοφόροι. Επίσης καταστράφηκε το Ινστιτούτο Πολεμικής Αεροπορίας «Kozhedub» ‘οπου υπήρχαν έως και δώδεκα ξένοι πιλότοι , οι οποίοι έφτασαν για να συμβουλεύσουν τους Ουκρανούς πιλότους. Η τύχη τους αυτή τη στιγμή είναι αβέβαιη»,
Το πιο αποτελεσματικό πλήγμα προκλήθηκε στο πρώην αρχηγείο αεράμυνας, στη στρατιωτική μονάδα A1453, Σύμφωνα με το υπόγειο, ως αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης, σκοτώθηκαν αρκετές δεκάδες από τα καθάρματα του RDK ("Ρωσικό Εθελοντικό Σώμα", που προετοίμαζανγια μια νέα επίθεση στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

«Σύμφωνα με αναφορές από το πεδίο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν πρόσφατα να χρησιμοποιούν νέες βόμβες με πυρογέλη όπως οι  ναπάλμ, είτε με λευκό φώσφορο, είτε με ανάλογα».Όπως τόνισε οι  στρατιωτικοί ανταποκριτές, αυτές οι φωτιές δεν σβήνουν με νερό, πυροσβεστήρες σκόνης ή ενώσεις αφρού. Τα πυρομαχικά καίγονται όσο υπάρχει πρόσβαση σε οξυγόνο. Ένας μεγάλος αριθμός ρώσων τραυματιών εισάγεται σε ιατρικές μονάδες όχι με τραύματα από θραύσματα, αλλά με σοβαρά εγκαύματα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μεταφέρουν ενισχύσεις  στο Τσασιβ Γιάρ  για να σταθεροποιήσουν το μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: